Publikuota: 2023 m. 2 rugpjūčio d. 09:00
Didžiausios miegamojo dekoravimo klaidos
miegamojo dekoravimo klaidos

Pranešimo spaudai nuotr.

Ne visada lengva sukurti miegamąjį, kuris būtų praktiškas, patrauklus ir jaukus. Vos vienas netinkamai parinktas baldas ar kita interjere nederanti detalė gali sujaukti visą kambario įvaizdį. Taigi, kokios yra didžiausios miegamojo dekoravimo klaidos ir kaip jų išvengti, norint sukurti nepriekaištingos išvaizdos miegamąjį?

Netinkamo dydžio kavos staliukas

Naktinis staliukas (spintelė) – vienas iš pagrindinių poilsio kambario elementų. Tam, kad šis baldas patraukliai derėtų interjere, jo aukštis turėtų būti toks pat arba panašus kaip lovos. Per žemas arba per aukštas staliukas visų pirma atrodo neproporcingai, o antra, būna nepatogu juo naudotis.

Ne ką mažiau svarbu įvertinti ir kitus šio baldo matmenis, t. y. ilgį ir plotį. Jie turėtų būti ne per maži, kad užtektų vietos reikalingiems daiktams, pavyzdžiui, naktiniam šviestuvui ir knygai, pasidėti.

Per daug dekoratyvinių pagalvėlių

Dekoratyvinės pagalvėlės padeda išpildyti interjerą, suteikia daugiau jaukumo ir patogumo. Tačiau pernelyg didelis jų skaičius gali suteikti priešingą efektą. Pirmiausia jų išdėliojimui ir nuėmimui sugaištama nemažai laiko. Vakare, po ilgos darbo dienos, kai norisi iš karto kristi į lovą, tai tikrai nėra privalumas. Be to, nuėmus pagalvėles, reikia ieškoti vietos jų laikymui.

Bet kokie kraštutinumai tiek gyvenime, tiek interjere dažniausiai nėra gerai. Net ir pačiomis gražiausiomis pagalvėlėmis nukrauta lova gali atrodyti netvarkingai. Miegamasis atrodys skoningai, jei naudosime keletą dekoratyvinių detalių. Prie kambaryje esančių užuolaidų ar kilimo priderintos pagalvėlės pagyvina kambario aplinką.

miegamojo dekoravimo klaidos

Netinkamai naudojamas kilimas

Kilimas suteikia erdvei papildomo komforto ir estetikos. Tačiau, jei ši interjero detalė yra per maža arba netinkamo dydžio, ji taip pat gali sujaukti miegamojo įvaizdį. Pakankamai dažnai naudojant nedidelį kilimą jis pristumiamas pernelyg arti lovos. Taip išdarkomos proporcijos. Norint išvengti šios klaidos, reikėtų palikti nedidelį tarpą tarp baldo ir kilimo.

Erdviame miegamajame, kuriame yra pakankamai laisvos vietos, rekomenduojama naudoti didesnį kilimą. Jo dalį galima pakišti po lova. Tai leidžia išlaikyti vientisumą, todėl kambarys nesuskaidomas į atskiras dalis.

Lova su interjere nederančiu galvūgaliu

Galvūgalis suteikia lovai daugiau išskirtinumo ir komforto. Tai – viena iš ryškiausių poilsio kambario detalių. Visgi tam, kad miegamasis atrodytų stilingai, galvūgalis turėtų derėti prie bendro įvaizdžio. Plačios baldų pasirinkimo galimybės šiais laikais leidžia įsigyti pačių įvairiausių dizainų lovas.

Pavyzdžiui, klasikinio stiliaus erdvėje puikiai tinka baldai su puošniais sagstytais galvūgaliais. Minimalistiniame miegamajame itin dera lovos su galvūgaliais be papildomų detalių. Galbūt norite atsinaujinti, todėl ieškote estetiška išvaizda ir funkcionalumu pasižyminčių baldų? Paspaudę ant nuorodos galite išsirinkti tai, kas labiausiai atitinka jūsų asmeninį skonį.

Pasitelkus tinkamus baldus ir aksesuarus, miegamojo dekoravimas tampa daug paprastesnis. Kurkite namų aplinką, kurioje tvyrotų ypatinga atmosfera. Tegul jūsų poilsis būna vertas medalio.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai („cookies“), kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Paspausdami SUTINKU arba tęsdami naršymą, jūs sutinkate su portalo slapukų politika. Atjungti slapukus galite savo naršyklės nustatymuose.