Publikuota: 2024 m. 15 balandžio d. 09:00
Profiliai arba slenkstukai – kam jie reikalingi Jūsų namuose?

Kai perkame grindis, koncentruojamės tik į jų pasirinkimą, savybes, tačiau nereikia pamiršti ir priedų, kurie bendram vaizdui turi labai didelę reikšmę. Tvarkingai, subtiliai sujungti ir užbaigti grindų dangas reikia įgūdžių ir kokybiškų produktų. Siūlome susipažinti su grindų profiliais ir slenkstukais, kad galėtumėte iš anksto suplanuoti savo grindų tobulą užbaigimą.

Jungiamieji profiliai – naudojami dangų sujungimui (pvz., tarp skirtingų patalpų arba skirtingų dangų (pvz., parketlenčių su plytelėmis). Dangos gali būti to paties aukščio arba skirtingo. Jei dangos vienodo aukščio, gali būti naudojami siauresni (dažniausiai T formos) profiliai, tvirtinami kaiščiais arba klijuojant.

Profilis aliuminis, dangų sujungimui EB 291 H (lenkiamas), balinto ąžuolo spalvos, 270 cm, „Kons“. Kuberit

Jei dangos skirtingo aukščio, naudoti teks platesnius profilius. Šie profiliai būna su apatiniu bėgeliu, ant kurio tvirtinamas matomas viršutinis profilis arba be bėgelio, tvirtinami klijuojant arba varžtais.

Profilis aliuminis, dangų sujungimui BEST 247 SK (prisiklijuojantis), sidabro spalvos, 100 cm. Kuberit

Pasirinkus profilį su apatiniu bėgeliu, jį teks montuoti prieš klojant grindis, jis prie pagrindo tvirtinamas varžtais arba klijuojant.

Profilis aliuminis, dangų sujungimui FCS-718 786, nerūdijančio plieno spalvos, 90 cm. Kuberit

Jei bus dedamas profilis be apatinio bėgelio, jis bus klijuojamas (rekomenduojama naudoti priklijuotoms prie pagrindo grindims) arba tvirtinamas varžtais.

Profilis aliuminis, dangų sujungimui BEST 247 H/SK (prisiklijuojantis), smėlio-pilkos H62 ąžuolo spalvos, 270 cm. Kuberit

Kampų apdailos arba kraštų užbaigimo profiliai dažniausiai naudojami jau suklojus dangą. Prie jos jie klijuojami arba tvirtinami varžtais. Dažniausiai naudojami dangos kraštui uždengti, dangai ties lauko durimis, vitrininiais langais užbaigti. Taip pat gali būti naudojami laiptų kraštų apdailai.

Profilis aliuminis, kampų apdailai BEST 238 U (nepragręžtas), nerūdijančio plieno spalvos, 270 cm. Kuberit

 

Profilis aliuminis, kampų apdailai BEST 235 (pragręžtas su varžtais), nerūdijančio plieno spalvos, 100 cm, „Kons“. Kuberit

Profilis aliuminis, kampų apdailai BEST 369 N-SK (prisiklijuojantis), baltos (RAL9016) spalvos, 270 cm, „Kons“. Kuberit

Laiptų apdailos profiliai – skirtingoms dangoms yra naudojami skirtingi profiliai. Norint ant laiptų dėti vinilą, kiliminę dangą ar kitą ploną dangą, profiliai bus minimalūs, matysis tik siaura jų dalis. Jei bus dedamas laminatas ar parketlentės – profiliai bus masyvesni. Visi laiptų apdailos profiliai yra tvirtinami prieš klojant dangą (klijuojami arba tvirtinami varžtais).

Profilis aliuminis, kampų apdailai BEST 871, nerūdijančio plieno spalvos, 250 cm, „Kons“. Kuberit

Profilis aliuminis, laiptų apdailai BEST 810, nerūdijančio plieno spalvos, 250 cm, „Kons“. Kuberit

Lenkiami profiliai – tai profiliai, kurie naudojami, kai reikia sujungti ne tiesia linija besijungiančias dangas. Taip pat gali būti naudojami dangos kraštui užbaigti. Visi jie turi minimalų lenkimo diametrą, gali būti tvirtinami kaiščiais, klijuojami arba tvirtinami varžtais.

Profilis aliuminis, dangų sujungimui EB 291 H (lenkiamas), balinto ąžuolo spalvos, 270 cm, „Kons“. Kuberit

Sienų apdailos profiliai naudojami sienų kampams. Tai itin dažnas pasirinkimas komercinėms patalpoms, taip pat ir namų sienos kampui apsaugoti. Tvirtinami klijuojant.

Profilis aliuminis, sienų kampų apdailai BEST 273 U (nepragręžta), nerūdijančio plieno spalvos, 250 cm, „Kons“. Kuberit

Profiliai būna skirtingų paskirčių, kartais galbūt net nesusimąstome įrenginėdami namus, kad jų reikės. Todėl tikimės, kad šis straipsnis jums padės suplanuoti Jūsų namų apdailą. Visus profilius ir slenkstukus galite įsigyti mūsų elektroninėje parduotuvėje 2di.lt. Turime patirties ir esame pasiruošę Jums padėti, tad jei reikia pasitarti ar kyla klausimų, kreipkitės!

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai („cookies“), kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Paspausdami SUTINKU arba tęsdami naršymą, jūs sutinkate su portalo slapukų politika. Atjungti slapukus galite savo naršyklės nustatymuose.