Publikuota: 2023 m. 24 sausio d. 09:00
Subtilios prabangos namai Alytuje | („Metų interjeras / Auksinė paletė’21“)

Rūtos Strakšaitės nuotr.

Interjero dizainerių nuomone, projektuojant naujus namus vienas svarbiausių dalykų – panaši užsakovų ir dizainerių vizija. Šiuo atveju kūrėjos gali džiaugtis ir didžiuotis sklandžiu projekto įgyvendinimo procesu, nes užsakovai buvo atviri daugeliui jų pasiūlymų. Pagrindinis klientų pageidavimas – subtili prabanga interjere be jokio kičo, ką pavyko puikiai įgyvendinti.

Siekiant sukurti prašmatnumo įspūdį, buvo pasitelkti sienų dekoro elementai, subtilios auksinės detalės, marmurinės plytelės, metalo bei stiklo durys. Veidrodžiai taip pat padėjo išryškinti pagrindinį prabangos šaltinį – šviesias ir labai erdvias patalpas. Pagrindinė, labiausiai išsiskirianti erdvė – pirmo aukšto svetainės zona, kurios lubos siekia net 5 metrus. Ji tapo didžiausiu iššūkiu projektuojant šiuos namus. „Teko apgalvoti, kaip įrengti svetainės zoną, kad interjero elementai neprapultų, neatrodytų mažyčiai tokioje didelėje patalpoje“, – atvirauja dizainerės.

Priimant įvairius interjero sprendimus, būtina atsižvelgti  į funkcionalumą, tačiau kiekvienam jis reiškia skirtingus dalykus. Šiuo atveju svarbiausia buvo išlaikyti erdvius namus. Norint vizualiai išplėsti koridoriaus erdvę, ant sienos sumontuotas didelis, aukso detalėmis į netaisyklingas geometrines figūras padalytas veidrodis. Iš prieškambario ir koridoriaus į svetainę palikta durų anga su stiklinėmis juodo metalo durimis. Svetainės ir virtuvės erdves atskiria neaukštas židinys.

Rūtos Strakšaitės nuotr.

Be minėtų šviesą atspindinčių elementų, neprarasti erdvės pojūčio taip pat padeda apšvietimas. Buvo pritaikyti keli scenarijai, kad užsakovai turėtų galimybę rinktis iš ryškaus bei ramaus vakarinio apšvietimo. „Buvo įmontuotos LED juostos, virtuvėje įrengta TRACK šviestuvų sistema, taip pat naudojome gražius taškinius kabamuosius bei sieninius šviestuvus“, – apie priimtus apšvietimo sprendimus aiškina interjero dizainerės.

Namas pasižymi ne tik išskirtinėmis erdvėmis, bet ir nuostabia jį supančia aplinka. Gamtos apsuptis ir pušynas padiktavo labai ramų žalumos ir žemės atspalvių interjerą. Medžio spalvos laiptus, baldus bei tekstilę papildė ryškūs smaragdiniai akcentai. Jie nugulė ant minkštųjų baldų, tapetų, sienų apdailos. „Kad interjeras būtų harmoningas, reikia elementų, už kurių galėtų užsikabinti akis“, – apie ryškiais akcentais ramiame fone išlaikomą harmoniją pasakoja Aliona Maliuta ir Anastasija Žuk.

Autorės Aliona Maliuta ir Anastasija Žuk (Idėjų studija)
Nuotraukos Rūtos Strakšaitės
Tekstas Urtės Gedzevičiūtės

Interjeras dalyvauja „Metų interjeras / Auksinė paletė ’21“ konkurse.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai („cookies“), kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Paspausdami SUTINKU arba tęsdami naršymą, jūs sutinkate su portalo slapukų politika. Atjungti slapukus galite savo naršyklės nustatymuose.