Publikuota: 2021 m. 8 sausio d. 09:00
Kaip pasirinkti kilimo dydį?
Kaip pasirinkti kilimo dydį

Vallila nuotr.

Kaip pasirinkti kilimo dydį – dažnas besirinkdamas kilimą svarsto koks turi būti jo dydis. Tam, kad nusipirkus kilimą nenusiviltumėte, siūlome atsižvelgti į pagrindines kilimo dydžio parinkimo taisykles. Renkantis kilimą svarbu išlaikyti simetriją ir proporcijas.

Miegamojo kilimėliai yra daug daugiau nei tiesiog interjero detalė. Naudojant kilimėlius lovai rėminti, užtikrinama patogi vieta kojoms pasidėti taip pat sušildomas kambario interjeras, suteikiama jam jaukumo. Kalbant apie kilimą miegamajame, jeigu planuojate jį pakišti po lovą, kilimas neturėtų būti trumpesnis, nei lova, taip pat neturėtų būti pakištas tik truputį. Jei dedate kilimą po lova, jis turėtų būti bent dvigubai platesnis už ją, o ilgis turėtų būti toks, kad kilimas matytųsi ne mažiau, nei lovos šonuose. Prie lovos stovinčios spintelės gali stovėti tiek ant kilimo, tiek ir ant grindų. Tokiu atveju kilimas bus dedamas ne nuo pat galvūgalio. Taip pat neteisinga kloti ir trumpesnį nei lovą kilimą.

Kilimai svetainei dažnai yra ryškiausi namų dekoro aksesuarai. Renkantis kilimą svetainei, turėtumėte atsižvelgti ir į tai, kaip planuojate išdėstyti baldus, bei kokio dydžio kambarys. Jei planuojate dėti kilimą svetainėje, ant jo turi būti sustatyti visi minkštieji baldai bei stalas. Neteisinga būtų kilimą tiesti tik po stalu.

Tiesiant kilimą valgomojo zonoje, būtina, kad kėdės ne tik stovėtų ant jo, bet ir jas atsitraukus jos vis dar liktų ant kilimo. Tai ne tik grąžiai apjungs valgomojo zoną, bet ir užtikrins, kad kėdžių kojelės nebraižytų grindų paviršiaus.

Įvairių raštų, dydžių, natūralaus ar sintetinio pluošto kilimų asortimentą rasite čia.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai („cookies“), kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Paspausdami SUTINKU arba tęsdami naršymą, jūs sutinkate su portalo slapukų politika. Atjungti slapukus galite savo naršyklės nustatymuose.