Publikuota: 2024 m. 5 vasario d. 09:00
Vinilinės grindys – kodėl jos tokios populiarios? Išsami savybių apžvalga

QUICK-STEP nuotr.

Vinilinės grindys – itin sparčiai populiarėjanti grindų danga, kuri savo komforto savybėmis nenusileidžia medinėms grindims, tačiau turi visus sintetinės dangos privalumus. Kasmet rinkoje jų parduodama vis daugiau, tad siūlome susipažinti su jomis detaliau, kad žinotumėte, iš ko jos pagamintos, kokie svarbiausi jų privalumai ir į ką atsižvelgti jas renkantis.

Vinilinė grindų danga yra įvairių spalvų ir raštų, atrodo ypatingai ir originaliai – ar esate pasirengę išsirinkti geriausias, Jums gražiausias grindis? Jei taip, pateikiame svarbiausias vinilo charakteristikas.

Vinilinės grindys – sandara

Vinilinė grindų danga sudaryta iš penkių skirtingų sluoksnių. Todėl šios grindys ne tik neperšlampa, bet ir slopina garsą: jomis galima vaikščioti itin tyliai, be to, jų paviršius šiltas ir švelnus kojoms.

  1. Viršutinis apsauginis sluoksnis ypatingai svarbus dėl paviršiaus apsaugos.
  2. Aukšto lygio spausdinimo technologijomis sukurtas vinilo dekoro sluoksnis, suteikiantis vinilinėms grindims unikalią ir natūralią išvaizdą.
  3. Stiprus, smūgiams atsparus centrinis sluoksnis: šis neperšlampantis ir garsą slopinantis vinilo centrinis sluoksnis daro dangą itin patvaria.
  4. Papildomas stabilizuojantis sluoksnis, kuriame yra ypač tankaus stiklo pluošto, neleidžiančio keistis matmenims.
  5. Ypač atsparus smūgiams vinilo pagrindas: šis atsparus drėgmei sluoksnis užtikrina grindų plokštės stabilumą, todėl ji neįlinksta ir nesiraito.
Vinilinės grindys

Vinilinės grindys QUICK-STEP nuotr.

Vinilinės grindys – paviršius ir atsparumas

Paviršius

Vinilinės grindų dangos paviršius itin realiai atkartoja medžio paviršių, o jomis vaikščioti yra minkšta ir patogu, tai idealus pasirinkimas mėgstantiems namuose vaikščioti basomis kojomis. Ypač matinė apdaila sukuria natūralumo įspūdį.

Papildoma apsauga nuo mikroįbrėžimų

Kad ir kasdien naudojama, vinilinės grindys išlieka patvarios. Visiškai sandarus viršutinis sluoksnis su paviršiaus apsaugos technologijomis saugo vinilines grindis nuo įbrėžimų, dėmių ir purvo. Vinilinė danga laikoma idealiu pasirinkimu intensyviai naudojamose erdvėse – Jūsų grindys dar ilgai išsaugos savo pradinę išvaizdą ir atrodys patraukliai.

Atsparumas vandeniui

Vinilinės grindys visiškai atsparios vandeniui. Kadangi ši danga pagaminta iš medžiagų, nebijančių vandens, ją galima kloti tokiose patalpose kaip vonia, virtuvė ar ties įėjimu iš lauko. Pamirškite problemas dėl drėgmės, nes dėl 100 % atsparumo drėgmei, valyti jas kaip niekad lengva!

Atsparumo klasės

Vinilinę dangą su užraktu galima rinktis iš dviejų atsparumo klasių – 32 arba 33 klasės. Tačiau produkto kokybę atspindi ne tik atsparumo klasė, bet ir kitos paviršiaus charakteristikos, neleidžiančios greitai nusidėvėti paviršiui. Namams tikrai nereikia ieškoti 34 klasės, visiškai užtenka ir 32 klasės, tik kokybiškos ir su geromis savybėmis bei garantijomis.

Vinilinės grindys

QUICK-STEP vinilinės grindys nuotr.

Įrengimo būdai ir konstrukcijų tipai

Vinilinę grindų dangą galima įsigyti su užraktu (klojamą ,,plaukiojančiu“ būdu) bei klijuojamą. Pasirinkus dangą su užraktu, prireiks specialaus pakloto arba klijų. Jei grindis dėsite ,,plaukiojančiu“ būdu – grindų dėjimo procesas taps greitas, daug įgūdžių nereikalaujantis darbas, bus tikrai įmanoma susidėti grindis patiems. O pasirinkus klijuojamą vinilinę dangą (be užrakto) visada sutaupysite. Klijavimui prireiks specialių klijų ir, greičiausiai, meistro.

Reikalavimai pagrindui

Jei namuose planuojate dėti vinilinę dangą, pagrindas turi būti ypač lygus – lygesnis nei laminuotoms grindims ar parketui. Rekomenduojama išlyginti grindis išlyginamuoju sluoksniu.

Tinkamumas šildomoms grindims

Vinilinės grindys – idealus pasirinkimas šildomoms grindims, jos pralaidumas yra geresnis nei laminuotų grindų, jos daug geriau praleidžia šilumą nei medinės grindys. Šildomoms grindims rekomenduojame rinktis klijuojamą vinilinę dangą.

 Vinilinės grindys – emisijų kiekis ir saugumas

Dažnas argumentas renkantis parketlentes – jų natūralumas, bet kaip ir gaminant bet kokį produktą, ne išimtis ir jos naudojamos papildomos medžiagos, kurios gali būti saugios arba ne. Taigi, gaminant vinilines grindis galioja tos pačios taisyklės – visos medžiagos turi būti saugios, turėti sertifikatus, ir, jeigu atitinka visus saugumo reikalavimus, ta medžiaga neišskiria pavojingų emisijų ir yra saugi naudoti. Mūsų siūloma vinilinė danga atitinka visus europietiško saugumo reikalavimų standartus, todėl naudojamos įvairiose patalpose, įskaitant ir evakuacinius išėjimus.

Jei vis dar abejojate, ar rinktis vinilinę dangą namams, pabaigai keli argumentai: ši danga yra be ftalatų, itin mažos LOJ emisijos, tai 100 % perdirbamas produktas! Visus siūlomus vinilinės dangos dekorus galite pamatyti ir įsigyti čia.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai („cookies“), kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Paspausdami SUTINKU arba tęsdami naršymą, jūs sutinkate su portalo slapukų politika. Atjungti slapukus galite savo naršyklės nustatymuose.