Publikuota: 2024 m. 28 kovo d. 09:00
4 dovanų idėjos vaikams (įsigykite internetu)

Pats metas pasirūpinti dovanomis mažiesiems! Rinkitės iš  linksmo ir nuotaikingo 2DI asortimento vaikams – puikios dovanos, stilingi, išskirtiniai daiktai vaikų interjerui. Pristatome 4  dovanų idėjas vaikams!

Primename, kad žemiau minimas dovanas galite įsigyti 2di.lt elektroninėje parduotuvėje ir 2di.lt pardavimo vietose. Perkant prekių už daugiau nei 40 Eur – nemokamas pristatymas visoje Lietuvoje!

1. Spalvinama Doodle tekstilė

Vis garsiau kalbame apie kūrybingumo ugdymo ir saviraiškos svarbą. Ją puikiai išlaisvins ir aukštos kokybės vaikiška „Doodle“ spalvinama tekstilė – pagalvėlių užvalkalai, krepšiai ar staltiesės – išsiplaunantys, todėl nepabostantys gaminiai. Tyrinėkite ir spalvinkite pasakų ir legendų personažus, pasaulio žemėlapius, dinozaurus, kosmosą, drugelius ar tvenkinį ir jo aplinką. Visi Doodle tekstilės dizainai itin linksmi ir kokybiški, o rinkiniuose iškart rasite 10 nuplaunamų spalvotų rašiklių. Spalvomis išlaisvinkite kūrybiškumą. Apžiūrėti ir įsigyti galite čia.

 

2.  Puodelis „Pušelė“ ir dėlionė „Nykštukas“

Žaismingi puodeliai bei vaikiška dėlionė „Nykštukas“ dekoruoti skaitmeniniu būdu atkurtais Algirdo Steponavičiaus ir Birutės Žilytės sieninės tapybos fragmentais iš vaikų kavinės „Nykštukas“. 1965 metais Vilniuje atsirado vieta, kurią netruko pamilti bene visi mažieji sostinės gyventojai. Tai – legendinė vaikų kavinė „Nykštukas“ buvusioje P. Cvirkos gatvėje (dab. Pamėnkalnio g.24). Kavinės sienas puošė pasakiški Birutės Žilytės ir Algirdo Steponavičiaus, vėliau tapusių Nacionalinės premijos laureatais, kūriniai, stovėjo specialiai vaikams kurti baldai, o vitrinoje straksėjo gyvos voveraitės! Šių dailininkų kūryba, o ypatingai sienų tapyba gerai žinoma ne tik Lietuvoje, o dabar pasiekiama jau ir dovanai skirtu formatu! Apžiūrėti ir įsigyti galite čia.

3. Knygos vaikams

Puikios dovanos vaikams – knygos. Atžalas skatinkime laiką leisti turiningai: dairykimės vaikiškos knygelės, kuri atliks ir pramoginę, ir lavinimo, ir meno pažinimo funkcijas. Tam puikiai tiks „Modernaus meno centro“ leidiniai (dabar – MO muziejus). Išskirtinis dėmesys skiriamas, kad šie leidiniai būtų ne tik informatyvūs, bet ir kalbėtų vaikų kalba. 2di.lt pristatome leidyklos knygas, išradingai supažindinančias vaikus su meno pasauliu ir jo atstovais. Tai pat čia rasite ir leidyklos „Odilė“ knygas mažiesiems , kurios į vaikystės prisiminimus nukels vyresnius skaitytojus. Visas vaikiškas knygas pamatyti ir įsigyti galite čia.

Leidyklos „Odile” nuotr.

4. Riboto tiražo reprodukcijos

Birutės Žilytės ir Algirdo Steponavičiaus kūryba pristatoma nauju formatu. Riboto tiražo skaitmeniniai atspaudai ant archyvinio popieriaus arba aliuminio kompozito – fragmentai iš sienų tapybos vaikų kavinėje „Nykštukas“ bei iliustracijos iš Aldonos Liobytės knygos „Pasaka apie narsią Vilniaus mergaitę ir galvažudį Žaliabarzdį“. Už šios knygos iliustracijas dailininkė B. Žilytė 1971 m. gavo aukso medalį tarptautinėje Leipcigo knygų mugėje. Riboto tiražo reprodukcijas galima rinktis skirtingų dydžių bei įrėmintas arba užsakyti darbus be rėmelio. Šios autorinės kopijos, pagamintos pagal licencinę sutartį nufotografavus originalų kūrinį, paruoštos skaitmeninei spaudai, siekiant kuo didesnio panašumo į originalą. Spaudo kokybė ir spalvos yra suderinti su originalaus kūrinio autore. Visų autorinių kopijų tiražai yra riboti. Darbus apžiūrėti ir įsigyti galite čia.

Autorinės kopijos, skaitmeninis atspaudai „Nykštukas” ir „Ežerinis”

Daugiau idėjų rasite sklityje Vaikams.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai („cookies“), kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Paspausdami SUTINKU arba tęsdami naršymą, jūs sutinkate su portalo slapukų politika. Atjungti slapukus galite savo naršyklės nustatymuose.