Publikuota: 2024 m. 27 kovo d. 09:00
Avangardas („Metų interjeras / Auksinė paletė‘22“)

Beno Šileikos nuotr.

„Dizona“ kviečia susipažinti su konkurso „Metų interjeras“ dalyviais. Šį kartą jūsų dėmesiui Aurelija Slapikaitė-Jurkonė kurtas projektas („Metų interjeras / Auksinė paletė‘22“).

Avangardas

Šie namai išskirtiniai vien dėl to, kad juose gausu interjero detalių: visos namų spintos suprojektuotos su metalinėmis perforuotomis durimis ir suleistos į nišas, tarsi paslėptos sienose, todėl jausmas sukurias toks, kad jų nėra erdvėje.

Didžiosios vonios ir virtuvės lubos išklotos natūralia termo mediena, o svetainėje sumontuoti natūralios medienos balkiai su šviestuvais suleisti juose. Maksimalus lubų aukštis išsaugotas naudojant rankomis išteptą betoninį tinką tiek miegamajame tiek svetainės erdvėje, o vonios kambarių sienos puoštos apdailiniu molio tinku, kurio PH 8,19 – tai šarminė aplinka, kuri nepalanki atsirasti pelėsiui. Produktas yra visiškai pralaidus garams ir nesudaro plėvelės. Durys į kambarius, virtuvė ir baras pagaminti iš pagal specialų užsakymą frezuotos „Valchromat“ medienos plaušų plokštės. Plaušai impregnuojami organiniais dažikliais ir chemiškai surišami vienas su kitu naudojant specialią dervą, kuri suteikia unikalias fizines chemines savybes. Šviestuvai medinėse vonios kambario ir svetainės lubose suleidžiami į jas taip grakščiai parenkant ploniausias led juostas, tad šviesos šaltinis praktiškai nematomas ir sukuria magiškai malonų romantišką pojūtį.

Visame interjere tarsi svarbiausia akcentinė detalė tampa raudona plona linija. Tiek virtuvės profiliuose, tiek durų kraštuose ji vis dar sugeba nustebinti ir padaryti interjerą vienintelį ir nepakartojamą.

Šalis: Lietuva
Plotas: 110 m2

Daugiau interjero nuotraukų rasite čia:

„Metų interjeras / Auksinė paletė’“ – solidžiausias profesionalių interjero kūrėjų konkursas, kuriuo siekiama kelti interjero kultūrą Lietuvoje. Iki šiol konkurse jau dalyvavo per 250 architektų ir dizainerių. Vertinti buvo pateikta daugiau nei 1 500 darbų. Įteikta daugiau nei šimtas viena „Auksinė paletė“ – interjero dizaino „Oskaras“.

Visą konkurso Metų interjeras / Auksinė paletė dalyvių kurtų interjerų galeriją galite peržiūrėti čia.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai („cookies“), kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Paspausdami SUTINKU arba tęsdami naršymą, jūs sutinkate su portalo slapukų politika. Atjungti slapukus galite savo naršyklės nustatymuose.