Publikuota: 2023 m. 9 spalio d. 09:00
Laiptų apdaila naudojant metalinius profilius

Kuberit nuotr.

Vis dažniau namams renkantis praktiškas grindis – laminuotą, vinilinę dangą –  kyla klausimas kaip įsirengti laiptus? Anksčiau vienas dažniausių sprendimų buvo medinės laiptų pakopos – dabar vis dažniau norima vientiso vaizdo, taigi, domimasi, kokios galimybės pritaikyti turimą dangą ir laiptams.

Vienas iš laiptų apdailos sprendimų – panaudoti turimą dangą bei metalinius profilius, kurie yra itin atsparūs dėvėjimui. Toks sprendimas patiks ieškantiems netradicinių ir išskirtinių sprendimų. Profilius reikėtų rinktis pagal turimos dangos storį, pritaikant tinkamą spalvą.

Taigi, Jums reikės:

a)      vinilinės dangos, laminato ar parketlenčių;

b)      laiptų apdailos profilių;

c)      klijų.

Küberit® nuotr.

Jei laiptus dengsite viniline danga, tuomet galite rinktis iš mažiausiai dviejų laiptų apdailos profilių variantų. Dažniausiai naudojamas profilis „BEST 871“ –  pasirinkus jį metalo matosi mažiausiai, vaizdas gaunamas vientisesnis, viniline danga dengiama visa laipto pakopa. Pasirinkus „BEST 807“ viniline danga galima dengti visą pakopą arba tik viršutinę jos dalį, kur bus statoma pėda, o vertikalią pakopos dalį, galima, tarkim, dažyti. Šie profiliai taip pat dažnai naudojami laiptų aikštelės kraštams užbaigti.

Norint laiptus dengti laminatu, reiktų rinktis profilį „BEST 810“.  Šiuo atveju laminatas, vėlgi, gali būti naudojamas visai pakopai arba tik daliai, ant kurios bus statoma pėda. Jei laiptus planuojate dengti parketlentėmis – rinkitės profilį „BEST 206“ – pasirinkus jį danga turės būti dedama tiek iš viršaus, tiek iš apačios.

Küberit® nuotr.

Tais atvejais, kai danga ant laiptų jau sudėta, galima rinktis iš ant dangos viršaus tvirtinamų profilių. Jie būna klijuojami, pragręžti su varžtais, gali būti rifliuotu paviršiumi, įvairių anoduoto aliuminio spalvų arba dengti aukšto atsparumo laminuota plėvele. Svarbiausia, ką turite žinoti prieš perkant profilius – tai Jūsų dangos storis, laiptų pakopų skaičius ir jų ilgiai, o spalvą ar profilį išsirinksite iš parduotuvėje esamo asortimento.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai („cookies“), kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Paspausdami SUTINKU arba tęsdami naršymą, jūs sutinkate su portalo slapukų politika. Atjungti slapukus galite savo naršyklės nustatymuose.