Publikuota: 2021 m. 23 birželio d. 09:00
Rafinuotame minimalizme viešpatauja grindys

Vadovaujantis šūkiu „mažiau yra daugiau“, mūsų interjeruose detalių sumažėjo iki minimumo, interjero pagrindu tapo grindys ir sienos. Minimalizmas gimė iš prielaidos, jog gyvenimo simboliu turi būti rafinuotesnis stilius. Neperkrauti kambariai turi teigiamą poveikį ne tik namams, bet ir kūnui bei sielai. Laikas kai ko atsisakyti ir sutelkti dėmesį į interjero pagrindą – grindis!

Argi kas nors jaučiasi laimingas daiktų jūroje? Remiantis Japonijos namų eksperte ir rašytoja Marie Kondo, gyvenant su mažesniu kiekiu daiktų ir paliekant tik būtiniausius, priartėjate prie savo vidinio gyvenimo. Tad, kuriant interjerą, svarbu pasirinkti kokybiškas grindis, kurios būtų tvirtas pagrindas minimalistiniam stiliui Jūsų namuose. „Quick-Step“ grindų specialistai pataria, kaip įsirengti namus, remiantis minimalizmo idėjomis, ir kokios grindys tam labiausiai tiktų.

QUICK-STEP Livyn. Šviesus betonas, AMGP40049, Ambient kolekcija

Japoniškasis ZEN

Nereikia ieškoti labai toli, kad rastumėm tarp vakariečių slaptą susižavėjimą rytų interjeru: taika, erdvė, ramybė, dėmesys detalėms – visa tai įkūnija minimalizmą. Paprastumas – japonų interjero raktažodis. Kalbant apie minimalizmą, ši šalis visada yra žingsniu priekyje. Japonijos stilius atkreipia dėmesį tik į būtiniausius objektus, pašalinant viską, kas nereikalinga. Erdvės alsuoja ramybe ir atkreipia Jūsų dėmesį tik į esminius dalykus, kurie nori kažką svarbaus jums pasakyti.

QUICK-STEP parketlentės. Royal grey ąžuolas, alyvuotas, VAR1631, Variano kolekcija

Grynas ir lengvas – šlovingas paprastumas

Minimalizmas taip pat yra šiuolaikinio interjero sinonimas. Šis stilius skleidžia ramybę ir taiką, bet tuo pačiu išlieka jaudinantis dėl įvairių kontrastų. Minimalistinio interjero taisyklės – kuo daugiau šviesos ir erdvumo Jūsų namuose, neutralių spalvų ir nuosaikaus stilių derinimo. Šiam dekoravimo stiliui taip pat būdingos natūralios medžiagos, tokios kaip marmuras, linas, medis ir netgi stiklas bei plienas. Minimalizmas tampa tikra dizaino filosofija. Derinkite įvairias medžiagas, kad liktų kuo daugiau vietos kvėpuoti, ir sukurkite natūralią pusiausvyrą savo namuose.

Minimalistinio namų dekoro spalvos yra paprastos ir natūralios. Perkrauti tapetų raštai ir ryškios spalvos liko praeityje. Dažnai erdvės yra bespalvės: balti, pilki, anglies ir juodi atspalviai yra puikus fonas minimalistiniam interjerui. Grindys gali tapti puikia drobe šiam dekorui. Šios spalvos skirtos ne tik sienoms, bet ir grindims.

Tačiau minimalizmas turi šalto ir beasmenio stiliaus reputaciją. Šiltos medienos atspalvių „Quick-Step“ laminuotos grindys iš „Impressive“ kolekcijos sukelia jaukumo ir natūralumo pojūtį, o praktiniai sintetinės dangos privalumai, tokie kaip atsparumas drėgmei, itin pravečia įrengiant grindis vonios kambariuose arba virtuvės zonoje. Spalvingi pasteliniai aksesuarai suteikia žaismingumo, to rezultatas – daugiau laisvės, ramybės ir erdvės kūrybiškumui. Ir tai puikus motyvas grįžti į namus!

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai („cookies“), kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Paspausdami SUTINKU arba tęsdami naršymą, jūs sutinkate su portalo slapukų politika. Atjungti slapukus galite savo naršyklės nustatymuose.