Publikuota: 2024 m. 15 sausio d. 09:00
Parketlentės „Weitzer Parkett“ – tai jau 7 kartų istorija
Parketlentės

Weitzer Parkett nuotr.

Parketlentės, kaip ir visos medinės grindys, visada buvo vertinamos dėl savo ilgaamžiškumo ir natūralumo. Dar senaisiais laikais parketas, suklotas „eglute“, buvo perduodamas kartu su namais iš kartos į kartą, renovuojamas, atnaujinamas ir vėl naudojamas. Šiais laikais daug kas tapo laikina, technologijos sparčiu žingsniu žengia į priekį, o mes jas vejamės, tačiau kartais bent namuose norisi stabtelti ir pajusti ramybę ir pilnatvę. Būtent todėl vis dažniau renkamės ilgalaikes, natūralias medžiagas savo namams, kurios užtikrintų kokybės ir ilgaamžiškumo jausmą.

Viena iš tokių medžiagų yra austriškos „Weitzer Parkett“ parketlentės, kurių istorija prasidėjo 1831 metais ir tęsiama jau 7 Weitzer šeimos kartų. Viskas prasidėjo nuo Weiz mieste, Austrijoje, įkurtos faneros lentpjūvės ir medienos tekinių krautuvėlės. Jau 1955 metais įmonė pradėjo gaminti parketą. Palaipsniui įdiegus laiptų gamybą, tuomet trisluoksnių parketlenčių, galiausiai Weitzer galėjo pasiūlyti rinkai visapusišką medinių grindų ir priedų asortimentą, o 2007 metais „Weitzer parkett“ buvo išrinkta „geriausiu metų šeimos verslu“, pralenkdama maždaug 240 000 Austrijos šeimos verslų. Dr. Nicola Weitzer, mag. Alexandra Decker-Weitzer ir Wilfried Weitzer yra jau septintoji karta, sėkmingai tęsianti tradicinį verslą kaip šeimos verslą.

Šiai dienai „Weitzer Parkett“ siūlo skirtingų dydžių (itin plačios ir standartinio pločio lentos), skirtingų padengimų (lakuotos ir alyvuotos), spalvų bei raštų („eglutė“ ir kt.) parketlentes, kurios gaminamos išskirtinai tik Austrijoje. Daugelis parketlenčių gamintojų šiais laikais turi gan platų parketlenčių asortimentą pagal padengimus, spalvas ir lentų dydžius. O kuo gi išsiskiria „Weitzer Parkett“ parketlentės, sukaupusios tokią ilgametę patirtį? Pateiksime Jums trumpą apžvalgą.

Parketlentės

Weitzer Parkett nuotr.

Priežiūros nereikalaujančios parketlentės

 Nuobodi priežiūra nuo šiol tapo praeitimi. Unikali sandari „Weitzer Parkett“ padengimo technologija apsaugo originalų parketlenčių padengimą ir išvaizdą be intensyvios priežiūros. Nereikalaujančios priežiūros  parketlentės yra padengtos matiniu (ProStrong) su lygiu paviršiumi arba natūraliu matiniu (ProActive) laku su juntamomis medienos poromis.

Taigi šioms lakuotoms parketlentėms namų sąlygomis reikalinga tik lengva priežiūra: siurbimas dulkių siurbliu ir drėgnas valymas šluoste. Šios parketlentės yra gana atsparios įbrėžimams ir namuose naudojamiems chemikalams. Be to, jos yra apsaugotos nuo dulkių įsitrynimo ir susikaupimo.

Parketlentės

Daug metų patirties džiovinant medieną turintys šių grindų gamintojai sugebėjo sukurti sistemą, kuri užtikrina puikų konstrukcijos tvirtumą ir apsaugo nuo tarpelių susidarymo.

Gydantis parketas

Grindų tipas turi stiprų poveikį žmogui. „Weitzer Parkett“ siūlo „gydantį“ parketą,  natūralia alyva padengtą ir užtikrinantį sveiką mikroklimatą ir gyvenseną.

Kodėl gi šis parketas vadinamas „gydančiu“? Pirmiausia, jis pasižymi AAAA savybėmis:

– Antialerginis;

– Antibakterinis;

– Antistatinis;

– Aktyviai kvėpuojantis.

Šis parketas padengtas gryna, natūralia alyva, taip sukuriamas kvėpuojantis paviršius, kuris turi velvetinį matiškumą, o liečiant jaučiamos medienos poros ir struktūra.

 

„Weitzer Parkett“ suteikia šilumos ir komforto jūsų grindims, o žiūrint ne tik iš ekologinės, bet ir praktinės pusės – padeda sumažinti šildymo išlaidas. Suklojus medines grindis, grindų temperatūra padidėja 0.8 °C lyginant su laminuotomis grindimis ir 2.2 °C lyginant su plytelėmis. Be to, mediena patalpoje reikalauja reguliuoti drėgmę, o optimalios sąlygos tiek medienai, tiek žmogaus sveikatai yra 50 % ir 20 °C oro temperatūra. Kuo daugiau medienos namuose, tuo labiau reikia kontroliuoti mikroklimatą, tad sveikatos problemos, susijusios su sausu ar per drėgnu oru, yra minimizuojamos.

 

Palyginus su kiliminėmis dangomis, dulkės ir purvas negali ilgam užsistovėti ant lygaus paviršiaus, tad ir erkutės ant jo veistis negali.  

 

Parketlentės

Weitzer Parkett nuotr.

Garsą mažinančios „Weitzer Parkett“ parketlentės

 Ar žmonėms patinka kaukšinčios grindys ir žingsnių garsas namuose? Tikrai ne. Visi namuose mėgsta ramybę. Šio gamintojo parketlentės ypač tvirtai sukimba su pagrindu. Štai kodėl priklijuotos „Weitzer Parkett“ parketlentės yra 3 kartus tylesnės už laminuotą dangą, ir tai įrodo nepriklausomi Vokietijos testai.

Be to, parketas, skirtingai nei kitos grindys, užtikrina dažnių diapozoną, kuris yra malonus ausims. Štai kodėl koncertų salės apdaila ir muzikos instrumentai yra gaminami iš medienos.

„Weitzer Parkett“ ekologinė atsakomybė prieš ateities kartas

 „Weitzer Parkett“ produkcija žymima „Mėlynuoju angelu“. Tai seniausias ir žinomiausias pasaulyje ekologinis ženklinimas, kuris reiškia patikimumą ir kompetenciją. Juo žymimi tie produktai, kurie yra ypač draugiški aplinkai ir tuo pačiu metu atitinka aukštus reikalavimus, susijusius su sveikata ir darbuotojų sauga. Taip pat jie yra pirmieji gamintojai, prieš daugelį metų nustoję naudoti tropinę medieną.

„Weitzer Parkett“ parketlentės yra išties išmanus pasirinkimas ieškantiems ilgalaikio, kokybiško ir inovatyvaus sprendimo savo namams. Šias parketlentes galite rinktis 2di.lt elektroninėje parduotuvėje, kurioje konsultantai nuotoliniu būdu (su pristatymu į namus) padės išsirinkti grindis, ir taip sutaupys Jūsų laiką.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai („cookies“), kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Paspausdami SUTINKU arba tęsdami naršymą, jūs sutinkate su portalo slapukų politika. Atjungti slapukus galite savo naršyklės nustatymuose.