Publikuota: 2024 m. 12 sausio d. 08:56
Taschen leidyklos knygose „Decorative Art“ – dizaino tendencijos ir garsiausių menininkų darbai
dekoratyvinis menas knyga

Taschen leidyklos knygos „Decorative Art“

„Taschen“ knygų leidykla skaitytojams siūlo Charlotte ir Peter Fiell dekoratyvinio meno knygų seriją, kurioje skaitytojus supažindina su dizaino naujovėmis, netikėtais sprendimais, prieštaringai vertintais judėjimais, ryškiausiomis meno žvaigždėmis, sužibusiomis 50-ais, 60-ais ir 70-ais. Šios spalvingos „Decorative Art“ knygos – tai tarsi ekskursijos vadovai po dešimtmečiais suskirstytus laikotarpius ir pasakojančius apie pagrindines dizaino tendencijas bei kviečiantys tyrinėti ir grožėtis garsiausių menininkų sukurtais darbais.

Įsigyti leidinį galima elektroninėje parduotuvėje www.2di.lt ir 2di pardavimo vietose.

Nuo 1906 m. iki 1980 m. kasmet leidžiami „Decorative Art“ ir „The Studio Yearbook“ buvo skirti naujausioms architektūros, interjero, baldų, apšvietimo, stiklo, metalo dirbinių, tekstilės ir keramikos dizaino tendencijoms nušviesti. Beveik 80-metį gyvavę ir jau klasika tapę meno leidiniai dabar sunkiai prieinami ir labai vertinami kolekcininkų bei prekybininkų. Charlotte ir Peter Fiell knygose „Decorative Art“ surinko geriausius penktojo, šeštojo ir septintojo dešimtmečio dizaino pavyzdžius iš klasika tapusių kolekcinių meno leidinių „Decorative Art“ ir „The Studio Yearbook“ ir pristato juos tiek dizaino žinovams, tiek dizainu besidomintiems skaitytojams.

„Taschen“ leidyklos knygoje „Decorative Art 50s“ – idealistinės vizijos ir pozityvios dvasios dešimtmetis

„Taschen“ leidyklos knyga „Decorative Art 50s“ kviečia skaitytoją leistis į dešimtmetį trunkančią kelionę. Lateksas, plastikai ir besaikis vartotojiškumas: atraskite dizaino tendencijas ir medžiagas, kurios tiesiogine prasme suformavo šeštojo dešimtmečio Ameriką. Šioje kelionėje – apžvalgoje nagrinėjamas pokario atstatymo dešimtmetis, varomas pirmyn idealistinės vizijos ir pozityvios dvasios. Didėjančios gyventojų pajamos ir karo padarinių atstatymas abiejose Atlanto pusėse paskatino didžiulį būstų augimo bumą tiek priemiesčiuose, tiek centriniuose miestuose. Nors europietiškas dizainas buvo nepaprastai išradingas, amerikietiškas dizainas siekė idealizuotos ateities vizijos. Visos dešimtmečio dizaino naujovės buvo taikomos nuo priemiesčiuose dygstančių namų iki vidinių miestų kiemų, nuo baldų iki metalo dirbinių. Gausiai iliustruotoje penktojo dešimtmečio apžvalgoje ir garsių novatorių, tokių kaip Charlesas ir Ray’us Eamesas, George’as Nelsonas, Hansas Wegneris ir Gio Ponti, darbai.

„Taschen“ leidyklos knygoje „Decorative Art 60s“– įsimintiniausi dizaino kūriniai iš permainingo šeštojo dešimtmečio

„Taschen“ knygų leidykla kartu su knygos „Decorative Art 60s“ autoriais Charlotte ir Peter Fiell kviečia atrasti įsimintiniausius dizaino kūrinius iš permainingo popmuzikos ir hipių šeštojo dešimtmečio laikotarpio. Veržlumas, drąsa, energija, laisvė, vyravusi visame pasaulyje, atsispindėjo ir šio dešimtmečio dizaino stiliuje. Ši spalvinga architektūros, interjero, baldų, apšvietimo, stiklo, metalo dirbinių, tekstilės ir keramikos apžvalga, sudaryta iš klasika tapusių kolekcinių meno leidinių „Decorative Art“ ir „The Studio Yearbook“, nukelia skaitytoją į precedento neturintį socialinių, seksualinių ir politinių pokyčių dešimtmetį, kupiną kūrybiškų idėjų ir netikėtų sprendimų. Knygoje pristatomos ne tik naujausios dizaino tendencijos, bet ir žymiausi laikmečio dizainerių Panton, Sottsass, Paolozzi, Parisi, Sarpaneva ir Lomazzi darbai.

Geriausi septintojo dešimtmečio dizaino pavyzdžiai „Taschen“ leidyklos knygoje „Decorative Art 70s“

„Taschen“ leidyklos išleistoje Charlotte ir Peter Fiell knygoje „Decorative Art 70s“ surinkti geriausi septintojo dešimtmečio dizaino pavyzdžiai iš klasika tapusių kolekcinių meno leidinių „Decorative Art” ir „The Studio Yearbook“.

Šioje knygoje akcentuojama futuristinė, eksperimentinė aštuntojo dešimtmečio estetika. Po septintojo dešimtmečio revoliucijų dizaino ir architektūros pasaulis tapo įdomesniu ir sparčiau besikeičiančiu idėjų židiniu, kuriame gausu įvairiausių mokyklų ir judėjimų. Daugeliu atžvilgių tai buvo ekstremalesnė dizaino era, nei ankstesnis dešimtmetis. Eksperimentalizmas vyravo visur, o daugelis projektų, kurie tuo metu nebuvo praktiški – tiesiog į ateitį nukreiptos naujos dekoratyvinio meno ir dizaino vizijos. Gausiai iliustruota knyga „Decorative Art 70s“ skaitytojui pristato ryškiausias dizaino tendencijas, idėjas, vizijas bei dešimtmečio žvaigždžių, tokių kaip Afra ir Tobia Scarpa, Luigi Colani, Achille Castiglioni, Kisho Kurokawa, Norman Foster, Richard Meier ir Theo Crosby, darbus.

Autoriai

Charlotte ir Peter Fiell yra gerai žinomi autoriai, parašę daugiau nei šešiasdešimt knygų dizaino temomis. „Fiells“ skaito paskaitas, veda kursus, kuruoja parodas ir konsultuoja muziejininkus bei privačius kolekcininkus visame pasaulyje. Kartu jie parašė daugybę „Taschen“ leidykloje išleistų knygų: „1000 Chairs“, „Design of the 20th Century“, „Industrial Design A–Z“, „1000 Lights“ ir kt. Charlotte ir Peter Fiell taip pat redagavo „Taschen“ knygų leidyklos išleistą „Decorative Art“ seriją ir 12 tomų „domus 1928–1999 m.“

Taschen“ – meno knygų leidykla, leidžianti knygas ir albumus apie architektūrą, dizainą, dailę, madą, fotografiją, šiuolaikinį meną, reklamą. Pradėjusi savo veiklą 1980 m. mažoje komiksų parduotuvėlėje Kelne, šiandien „Taschen“ jau turi savo firmines parduotuves didžiuosiuose Vakarų Europos ir JAV miestuose. Novatoriškumu ir kultūros temomis išsiskiriantys „Taschen“ leidiniai traukia akį ir vizualine estetika bei kokybe – patrauklios knygos bei albumai neretai tampa meno mylėtojų interjero detalėmis. Įsigyti „Taschen“ leidyklos knygas galima čia.

Daugiau „Taschen“ knygų aprašymų rasite čia.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai („cookies“), kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Paspausdami SUTINKU arba tęsdami naršymą, jūs sutinkate su portalo slapukų politika. Atjungti slapukus galite savo naršyklės nustatymuose.