Publikuota: 2020 m. 1 gegužės d. 09:00
Ar jau pasiruošėte pavasariui? Interjero pokyčiai

Gamtoje pavasaris reiškia naują pradžią, o kai kuriose kultūrose būtent pavasarį yra švenčiami Naujieji metai. Tai reiškia, kad tiek kūnu, tiek ir siela esate pasiruošę naujai pradžiai. Tas pats galioja ir jūsų namams: komfortas namuose turi didelį poveikį jūsų nuotaikai ir savijautai. Taigi, pats laikas paleisti žiemos liūdesį ir įsileisti šviežio oro gūsį į namų interjero kūrimą. Atsisveikinkite su žiema ir pasitikite pavasarinę karštinę – tiek viduje, tiek išorėje!

Kai tik prasiskleidžia pirmieji pavasariniai žiedai, kyla noras pradėti tvarkytis. Tiek fiziškai, tiek mintyse žvalumas ir energija tampa visa ko pagrindu. Dar per šalta mėgautis kava lauke? Tada kodėl gi nepradėjus visko nuo pradžių: nuo savęs ir savo namų permainų.

Nauja pradžia

Pavasaris tai ne tik nauja pradžia gamtoje: dažnai tai naujovės ir mums. Po vakarėlių sezono ir papildomų kilogramų, kuriuos tie vakarėliai gali pridėti, po šalčio, tamsių dienų ir slogumo, pagaliau galima tinkamai pradėti naujus metus. Sporto centrai ir fitneso užsiėmimų klasės vėl pilnos. Visi nekantriai skaito patarimus kaip kūną paruošti paplūdimio sezonui, o šaldytuvai pildomi salotomis ir sveikomis sultimis. Trumpai tariant: žiemos detoksikacija prasideda. Tas pats galioja ir namų interjero kūrimui!

Natūralus pavasario jausmas medienoje

Trumpomis ir šaltomis žiemos dienomis dažniausiai mus supančioje aplinkoje ieškome ko nors pažįstamo, šilto ir jaukaus. Ir tik pavasaris metai po metų iškelia tai, kas geriausia mumyse, ir daugiausia tai yra tas pokyčių vėjas, kuris atnaujina mūsų interjerus. Padėkite vilnones antklodes į sandėliukus ir pakeiskite jas ryškiais spalvotais pledais, suteikite sofoms naują išvaizdą pridėdami pagalvėlių naujais užvalkalais, užpildykite namus spalvingomis aromatizuotomis žvakėmis.

Quick-Step laminuotos grindys. Ąžuolas, šviesios smėlio spalvos, „Valley“, MJ3554, Majestic kolekcija

QUICK-STEP nuotr.

Įvairūs pokyčiai gali padaryti stebuklus. Galbūt truputį prabangos viską pakeis? Rinkitės žemiškus, tamsius atspalvius ir prabangius audinius, tokius kaip veliūras ar aksomas. Tie, kurie mėgsta, kad namuose visuomet būtų saulėta, gali pagalvoti apie ryškų ir spalvotą interjero akcentą.

Puikiai tiks Memfio stilius. Tai kryptis, kurioje drąsios spalvos ir ryškios formos unikaliai pagyvina erdvę. Susikurkite interjerą pagal savo norus, kad atitiktų jūsų asmenybę, ir tada namuose jausitės geriau nei bet kada anksčiau.

Maži pokyčiai visada atneša sezoniškumo jausmą į namus, tačiau medienos derinimas interjere šį efektą padidina. Jūs tiesiogine prasme perkeliate „lauko pojūtį“ į vidaus patalpas. Taigi, tai nėra tik sutapimas, jog atidžiai apžiūrint interjerą, visų pirma žvelgiama į grindis.

Quick-Step vinilinės grindys. Ąžuolas, natūralus, Cotton, PUGP40104, Pulse kolekcija

QUICK-STEP nuotr.

Teisingai rinkitės grindis

Grindys sukuria arba sunaikina interjerą. Jūsų visi baldai remiasi į grindis tiek tiesiogine, tiek ir perkeltine prasme. Bendras poveikis tinkamas tik tada, jeigu bus teisingai parinktas pagrindas. Taigi, pradėkime nuo pradžių. Kokios grindys tiks jūsų interjero kūrimui? Tai sudėtingas pasirinkimas, bet mes mielai jums padėsime.

Praktiškumas: realus dalykas ar imitacija

Parketas išlieka pasirinkimų viršūnėje: medienos kvapas, įtrūkimų pojūtis, aukščiausios kokybės garantija… Geras jausmas, pirmos meilės nostalgija – dėl šių dalykų daugelis žmonių pasirenka gryną produktą. Tvirtos medinės grindys atrodo įspūdingai, tačiau tai ne visada yra pats praktiškiausias pasirinkimas. Trisluoksnės Quick-Step parketlentės siūlo puikią alternatyvą: 100 % medienos ir itin geras stabilumas. Parketlenčių sudėtis (skirtingi medžio masyvo sluoksniai su eglės faneruotės pagrindu) apsaugo grindis nuo drėgmės pasikeitimų. Dėl lentų autentiškumo ir gamybos meistriškumo, kokybė yra ilgalaikė.

Tačiau imitacija taip pat fantastiška: ši grindų danga dabar yra neįtikėtinai tikroviška. Vaizdas ir jausmas tikros medienos ar natūralaus akmens yra lengvai derinami su laminato ir vinilo privalumais. Kiekvienas, kuris nori, jog grindys atlaikytų intensyvesnį naudojimą ir taip pat būtų atsparios drėgmei, tikrai ras tai, ko ieško šiose abejose kategorijose.

Quick-Step interjero tendencijos Ąžuolas, natūralus, „Woodland“, MJ3546, Majestic kolekcija

QUICK-STEP nuotr.

Estetika: didelės ar mažos

Kiekvienas kambarys namuose yra skirtingas. Yra daug veiksnių į kuriuos reikia atsižvelgti. Forma ir lentų klojimo kryptis yra labai svarbūs sprendimai, kadangi grindys turi didelį poveikį erdvės pojūčiui.

Jeigu norite ilgą ir siaurą erdvę paversti platesne, tada klokite lentas kambario pločio kryptimi, o ne išilgai. Išilgai klokite tada, jeigu norite sukurti gilumo jausmą.
Trumpos lentos daro stebuklus mažame kambaryje! Jeigu jums reikia užpildyti erdvę, tada jos sukuria didesnio kambario iliuziją. Spalvingos lentos su daug šakų ir spalvų variacijomis taip pat tinka mažuose kambariuose, nes atrodo lyg užimtų daug erdvės.

Jeigu kambarys yra pakankamai didelis, nedvejodami rinkitės ilgas, itin plačias lentas. Sendintų lentų dizainas atrodys puikiai ir sukurs prabangos jausmą interjere.

Ar pasiruošę naujam sezonui?

Grindys yra svarbus kertinis akmuo jūsų interjere. Pasirinkti tikrai nėra lengva. Todėl Quick-Step sukūrė FloorExplorer įrankį: sužinokite kurios grindys ir interjero stilius atitinka jūsų asmenybę ir stilių atliekant tik tris paprastus žingsnius. Pradėkite ruoštis pavasariui jau dabar, tad apžiūrėkite galimybes internete!

 

www.quick-step.com

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai („cookies“), kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Paspausdami SUTINKU arba tęsdami naršymą, jūs sutinkate su portalo slapukų politika. Atjungti slapukus galite savo naršyklės nustatymuose.