Publikuota: 2024 m. 8 sausio d. 09:00
10 patarimų, kaip išsirinkti grindjuostes

QUICK-STEP nuotr.

Grindjuostės – labai svarbus interjero užbaigimo elementas. Gali būti labai gražios ar prabangios grindys, tačiau jei grindjuostės nepriderintos ar nekokybiškai įrengtos, gero vaizdo nebus. Pateikiame 10 patarimų, kaip išsirinkti tinkamas grindjuostes bei jas teisingai eksploatuoti.

1. Grindjuostės bus idealiai suderintos pagal atspalvį, jei jas rinksitės to paties gamintojo kaip ir grindis. Jeigu tokios galimybės nėra, tada rinkitės bent jau tos pačios medžiagos grindjuostes, kaip ir Jūsų pasirinktos grindys: parketlentėms labiausiai tinka natūralios faneruotės grindjuostės, laminuotoms ir vinilinėms grindims – MDF ar kitokios sintetinės medžiagos, specialiai pritaikytos tai dangai.

2. Gražiausiai atrodo grindjuostės, kurios dedamos be kampukų, o tiesiog dailiai supjaunamos atitinkamu kampu. Įrengti grindjuostes tokiu būdu (supjaunant) yra labai kruopštus darbas, todėl atidžiai rinkitės grindų meistrą. Ir jokiu būdu nesirinkite plastikinių grindjuosčių su kampukais ar sujungimais.

3. Jei vienoje patalpoje turite suklotas ir plyteles, ir laminuotas / vinilines grindis ar parketlentes, lengviausiai tokioje patalpoje panaudoti baltas grindjuostes, kurios vizualiai sujungs skirtingas dangas.

4. Jei turite patalpą, kurioje aukštos lubos, rekomenduojame rinktis aukštas grindjuostes, kurios pabrėš Jūsų patalpos aukštį.

5. Baltos grindjuostės visada suteiks daugiau erdvumo tiek pločio, tiek aukščio prasme.

6. Grindjuostės aukštis, o taip pat dažnai ir forma, yra derinami su durų apvadais, jie turi būti panašūs.

7. Grindjuostės nemėgsta drėgmės, tad venkite jas valyti šlapiai.

8. Grindjuostės turi būti tvirtinamos pagal gamintojo nurodytas instrukcijas. Dažniausi tvirtinimo būdai – specialiai tam reikalui skirtos tvirtinimo detalės arba „skysti” klijai.

Quick-Step grindjuosčių montavimas:

 

 

Pedross grindjuosčių montavimas:

 

9. Sumontavus grindjuostes, visus tarpelius reikėtų užpildyti hermetiku.

10. Ant grindjuosčių horizontalaus paviršiaus kaupiasi dulkės, tad kuo grindjuostė storesnė, tuo labiau kaupsis dulkės. Be abejo, labiausiai dulkės matomos ant baltų grindjuosčių.

 

Tikimės, kad šie patarimai padės jums išsirinkti tinkamas grindjuostes, kurias galite įsigyti internetu arba apžiūrėkite gyvai ir įsigykite 2DI salonuose Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje ir Utenoje.

 

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai („cookies“), kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Paspausdami SUTINKU arba tęsdami naršymą, jūs sutinkate su portalo slapukų politika. Atjungti slapukus galite savo naršyklės nustatymuose.