Publikuota: 2023 m. 14 rugpjūčio d. 09:00
Paklotas šildomoms grindims. Kokį rinktis?
paklotas

Quick-Step nuotr.

Yra paklotai, kurie tinka šildomoms grindims ir kurie – ne. Svarbu atkreipti dėmesį, kad tarp tinkamų kloti ant šildomo pagrindo paklotų yra tokių, kurie geriau praleidžia šilumą ir atvirkščiai. Kokį paklotą pasirinkti? Šiame straipsnyje pabandysime jums padėti apsispręsti.

Pagrindinis aspektas, kurį reikia žinoti renkantis paklotą šildomoms grindims yra tas, kad kuo šiluminė varža yra didesnė, tuo paklotas mažiau laidus šilumai. Maksimali leistina grindų dangos (su paklotu) šiluminė varža yra – 0,15 m2K/W. Renkantis paklotą labai svarbu tinkamai įvertinti savo poreikius, pagrindo lygumą ir daugybę kitų aplinkybių. Pateikiame „Quick-Step“  paklotų trejetuką išskirdami paklotus, kurie tinka šildomoms grindims, pradedant nuo tinkamo grindiniam šildymui, tačiau jo šiluminė varža yra didžiausia iš visų trijų.

1. Paklotas Quick-Step Basic Plus (2 mm). Šiluminė varža – 0,059 m²K/W.

Paklotas, skirtas naudoti po laminuotomis grindimis. Prieš klojant „Quick-Step“ grindis plaukiojančiu būdu, reikia pakloti paklotą. Šio pakloto funkcijos: lygina pagrindą, apsaugo nuo iš pagrindo kylančios drėgmės, yra tinkamas grindiniam šildymui. Paklotas „Quick-Step Basic Plus“ turi 3 sluoksnių struktūrą ir kiekvienas sluoksnis atlieka specifinę funkciją – apsauginis sluoksnis, komfortinis sluoksnis, lyginamasis sluoksnis. Patalpose, kur daug vaikščiojama, batų kaukšėjimas gali būti labai erzinantis. Basic Plus komforto sluoksnis pagamintas iš tankaus poliolefino porolono. Paspaudus, šis sluoksnis visada grįžta į pirminę padėtį, kas užtikrina optimalų kontaktą su grindų danga ir apsaugo nuo nemalonaus kaukšėjimo efekto.

2. Paklotas Quick-Step Unisound (2 mm). Šiluminė varža 0,049 m²K/W.

Paklotas „Quick-Step Unisound“ tai geras sprendimas tiems, kas nori sumažinti kaukšėjimo garsą ir garsą, kurį gali girdėti kaimynai apačioje. Pagamintas iš tankaus polietileno. Paspaudus, visada grįžta į pirminę padėtį, net jei naudojamas daug metų. Turi stiprią integruotą drėgmei atsparią plėvelę, o taip pat, persidengimo ir klijavimo juostą lengvesniam klojimui.

paklotas

Quick-Step nuotr.

3. Paklotas Quick-Step Silent Walk (2 mm). Šiluminė varža – 0,01 m²K/W.

Paklotas „Quick-Step Silent Walk“ sukurtas žmonėms, kurie nori maksimaliai sumažinti žingsnių garsą patalpoje. Paklotas pasižymi ypatinga suspaudimo jėga ir dinamišku atsparumu apkrovoms, kas užtikrina ilgą tarnavimo laiką. Pakloto ,,Quick-Step“ Silent Walk struktūra maksimaliai padidina šiluminį pralaidumą, todėl yra idealus pasirinkimas šildomoms ar vėsinamoms grindims.

paklotas

Quick-Step nuotr.

Daugiau profesionalų patarimų grindų įrengimo temomis galite rasti sklityje „Grindų ABC“.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai („cookies“), kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Paspausdami SUTINKU arba tęsdami naršymą, jūs sutinkate su portalo slapukų politika. Atjungti slapukus galite savo naršyklės nustatymuose.