Publikuota: 2024 m. 20 balandžio d. 09:00
Apartamentai U28 („Metų interjeras / Auksinė paletė‘22“)

Norbert Tukaj nuotr.

„Dizona“ kviečia susipažinti su konkurso „Metų interjeras“ dalyviais. Šį kartą jūsų dėmesiui interjero ir architektūros studijos TOOTA kurtas projektas („Metų interjeras / Auksinė paletė‘22“).

Apartamentai U28

Interjeras buvo kuriamas penkių butų apartamentams, skirtiems nuomai, renovuotame senamiesčio name. Pastate buvo išlikę daug XIX a. pradžios palikimo – trafaretinės sienų ir lubų tapybos, gipsinių dekoro detalių, senų durų, krosnių, šaldymo spintelių. Visi šie elementai buvo kruopsčiai atkurti ir integruoti naujose erdvėse. Kadangi keitėsi naujų patalpų poreikiai ir konstrukcijos, nebuvo galimybės išsaugoti senųjų patalpų visumos, jų kontūrų. Taip apartamentuose susipynė skirtingos sienų tapybos manieros ir spalvos. Kurdami interjerą nesistengėme atkartoti ar imituoti XIX a. tendencijų, stengėmės sukurti pagarbų dialogą tarp seno ir naujo. Remadamiesi XIX a. Vilniaus interjerams būdingomis medžiagomis, maniera, kūrėme minimalistinę atsvarą paveldui. Trafaretinė tapyba – pagrindinis šio projekto interjero akcentas – tapo ir pagrindine interjero idėja. Apartamentus suskirstėme pagal charakteringiausius dekoro pigmentus: cinoberis, umbra, ochra, indigo, siena. Visi jie skiriasi savo spalviniais sprendimais, bet siejasi bendra minimalizmo idėja. Individualumui ir charakteriui sustiprinti į kiekvieną butą įvedėme dominuojančio pigmento spalvos.

Šalis: Lietuva
Plotas: 400m2

Daugiau interjero nuotraukų rasite čia:

„Metų interjeras / Auksinė paletė’“ – solidžiausias profesionalių interjero kūrėjų konkursas, kuriuo siekiama kelti interjero kultūrą Lietuvoje. Iki šiol konkurse jau dalyvavo per 250 architektų ir dizainerių. Vertinti buvo pateikta daugiau nei 1 500 darbų. Įteikta daugiau nei šimtas viena „Auksinė paletė“ – interjero dizaino „Oskaras“.

Visą konkurso Metų interjeras / Auksinė paletė dalyvių kurtų interjerų galeriją galite peržiūrėti čia.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai („cookies“), kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Paspausdami SUTINKU arba tęsdami naršymą, jūs sutinkate su portalo slapukų politika. Atjungti slapukus galite savo naršyklės nustatymuose.