Publikuota: 2024 m. 20 sausio d. 09:00
Tapetų klijavimas: 8 paprasti žingsniai, kurie palengvins šį darbą

Daugelis mano, kad klijuoti tapetus yra sudėtinga, kai iš tikrųjų tai yra labai paprasta ir netgi gali būti smagu. Be to, galėsite didžiuotis ir jaustis laimingi, kad sienas išsiklijavote patys! Kad būtų drąsiau pradėti naują projektą, mes jums sukūrėme instrukciją „žingsnis po žingsnio“, kuri paaiškins, kaip reikia klijuoti tapetus:

Tapetų klijavimo žingsniai

1. Prieš pradedant tapetavimo darbus įsitikinkite, kad siena yra lygi ir glotni, o paviršius stabilus. Jei reikia, užglaistykite ir nušlifuokite sieną. Tapetuoti pradėkite nuo labiausiai kambaryje matomos kambario sienos kampo. Labai svarbu, kad pirmoji tapetų juosta būtų užklijuota itin tiesiai, tad visuomet naudokite gulsčiuką. Naudodami jį vertikaliai nubrėžkite tiesią liniją nuo minėto kampo (apie 53 cm pločio), kuri bus naudinga klijuojant pirmąją juostą.

2. Tepant klijus šalia grindjuosčių ir lubų apdailos elementų naudokite šepetėlį.

3. Klijus ant sienos tepkite naudodami volelį.

Tapetų klijavimo žingsniai

4. Išvyniokite pirmą tapetų juostą. Būtų geriau, jei naudotumėte tapetų laikiklį arba padėklą, skirtą tapetų rulonui, bet jei grindys yra švarios, tuomet tai nėra būtina. Išvyniotą juostą lengvai pritvirtinkite sienos viršuje ir naudodamiesi linija, kurią nupiešėte ankščiau, patikrinkite ar ji tiesi. Kai įsitinkinsite, kad bus lygu, tuomet tvirtai prispauskite viršutinę tapeto dalį ir nupjaukite popierių perteklių ties lubų apdaila.

5. Braukdami plastikine mentele prispauskite likusią tapeto juostos dalį:  pirmiausiai judėdami nuo juostos vidurio į viršų, tuomet nuo vidurio į apačią ir galiausiai lyginkite juostos kraštus. Po kiekvieno perbraukimo, šlapia švaria šluoste pašalinkite nuo tapetavimo mentelės klijų perteklių. Atkreipkite dėmesį, kad tapetų šepečiai skirti išlyginti oro burbuliukus ir yra per minkšti, todėl naudokite anksčiau minėtą specialų tapetavimo įrankį (plastikinę mentelę).

6. Prispauskite tapeto juostos kraštą apačioje ties grindjuostėmis ir naudodami aštrų statybinį peiliuką nupjaukite popierių.

Tapetų klijavimo žingsniai

7. Užklijavus pirmą juostą tęskite klijavimą ta pačia kryptimi juosta po juostos, bet prieš tai patikrinkite ar tapetas turi rašto derinimą. Kartodami 4–6 žingsnius, jei reikia, derinkite tapeto raštą su ankščiau išklijuota juosta. Klijų perteklių visada valykite po kiekvienos išklijuotos tapetų juostos.

8. Baigus darbus, naudodami drėgną kempinę nuvalykite klijų likučius. Nebijokite naudoti didesnio kiekio vandens ir švarios šluostės, kad nesuteptumėte tapeto paviršiaus.

Susiję:

Pagrindiniai patarimai: įrankius laikykite ranka pasiekiamu atstumu ir dažnai keiskite peiliuko ašmenis. Nepamirškite, kad kiekvienas skustuvas turi kelis ašmenis!

Baigta! Tapetų klijavimas gali būti smagus, svarbu nebijoti ir imtis darbo. Išsirinkti patinkančio rašto tapetus galite „2DI“ salonuose Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje ir Utenoje arba e. parduotuvėje www.2di.lt. Tapetų reikia šiandien? 2DI išparduotuvės skiltyje visada rasite tapetus geriausiomis kainomis, juos turime vietoje ir galime pristatyti per 1 – 4 d.d. Perkant internetu virš 50 Eur pristatymas visoje Lietuvoje nemokamas!

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai („cookies“), kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Paspausdami SUTINKU arba tęsdami naršymą, jūs sutinkate su portalo slapukų politika. Atjungti slapukus galite savo naršyklės nustatymuose.