Publikuota: 2023 m. 29 birželio d. 08:30
Renkamės tapetus: „Masureel“ tapetų meistrystė iš arčiau

„Masureel International“ nuotr.

Svarstote kokius tapetus pasirinkti savo namų sienoms? Kviečiame iš arčiau susipažinti su vienu iš Europos tapetų gamybos lyderių, kurių kuriami tapetų dizainai neatsilieka nuo vyraujančių interjero tendencijų ir tuo pačiu išlaiko aukščiausios kokybės standartus. „Masureel International“ įmonės varomoji jėga – aistra, kurią ji rodo, sutelkdama dėmesį į kokybę ir meną kuriant tapetus jau beveik 20 metų.

Dar XIX a. pradėję savo veiklą kaip tekstilės apdailos ir interjero audinių kūrėjai, po 50 metų Masureelių šeimos palikuonys susidomėjo audinių spausdinimu ir aukštos kokybės sienų dangų gamyba. Šiandien skirtingi „Masureel International“ prekių ženklai atstovaujami daugiau nei 70-yje pasaulio šalių. Nuo 2004 m. įmonė pradėjo kurti sienų apmušalų prekių ženklus: pirmasis jų – „Khrôma“, po 5 metų atsirado prekės ženklas „Guy Masureel“, o dar po tiek pat – „Zoom“. Šie trys prekių ženklai buvo kuriami įvertinus klientų įvairovę ir skirtingus jų poreikius. Tapetų gamintojas didžiuojasi, kad „Masureel International“ – 100 proc. belgiška bendrovė. Visas gamybos procesas vyksta įmonės gamyklose, o tapetai gaminami iš vietinių žaliavų.

„Masureel International“ nuotr.

Kokios tokios sėkmės priežastys?

Išskirtinis dėmesys menui, kūrybinės dirbtuvės ir unikali dizainerių komanda – trys veiksniai, lemiantys gamintojo platinamų tapetų populiarumą.  Gamintojo aistra atrasti ir nuolat atnaujinti sienų dangas siejama su technologijomis, o įkvėpimo ji semiasi iš istorijos ir meno.  „Masureel International“ turi gausią istorinių tapetų ir audinių dizaino kolekciją, kuri motyvuoja tobulinti technologijas ir atnaujinti savo kūrinius. Taip pat čia saugoma ir  didelė meno kolekcija, kuri atspindindi jų vertybes. Ši kolekcija buvo ir tebėra įkvepiantis meno ir pramonės susiliejimo pavyzdys.

Tapetų dizainerių komanda čia – tai patirties ir polėkio, inžinerijos ir meno derinys. Ji niekada nesustoja, kol nesukuria unikalios aukščiausios kokybės tapetų kolekcijos. Du pagrindiniai veiksniai, lemiantys tapetų dizainerių kūrybo pasirinkimą – menas ir istorija. Įkvėpimo tapetų kolekcijoms siekiama ieškoti visur – gamtoje, madoje ar net mažuose kasdieniuose daiktuose. Įmonės dizaineriai nuolat seka naujausias tendencijas ir ieško dalykų, galinčių juos įkvėpti ir sužadinti vaizduotę. Jie piešia, tapo, skaitmeniniu ar kitais būdais nuo nulio kuria visų tapetų raštus. Šio kūrybinio proceso metu atgyjantis vaizdai, sujungti su išskirtiniais spalvų deriniais, tampa galutiniu spausdinamų tapetų rezultatu.

„Tik aistra gali padėti jums pakilti aukščiau“ – devizas, kuriuo vadovaudamasi „Masureel International“ įmonė tvirtai žengia kaip viena iš Europos tapetų gamybos lyderių.

Tapetų kūrybos procesas įmonėje paremtas trimis aspektais: spalva, tekstūra ir dizainu. Vos pažvelgus į gamintojo tapetų asortimentą, negalima nepastebėti naudojamos unikalios spalvų gamos: ją įmonės koloristai sukuria kiekvieno prekės ženklo kolekcijai. Taip randama geriausia pusiausvyra tarp spalvų, tendencijų ir bendros kolekcijos temos. Tiek regėjimo, tiek lytėjimo prasme tapetų tekstūra suteikia gyvybės šiai sienų dangai. Masureel tapetų gamintojai naudojantis moderniomis gamybos technologijomis ir nuolatos tobulėjančiomis spausdinimo priemonėmis, sukuria tapetus, pasižyminčius tam tikru kontrastingumu. Pažangi spausdinimo technika leidžia dizaineriams atkurti tokių medžiagų kaip linas ir aksomas tekstūrą. Neatsitiktiniai ir tapetų raštai. Kolekcijos gaminių dizainas įkvėptas mus supančio pasaulio.

„Masureel International“ nuotr.

Gamintojas išskirtinį dėmesį skiria ekologijai ir remia iniciatyvas, kad tekstilės pramonė būtų kuo neutralesnė aplinkai. Tapetų gamyboje nenaudojami jokie tirpikliai, galintys pakenkti aplinkai ar sveikatai, o formaldehidas visiškai uždraustas. Gamybos procese išskiriamos atliekos išvalomos įmonėje. Tapetai, pagaminti iš neaustinės medžiagos, atvėrė naujas sienų apdailos galimybes. Neaustinio pluošto medžiaga pralaidi orui, vandeniui ir garams, o tai leidžia sienoms „kvėpuoti“. Tapetai palankūs vaikams ir nekenksmingi aplinkai.

„Khroma by Masureel“ – „gyvenimo istorijų“ biblioteka.

Kiekvienoje šio prekės ženklo tapetų kolekcijoje slypi unikali ir originali istorija, jungianti mus su turtingu daugelio pasaulio kultūrų paveldu. Ištobulinti spalvų deriniai, inovatyvios struktūros ir visuomet žavintys raštai – prekės ženklo vizitinė kortelė. Būtent šie sienų apmušalai tampa daugybės privačių klientų bei profesionalių interjero dizainerių pasirinkimu. Jie gali būti pritaikyti individualiai ir suteikti įkvėpimo rengiant bet kokį sudėtingą dekoravimo projektą. Tai tarsi pagalbininkas ieškant originalumo ir savitumo.

„Zoom By Masureel“ – šiuolaikiškas dizainas madingam interjerui.

Šio prekės ženklo kolekcijose dera aukščiausia kokybė ir ekonomiški sprendimai. Kuriant klasikinį dizainą, čia įpinamos šiuolaikinės interjero tendencijos. Siūlomi sienos dekoro variantai namams, kuriems reikia gaivios ir subtilios elegancijos. Nesenkančio gamintojo kūrybinio polėkio inspiruotos „Zoom“ kolekcijos siūlo medžiagos ir stiliaus vienovę.

„Masureel International“ nuotr.

Visas gamintojo tapetų kolekcijas galima lengvai derinti tarpusavyje ir sukurti vientisą namų interjerą. Pasikartojanti šiuolaikinių interjerų tendencija – viena siena kambaryje išryškinama, o likusios tampa foninėmis. Būtent tokiu principu ir kuriami visų šių prekių ženklų kolekcijų tapetai. Jei neturite dizainerio, architekto, kuris padėtų suderinti ir parinkti sienų apmušalus jūsų namams, atsivertę gamintojo katalogus rasite tapetų derinius, jau paruoštus įmonės dizainerių ir koloristų. Rinktis tapetus dar niekada nebuvo taip paprasta!

Platus „Masureel International“  tapetų asortimentas 2DI salonuose Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje ir Utenoje bei  2di.lt elektroninėje parduotuvėje. Daugiau nei 200 tapetų rūšių, kuriuos galite įsigyti tiesiai iš  2DI tapetų sandėlio. Perkant nuo 50Eur prekių pristatymas visoje Lietuvoje  nemokamas.

 

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai („cookies“), kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Paspausdami SUTINKU arba tęsdami naršymą, jūs sutinkate su portalo slapukų politika. Atjungti slapukus galite savo naršyklės nustatymuose.