Publikuota: 2023 m. 7 vasario d. 09:00
Interjeras „Žaluma“ | diz. A. Ambrazienė ir D. Pocevičienė
interjeras

Leono Garbačausko nuotr.

Pavilnio pakraštyje iškilusio namo interjerą dizainerės Audronė Ambrazienė ir Daiva Pocevičienė kūrė jaunai keturių asmenų šeimai, su kuria jau buvo dirbusios anksčiau. Užsakovai norėjo jaukių namų, kurie turėtų ypatingą ryšį su gamta ir spinduliuotų ramybe. Jie pasitikėjo dizainerių dueto kompetencija, tad daugiau konkrečių reikalavimų neišsakė.

Didžiausias miško apsuptyje esančio namo išskirtinumas – jo sąsaja su gamta. Pro didelius vitrininius langus gamta tarsi veržiasi į vidų, todėl visus interjero elementus dizainerės stengėsi priartinti prie gamtos: „Daugiausia naudojome žemės spalvų paletę – pilkšvus, smėlio, žalius, rudus tonus. Jie papildė, paryškino ir pagyvino dizainą.“

Bendroje svetainės ir virtuvės zonoje dominuojanti žalia spalva suteikia namams ramybės bei jaukumo. Koridorių nuo svetainės skirianti siena dekoruota didelio formato akmens masės plytelėmis su smulkiu akmens piešiniu. Blizgios plytelės savo spindesiu pagyvina erdvę. Juodas natūralios medienos valgomojo stalas ir virš jo kabantys subtilaus matinio aukso spalvos šviestuvai su juodomis girliandomis suteikia šviesiai svetainei kontrasto ir užbaigia kompoziciją.

interjeras

Leono Garbačausko nuotr.

Virtuvės zoną nuo svetainės atskiriantis šiltos medienos stalas ir virš jo kybanti konstrukcija su augalais suteikia erdvei harmonijos ir tampa atsvara šalia esantiems buitiniams prietaisams. „Nenorėjome interjere palikti vienos kabančios metalo konstrukcijos, tad suprojektavome panašią su lentynomis. Ją tvirtinome ant sienos su akmens vaizdu ir dekoravome žaliuojančiais augalais. Šitas praėjimas į svetainę tapo ažūrinis ir sušvelnintas žalumos“, – pasakoja dizainerės.

Susiję:

Tėvų miegamajame norėtasi gaivos ir pakilios nuotaikos, todėl tekstilėje ir aksesuaruose panaudoti švelnūs dangaus žydrumo atspalviai, o kontrastu tapo rudi tapetai akcentinėje sienoje. Vyresniojo vaiko kambaryje vyrauja ryškiai mėlyni potėpiai, šviesūs baldai su tamsiomis detalėmis, o jaunėlio – švelnūs smėlio tonai.

Koridoriuje esanti drabužių spinta su veidrodžiais vizualiai praplėtė praėjimą, o pilko kailio tapetais išklijuota siena suteikė interjerui charakterio.

Voniose vyrauja minimalistinis stilius su akį užkabinančiomis detalėmis. „WC naudojome blizgias mozaikinio betono (terazzo) plyteles, prie jų derinome juodos spalvos maišytuvus, rankšluosčių džiovintuvą, jungiklius. Įėjus iš karto matyti veidrodis bei praustuvas su spintele, šone kabo klozeto puodas. Dušo kabina suprojektuota už praustuvo sienutės. Erdvė nedidelė, todėl vieną praustuvo spintelės kampą suapvalinome. Spintelės terakotos spalvą priderinome prie plytelių.“

interjeras

Leono Garbačausko nuotr.

Vonios erdvę išplėtė virš praustuvo įmontuotas veidrodis, o ties juo kabantys šviestuvai papuošia, pagyvina vonios kambarį ir daro jį jaukesnį. Šilumos patalpai suteikia medaus atspalviai ir pinti šiaudiniai krepšiai.

Šviesia mediena išklotos grindys ir balsvi baldai sustiprina šviesos įspūdį ir puikiai dera su tekstile, sienų dekoru bei akmens paviršiais.

Interjeras dalyvauja „Metų interjeras / Auksinė paletė ’21“ konkurse.

Interjero autorės Audronė Ambrazienė ir Daiva Pocevičienė
Nuotraukos Leono Garbačausko

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai („cookies“), kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Paspausdami SUTINKU arba tęsdami naršymą, jūs sutinkate su portalo slapukų politika. Atjungti slapukus galite savo naršyklės nustatymuose.