Publikuota: 2024 m. 16 vasario d. 17:11
Barselonos architektūros tėvas Taschen leidyklos knygoje „Gaudi. The Complete Works“
gaudi architektūra knyga

Knyga „Gaudi. The Complete Works“ | Taschen leidykla

Taschen leidyklos knygoje „Gaudi. The Complete Works“ Rainer Zerbst pristato katalonų architektą, vieną žymiausių moderno krypties kūrėjų Antoni Gaudí. Ši XL dydžio knyga su naujomis fotografijomis, paties Gaudí planais ir piešiniais, kuriuose gausu jo darbų, įskaitant baldus ir nebaigtus projektus, perkelia skaitytoją į fantastišką Katalonijos pasaulį.

Gaudi. The Complete Works“ tarsi asmeninis kelinės po Barseloną gidas, kur kiekvienas atras „Architektūros Dantę“ – statybininką tikrąja to žodžio prasme, iš smulkmenų ir užburiančių detalių kūrusį nepaprastas konstrukcijas, o miesto gatvėse fantastiškas vizijas pavertusį realybe.

Įsigyti leidinį galima elektroninėje parduotuvėje www.2di.lt ir 2di pardavimo vietose.

gaudi architektūra knyga

Knyga „Gaudi. The Complete Works“ | Taschen leidykla

Susiję:

Antoni Gaudí (1852–1926) gyvenimas buvo sudėtingas ir kupinas prieštaravimų. Jaunystėje jis prisijungė prie Katalonijos nacionalistinio judėjimo ir kritikavo bažnyčią, o savo gyvenimo pabaigoje visiškai atsidėjo vienos įspūdingiausių bažnyčių La Sagrada Familia statybai, jaunystėje atrodęs it dendis, turėjo gurmanišką skonį, mėgavosi socialiniu gyvenimu, o su metais apleido savo išvaizdą ir pasitraukė iš viešumos. Neprilygstama, išskirtinai unikali ir asmeniška Gaudí architektūra tarsi parodo jo asmenybės daugialypiškumą. Nuo mirgančių Casa Batlló tekstūrų ir skeleto formų iki Casa Vicens ispanų ir arabų matricos – savo darbuose Gaudi sujungė orientalizmą, natūralias formas, naujas medžiagas ir religiją į unikalią modernizmo estetiką. Šiandien jo unikali estetika pelnė pasaulinį pripažinimą ir populiarumą. Jo magnum opus – Sagrada Familia – labiausiai lankomas objektas Ispanijoje, o septyni jo darbai įtraukti į UNESCO pasaulio paveldo sąrašą.

Autorius

Rainer Zerbst 1969–1975 m. studijavo šiuolaikines kalbas Tiubingeno ir Velso universitetuose. 1976–1982 m. dirbo Tiubingeno universiteto anglų kalbos katedros moksliniu asistentu. Nuo 1982 m., apsigynęs daktaro laipsnį, Zerbst aktyviai dirbo kaip meno, literatūros ir teatro kritikas.

Taip pat galite įsigyti trumpesnę Rainer Zerbst knygos „Gaudí. The Complete Works. 40th Ed.“ versiją.

Taschen“ – meno knygų leidykla, leidžianti knygas ir albumus apie architektūrą, dizainą, dailę, madą, fotografiją, šiuolaikinį meną, reklamą. Pradėjusi savo veiklą 1980 m. mažoje komiksų parduotuvėlėje Kelne, šiandien „Taschen“ jau turi savo firmines parduotuves didžiuosiuose Vakarų Europos ir JAV miestuose. Novatoriškumu ir kultūros temomis išsiskiriantys „Taschen“ leidiniai traukia akį ir vizualine estetika bei kokybe – patrauklios knygos bei albumai neretai tampa meno mylėtojų interjero detalėmis. Įsigyti „Taschen“ leidyklos knygas galima čia.

Daugiau „Taschen“ knygų aprašymų rasite čia.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai („cookies“), kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Paspausdami SUTINKU arba tęsdami naršymą, jūs sutinkate su portalo slapukų politika. Atjungti slapukus galite savo naršyklės nustatymuose.