Publikuota: 2023 m. 18 gegužės d. 09:00
Butas spalvingam gyvenimui | dizainerės deriniai

Deriniai: Interjero dizainerė Katerina Dilinikaitienė www.distudija.lt

Projektuojant namų interjerą, spalvų derinimas – vienas svarbiausių uždavinių, nes būtent spalvos sukuria atmosferą. Jos ne tik veikia emocijas, jausmus, nuotaiką ir fizinę savijautą, bet ir keičia erdvės suvokimą. Nors kiekvieną mūsų spalvos veikia gana individualiai, vis dėlto galima būtų išskirti ir universalias tendencijas. Rudų tonų pagrindu sudaryti deriniai atrodys rimti, stabilūs ir saugūs. Gelsvi saulės atspalviai buto interjerui visada suteiks šilumos, praskaidrins nuotaiką, o klasikinis raudonos, juodos ir baltos spalvų derinys nuteiks veiksmui.

Platus „2di.lt“ elektroninės parduotuvės prekių asortimentas leidžia lengvai susikurti spalvinius derinius, nes vienoje vietoje galima apžiūrėti įvairius apdailos medžiagų variantus, išsirinkti meno kūrinių ir priderinti tinkamus tekstilės gaminius.

Ramios ir sodrios spalvos miegamajame

Miegamasis – asmeninė tvirtovė ir sapnų karalystė. Jo derinio pagrindu tapo ruda spalva, kurią koloristikos ekspertai sieja su ramybe, kūno komfortu, saugumu ir stabilumu. Rudi tonai gana neutralūs, todėl puikiai dera su daugeliu spalvų, o rudos, karališkos mėlynos bei raudonojo vyno atspalvių derinys sukuria paslaptingą, jaukią ir intymią vakaro atmosferą. Sendintų, lyg rūdžių paliestų tapetų fone nuostabiai išryškėja Birutės Stančikaitės paveikslas „Vakaro mirksnis“. Šviesesnio tono tapetai harmoningai įsilieja ir bendrą buto spalvų gamą ir suteikia kambariui jaukumo. Šilto atspalvio grindys papildo derinį, rytietiškas subtilių raštų kilimas su mėlynais akcentais suteikia elegancijos, o lengvas koralinis pledas primena besileidžiančios saulės blyksnį.

buto

 

1. Birutė Stančikaitė, Vakaro mirksnis I, 2002 m., autorinė technika, 95 x 65 cm
2. Tapetai RYT005 Sound of Colour, „Masureel“
3. Tapetai TRI901 Tribute, „Masureel“
4. Laminuotos grindys Pergo, Farmhouse ąžuolas, L0331-03371
5. Užuolaida Vallila Graniitti Linen, 140 x 250 cm
6. Pledas Maia Chambray Roibos, 130 x 200 cm, „Vivaraise“
7. Eglė Einikytė, skulptūra Vienas
8. Kilimas Belize Diamond, 160 x 230 cm, KL722019011-60×230-OS

Spygliukai darbo kambariui

Šio derinio įkvėpimo šaltiniu tapo Gerardo Šlektavičiaus darbas. Jį pamačiusi pagalvojau, kad turbūt nėra žmogaus, kuris nesižavėtų žydinčiomis gėlėmis, o kiek eilėraščių ir dainų parašyta vien tik apie žydintį erškėtį! Įdomu, kad dailininkas įžvelgė šio augalo grožį spygliuose. Griežta struktūra ir išraiškinga linijų grafika nuteikia dalykiškai – būtent tai, ko ir reikia darbo kambariui. Sienoms parinkti dviejų spalvų tapetai, gražiai tinkantys prie paveikslo, o faktūra kiek primena audinį. Šilto atspalvio grindys sušvelnina griežtą raudonos, juodos ir baltos spalvų derinį. Tos pačios spalvinės gamos kilimas ir pagalvėlės labai gerai įsilieja į bendrą kompoziciją ir suteikia jaukumo buto interjerui.

buto1. Gerardas Šlektavičius, Erškėtis I, 2008 m., popierius, tušas, grafitas 100 x 70 cm
2. Tapetai RYT012 Colorythm, „Masureel“
3. Tapetai RYT002 Colorythm, „Masureel“
4. Parketlentės Weitzer Parkett, Colorado Diamond Ice ąžuolas, rustic colourful, PA.62351
5. Kilimas Narma Puise, baltas 410, 200 x 300 cm
6. Siuvinėta dekoratyvinė pagalvė Ivan Roibos, 40 x 65 cm, „Vivaraise“
7. Rankų darbo vazonas su kojelėmis KER.0.0.087.IN
8. Užuolaida Vallila Kerttu, balta ir juoda, 140 x 250 cm

Saulės nėriniai svetainės interjerui

Toks šviesus interjeras patiks linksmų kompanijų mėgėjams, o buto patalpoje, kurios langai nukreipti į šiaurę ir kurioje nepakanka natūralios šviesos, jis gali tapti tikru išsigelbėjimu.
Pilkšvas tapetų ažūras ir gelsvi garstyčių atspalviai nuteikia lengvai ir žaismingai, jie primena saulėtas vasaros dienas bei atostogų malonumus – tai puiki, neįpareigojanti atmosfera svetainės erdvei, kur vakarais susirenka visa šeima. Užsukę į svečius, draugai čia pasijus laukiami ir neskubės išeiti. Editos Suchockytės paveikslas „Karštis“ tampa pagrindiniu akcentu, o kilimas atkartoja spalvų gamą. Dar tokioje svetainėje būtinai turi atsirasti gausybė linksmų pagalvėlių (kad tikrai visiems užtektų) ir gražūs lengvučiai tarsi porceliano indeliai – tokius meistriškai daro Eglė Einikytė.

1. Edita Suchockytė, Karštis, 2015 m., ofortas , 40 x 30 cm
2. Tapetai HAV503 Aida, „Masureel“
3. Dekoratyvinė pagalvė Zeff Masai Bronze, 40 x 65 cm, „Vivaraise“
4. Dekoratyvinė pagalvė Tess Paon, 45 x 45 cm, „Vivaraise“
5. Dekoratyvinė pagalvė Liam Ombre, 40 x 65 cm, „Vivaraise“
6. Pledas-lovos užtiesalas Zeff Masai Bronze, 80 x180 cm, „Vivaraise“
7. Laminuotos grindys Quick-Step, šiauštas natūralus ąžuolas, SIG4763
8. Kilimas Ekohali Sateen ST02 Terra XW, 160 x 230 cm
9. Eglė Einikytė, balta autorinė dėžutė, 2019 m.

Susiję:

Visus produktus, naudotus deriniams kurti, galite įsigyti 2di.lt e. parduotuvėje. 2DI salonuose Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje ir Utenoje vienoje vietoje rasite ypač stiprių, Europoje pripažintų prekių ženklų grindų: parketlenčių, laminato ir vinilinės dangos bei produktų, skirtų grindims įrengti ir prižiūrėti. Taip pat čia gausu išskirtinės kokybės ir dizaino tapetų, kilimų bei dovanoms skirtų prekių: namų tekstilės, indų bei keramikos dirbinių, meno kūrinių, knygų. Perkant už 50 Eur ir daugiau, pristatymas visoje Lietuvoje  nemokamas.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai („cookies“), kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Paspausdami SUTINKU arba tęsdami naršymą, jūs sutinkate su portalo slapukų politika. Atjungti slapukus galite savo naršyklės nustatymuose.