Publikuota: 2024 m. 10 balandžio d. 09:00
Lofto tipo savaitgalio namai vėjų šiūrenamoje Svencelėje („Metų interjeras / Auksinė paletė‘22“)
namai

Arimanto Knašiaus nuotr.

„Dizona“ kviečia susipažinti su konkurso „Metų interjeras“ dalyviais. Šį kartą jūsų dėmesiui Silvijos Samoškaitės-Liškauskienės kurtas projektas („Metų interjeras / Auksinė paletė‘22“).

Lofto tipo savaitgalio namai vėjų šiūrenamoje Svencelėje

Sukurta moderni erdvė, įgijo savaitgalio namų statusą. Tai namai aktyviam miesto žmogui, gaudančiam Kuršių marių vėjus, skraidančiam jėgos aitvarais, vertinančiam komfortą ir poilsį gamtos apsuptyje. Neabejingam estetikai, komfortui, kokybei bei inovatyviems sprendimams buityje. Būstas su atskiros dvi lauko terasomis, viena jų ant namo stogo, o kita su į lauką  iškelta spa zona, jame nėra aklinai uždarų kambarių, bet  patalpų zonavimas išlieka, namas suskirstytas į miegamojo, svečių, virtuvės – svetainės, tualeto zonas. Vienintelė visiškai uždara erdvė – sanitarinis mazgas, ši patalpa su dideliu langu, tad šviesa įneša jaukumo ir paįvairina faktūriškai vakarų saulės atspindžių piešiniais betonines keramikos sienas. Miegamojo erdvė atskirta skaidria stiklo ir juodo metalo stumdoma pertvara, bei šviesai nepralaidžia užuolaida. Techninė namo dalis ir jų prietaisai integruoti po laiptais, bei uždengti baldine dalimi.

Virtuvė ir valgomasis tampa viena zona, dalis virtuvės buitinių prietaisų integruoti baldinėje dalyje po laiptais, o saloje atsiranda maisto gamybos zona, su integruota du viename inovatyvia indukcine kaitlente turinčia  gartraukio funkciją, stiklo keramikos plautuve ir indaplove. Taip pat tai ir bendravimo, ragavimo ir susibūrimų vieta, visų zonų jungiamoji dalis, galima sakyti, pagrindinis traukos taškas interjere. Aukštose erdvėse daug dėmesio apšvietimui, šviestuvų dizainui, kokybei bei techniniams jų parametrams, numatyta, kad kiekviena zona turėtų šviesos reguliavimą bei tinkamą apšvietimo srautą pagal funkcinį daiktų išsidėstymą.

Šalis: Lietuva
Plotas: 85m2

Daugiau interjero nuotraukų rasite čia:

„Metų interjeras / Auksinė paletė’“ – solidžiausias profesionalių interjero kūrėjų konkursas, kuriuo siekiama kelti interjero kultūrą Lietuvoje. Iki šiol konkurse jau dalyvavo per 250 architektų ir dizainerių. Vertinti buvo pateikta daugiau nei 1 500 darbų. Įteikta daugiau nei šimtas viena „Auksinė paletė“ – interjero dizaino „Oskaras“.

Visą konkurso Metų interjeras / Auksinė paletė dalyvių kurtų interjerų galeriją galite peržiūrėti čia.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai („cookies“), kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Paspausdami SUTINKU arba tęsdami naršymą, jūs sutinkate su portalo slapukų politika. Atjungti slapukus galite savo naršyklės nustatymuose.