Publikuota: 2023 m. 28 birželio d. 09:00
Pažinkite Japandi – stilius, jungiantis skirtingus pasaulius į darnią visumą
japandi

QUICK-STEP nuotr.

Naujų pokyčių vėjai jau atkeliavo ir į interjero dizainą. Vis daugiau laiko praleidžiant namuose, juose dirbant, dizainas tampa dar svarbesniu mūsų gerai savijautai užtikrinti negu bet kada anksčiau. Namams norime suteikti daugiau jaukumo, šilumos ir natūralumo, taip pat erdvės pojūtį, kuriuos puikiai atspindi Japandi interjero stilius. Kaip galima numanyti, Japandi siejamas su japoniška stilistika, tačiau jame juntamas ir skandinaviško stiliaus dvelksmas. Šis stilius, vadinamas naujuoju minimalizmu, mus sugrąžina atgal prie pagrindų, tačiau tai nebėra sterilios aplinkos sinonimas.

japandi

QUICK-STEP nuotr.

Tvarkos ekspertai jau kurį laiką kartoja, kad nereikalingo balasto išmetimas už borto yra puikus būdas įvesti tvarką ir ramybės jausmą savo mintyse. „Naujasis minimalizmas“ nėra skambi frazė, kuria intelektualiai aukštinamas tuštumas namuose, tai – gyvenimo filosofija. Mes visi grįžtame prie pagrindų. Menas paleisti nebėra klišė, o kasdienė realybė. Tai paaiškina pasaulinę japonų KonMari metodo sėkmę, kuris daiktų išmetimą paverčia meno forma. Šio metodo galutinis tikslas – sukurti erdves, kurios suteikia mums zen jausmą, naudoti ir investuoti tik į tai, kas yra tvaru ir iš tikrųjų daro pokytį pasaulyje.

Naujasis minimalizmas

Pasaulio žemėlapyje Skandinaviją ir Japoniją skiria tūkstančiai kilometrų. Vis dėlto, dizaino požiūriu jos skiriasi daug daugiau, nei akivaizdu iš pirmo žvilgsnio. Japandi stilius yra daugiau nei tik interjero tendencija. Tai gyvenimo filosofija ir geriausias įrodymas, kad kai kurios vertybės yra universalios visame pasaulyje. Taigi, norvegai ieško „hygge“ arba gerovės įnešdami į namus tvarias medžiagas, o japonai ieško grožio netobulumu vadovaudamiesi šūkiu „wabi-sabi“. Tai tik semantikos skirtumas, dėl kurio galiausiai gaunama ta pati minimalistinė dizaino kalba. Pagalvokite apie zen interjerus, kurie savo paprastu ir aiškiu dizainu prisideda prie harmonijos namuose, o meilė gamtai dera su žmogaus saugumo ir šilumos poreikiu.

Mažiau yra daugiau. Vienas iš labiausiai žinomų minimalizmo filosofijos principų, bet dabar minimalizmas parodo mums ir švelnesnę savo pusę. Sterilūs, juodai balti 1990-ųjų interjerų dizainai užleido vietą šiltesniems rusvos, smėlio, kūno spalvos atspalviams, kurie yra lengvai derinami su apčiuopiamais interjero elementais, tokiais kaip minkšti kilimai ar rankų darbo mezginiai. Minimalistinės linijos, organiškos formos ir šviesių tonų paletė tobulai dera su Japandi stiliaus filosofija, kuria siekiama pasiekti ramybę ir harmoniją.

japandi

QUICK-STEP nuotr.

Medienos šiluma

Ne sutapimas, kad Japandi, japoniško ir skandinaviškų stilių derinys, šiuo metu, kai žmonių bendravimas yra minimalus, yra toks populiarus. Dabar labiau nei bet kada branginame mus supančią natūralių medžiagų šilumą. Taigi, nestebina ir tai, kad medinių parketlenčių paklausa šiuo metu auga. Išaugęs dėmesys natūralioms medžiagoms atsispindi ir intensyviame medienos naudojime ne tik baldams, grindims, bet netgi sienoms ar lubų apdailai. Šiuo metu ypač populiari šviesaus atspalvio mediena. Ji padidina šviesos ir erdvės pojūtį. Blyškių atspalvių mediena, kurioje beveik nėra šakų ar įtrūkimų, puikiai tinka zen interjere, sukuriančiame grynumą ir ramybę.

japandi

QUICK-STEP nuotr.

Švari drobė, kurioje atspirties taškas – grindys

Grįžimas prie esmės ir ramybės ieškojimas reiškia, kad norime apsupti tik prasmę turinčiais objektais. Taigi, Japandi stiliaus filosofija į kiekvieną interjerą žiūri kaip į švarią drobę, kuri suteikia vietos tuštumai kurti, ragina mus sumažinti dizainą iki minimumo ir kiekvieną sprendimą priimti sąmoningai. Tokiame interjere viskas prasideda nuo grindų dangos pasirinkimo, o tada galite nubrėžti likusią interjero dalį ir žaisti kontrastais.

Pavyzdžiui, pagalvokite apie aptakias, tarsi betoninėmis plytelėmis išklotas grindis kaip pagrindą medinei spintai. Kartu su harmoninga neutralių atspalvių, tokių kaip smėlio, rudos spalvos palete, tokios grindys jūsų namus paverčia ramybės oaze. Suteikite erdvei asmeniškumo apsupdami save įkvepiančiomis knygomis, prasmingu paveikslu ar rankų darbo keramika. Naudodami augalus, ergonomiškas formas ir tvarias medžiagas, sustiprinsite gerą savijautą, o pasirinkę šiltas medines grindis tikrai galėsite žaisti gamtos korta interjere. Gamtos grožis slypi jos įvairovėje ir detalėse, būtent tai ir siūloma Quick-Step parketo asortimente.

japandi

QUICK-STEP nuotr.

Sujungti geriausias skirtingų pasaulių savybes

Japandi sujungia geriausias dviejų pasaulių savybes, o tai sutapo su pagrindiniu Quick-Step gamybos principu. Būdami laminuotos dangos pionieriais, Quick-Step grindų dizaineriai nuo pat pradžių kūrė nesenstančias grindis, kurios reikalauja mažai priežiūros taip pat yra tvarios, gražios bei autentiškos. Siekdami priartėti prie gamtos grožio su visais jos netobulumais, dizaineriai, kurdami skirtingas grindis, atkreipia dėmesį į detales ir taip sukuria unikalią, tikrovišką grindų išvaizdą ir pojūtį.

Japandi į kiekvieną interjerą žiūri kaip į švarią drobę, kuri suteikia vietos tuštumai kurti, ragina mus sumažinti dizainą iki minimumo ir kiekvieną sprendimą priimti sąmoningai.

Kadangi grindų pasirinkimas yra toks pat lemiamas kaip pirmasis tuščios drobės potėpis, Quick-Step siūlo platų dydžių, spalvų ir apdailos pasirinkimą savo medinių, laminuotų ir vinilo grindų kolekcijose. Tai leidžia išreikšti savo asmenybę ir jūsų namai tampa jaukiais namais, kuriuose galite būti savimi.

QUICK-STEP grindų dangą ir grindų aksesuarus galite įsigyti 2DI salonuose Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Utenoje arba internetu www.2di.lt. Padėsime išsirinkti grindis online, pakonsultuosime ir užsakymus nuo 40 Eur visoje Lietuvoje pristatysime nemokamai. Konsultacijos online ir telefonu +370 52 104141.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai („cookies“), kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Paspausdami SUTINKU arba tęsdami naršymą, jūs sutinkate su portalo slapukų politika. Atjungti slapukus galite savo naršyklės nustatymuose.