Publikuota: 2021 m. 20 rugsėjo d. 09:00
Grindys be problemų – laminuotos ir vinilinės grindys
laminuotos ir vinilinės grindys

QUICK-STEP nuotr.

Vonios ir virtuvės zonos grindims keliami aukšti reikalavimai: jos turi būti atsparios drėgmei ir įbrėžimams, lengvai valomos ir prižiūrimos, tinkamos grindiniam šildymui. Įvertinus šiuos aspektus, dauguma žmonių virtuvei ir voniai rinkdavosi keramikines plyteles, nes jos atrodė vienintelis tinkamas variantas. Tačiau naujos technologijos, atsiradusios per pastaruosius kelis metus, atvėrė galimybę rinktis ir iš kitų variantų: laminuotų ir vinilinių grindų. Šiuolaikinės laminuotos ir vinilinės grindys yra ne tik atsparios aplinkos poveikiui, tinkamos grindiniam šildymui, atitinkančios naujausias interjero tendencijas, bet ir nepraleidžia drėgmės ir vandens.

laminuotos ir vinilinės grindys

QUICK-STEP nuotr.

Laminuotos grindys

Laminuotos grindys gaminamos iš medžio plaušo plokštės, ant kurios yra uždedamas norimo rašto piešinys, ir visa tai padengiama itin atspariu apsauginiu sluoksniu. Dėl to laminuotos grindys yra gerokai atsparesnės aplinkos poveikiui, negu medinės. „Medines grindis turintys žmonės gali pastebėti, kad po kelių metų dažniau naudojamos vietos patamsėja, pvz., virtuvėje atsiranda tamsesnis plotas prie viryklės arba kriauklės. Tai yra medinių grindų nusidėvėjimo požymis, – sako „Quick-Step“ grindų salono, įsikūrusio namų idėjų centre „NIC“, vadovas Giedrius Laurinavičius. – Naudojant kokybiškas laminuotas grindis tokių žymių nebus.“

Kalbėdamas apie laminuotas grindis, Giedrius pastebi, kad pirkėjams neretai kyla klausimų, kokios atsparumo klasės grindis pirkti. Jis pasakoja, kad prekyboje galima rasti 31, 32, 33 ir 34 atsparumo klasių grindis. 31 klasės grindys tinkamos mažai eksploatuojamoms patalpoms, 32 – vidutiniškai eksploatuojamoms, 33 – intensyvaus naudojimo patalpoms, o 34 klasės grindys pritaikytos itin intensyviai eksploatuojamoms ir industrinėms patalpoms. „Butams ir namams geriausiai tinka 32 atsparumo klasės laminuotos grindys, – sako Giedrius. – Kartais iš klientų girdime, kad jie norėtų aukštesnės atsparumo klasės laminato, nes mano, kad jis yra ilgaamžiškesnis. Tačiau atsparumo klasė nurodo tik atsparumą trinčiai ir smūgiams, o grindų kokybę nusako ir daugelis kitų charakteristikų. Pavyzdžiui, visas „Quick-Step“ laminatas yra padengtas specialia apsauga nuo mikro įbrėžimų „Scratch Guard“, kuri maksimaliai apsaugo grindų viršutinį sluoksnį. Tokia technologija pagal jokią atsparumo klasę nėra privaloma, tačiau jos nauda akivaizdžiai matosi eksploatuojant grindis.

Žmonėms, ieškantiems 34 atsparumo klasės savo namams, 10 kartų užduodu tą patį klausimą – kodėl Jums to reikia? Dažniausiai kartu randame visai kitą sprendimą. Tad norintiems kokybiškų grindų namams visuomet laminuotos ir vinilinės grindys patariamos rinktis ne aukštesnės atsparumo klasės, o atsižvelgti į kitas grindų charakteristikas .“

laminuotos ir vinilinės grindys

QUICK-STEP nuotr.

Drėgmei atsparus laminatas

Dar prieš kelis metus laminatas vonioje atrodė neįmanomas, net gamintojai instrukcijose nurodydavo, kad jis negali būti klojamas drėgnose patalpose. „Ilgą laiką keramikinės plytelės buvo kone vienintelis pasirinkimas vonios grindims, – pasakoja G. Laurinavičius. – Tad svajonės apie vonios grindis, kurios ne tik atrodo kaip medinės (yra ir keramikinių plytelių su tokiu piešiniu), bet yra šiltos ir jaukios, kai jomis vaikštai, likdavo svajonėmis. Viskas pasikeitė, kai atsirado pirmos drėgmei atsparių laminuotų grindų kolekcijos, skirtos vonios kambariams“. „Quick-Step“ salono vadovas paaiškina, kad „Impressive“ kolekcijos drėgmei atsparių laminuotų grindų paslaptis – lentų grioveliai, gebantys atstumti vandenį ir neleidžiantys jam prasiskverbti. Montuojant tokias grindis, visos siūlės aplink grindų perimetrą yra sandarinamos su drėgmei atspariu hermetiku. Rezultatas – drėgmei atsparios, jaukios, šiltos ir norimo medžio rašto grindys vonioje. „Vos pasirodęs, drėgmei atsparus laminatas sulaukė daug klientų dėmesio, tad akivaizdu, kad poreikis tokioms grindims tikrai buvo didelis“, – įsitikinęs specialistas.

Kita svarbi technologija „Impressive“ grindų gamyboje – griovelio dizainas, idealiai atitinkantis medžio piešinį ir struktūrą: šakotumą, rieves. Anksčiau grioveliai buvo dažomi grindims artima spalva, tad atidžiau įsižiūrėjus, matydavosi, kad tai piešinys, o ne tikros medienos raštas. „Žmonės dažnai to nepastebi, kol jiems neparodome, kaip atrodo įprastas laminatas ir laminatas, pagamintas, naudojant šią technologija. Tuomet klientai sutinka, kad nauja technologija leidžia sukurti tikrą medinių grindų vaizdą“, – pasakoja Giedrius.

laminuotos ir vinilinės grindys

QUICK-STEP nuotr.

Vinilinės grindys

G.Laurinavičius sako, kad dar vienas drėgmei atsparių grindų privalumas – visa namų erdvė gali būti išklota vienodomis grindimis, nebereikia galvoti ir tarpusavyje derinti skirtingų raštų, yra išlaikomas vientisumo įspūdis. Norimą raštą galima rinktis iš daugybės variantų, kurie atitinka naujausias interjero tendencijas. Tarp populiariausių yra natūralaus ąžuolo, balinto ąžuolo, balintos pušies laminuotos grindys. Vinilinės grindys Kitas pasirinkimas ieškantiems lengvai prižiūrimų ir drėgmei atsparių grindų – „Quick-Step“ vinilinės grindys. „Jos gaminamos iš sintetinės medžiagos polivinilchlorido ir irgi padengiamos itin atspariu apsauginiu sluoksniu, – pasakoja „Quick-Step“ salono vadovas. – Polivinilchloridas ypatingas tuo, kad yra visiškai nejautrus drėgmei ir vandeniui, tad tokios grindys yra idealus pasirinkimas vonios kambariui.

Kitas jų pliusas – pojūčiai vaikštant. Kadangi jos pagamintos iš gana elastingos medžiagos, tai vaikštant jomis jaučiamas minkštumas, tarsi vaikščiotum samanomis. Dar vienas svarbus momentas – daugelis dekorų turi medžiui būdingą ryškią struktūrą su rievėmis ir šakomis, tad prisilietus prie tokių grindų basomis kojomis tikrai jausite medinių grindų jaukumą. Grindys nėra šaltos kaip keramikinės plytelės, tai dar labiau sustiprina medinių grindų jausmą po jūsų kojomis“.

laminuotos ir vinilinės grindys

QUICK-STEP nuotr.

Vinilinės grindys, taip pat kaip ir laminatas, yra su medį imituojančiu piešiniu ir padengtos itin atspariu apsauginiu sluoksniu. Jos yra plonesnės negu laminuotos grindys, todėl, norint vienoje erdvėje suderinti šias grindis, reikės atsižvelgti į storių skirtumus ir po vinilinėmis grindimis dėti išlyginamąjį sluoksnį. „Išgirdę, kad vinilinės grindys yra pagamintos iš dirbtinės medžiagos, klientai kartais klausia, kiek jos yra saugios, – dalinasi Giedrius. – Norėčiau atkreipti dėmesį, kad gaminant grindis pramoniniu būdu, jų gamyboje visada bus naudojamos kokios nors pridėtinės medžiagos. Net medžio masyvo grindys bus nulakuotos laku arba padengtos alyva. Tačiau kiekvienas Europos Sąjungos gamintojas privalo turėti eksploatacinių savybių deklaraciją, kurioje nurodyta, kokius saugumo reikalavimus turi atitikti produktas.

Mes prekiaujame „Quick-Step“ prekės ženklo grindimis, kurios yra itin kokybiškos ir turi visus reikiamus sertifikatus, tokius kaip E1 (formaldehidų kiekis yra nulinis), M1 (itin maža emisijos, bekvapės) ir daug kitų. Kas yra tikrai svarbu – vinilinės grindys yra gaminamos be ftalatų. Be to, laminuotos ir vinilinės grindys yra pilnai perdirbamos.“

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai („cookies“), kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Paspausdami SUTINKU arba tęsdami naršymą, jūs sutinkate su portalo slapukų politika. Atjungti slapukus galite savo naršyklės nustatymuose.