Publikuota: 2022 m. 29 gruodžio d. 08:00
Įdomiausi pasaulio interjerai: dizaino muziejus
muziejus

Tecta im Qvest Hotel Köln. Ralph Baiker, H. G. Esch nuotr.

Vieta: Kelnas (Cologne), Vokietija
Įgyvendinta: 2014 m.
Tekstas: Gintautės Kisieliūtės
Fotografijų autoriai: Ralph Baiker, H.G. Esch
Design HotelsTM  grupės narys

Senuose istoriniuose miesto archyvuose, tylioje aikštėje, šalia Šv. Gereono bažnyčios esantis pastatas, 1897 m. suprojektuotas architekto Friedricho Carlo Heimanno, iki šių dienų išliko svarbia kronikų dalimi. Išsaugota neogotikos architektūra buvo papildyta modernių baldų kolekcijomis, šiuolaikiniu menu ir fotografijomis –  įstabiam viešbučio The Qvest interjerui didžiulę įtaką padarė pastato stilistika.

Viešbutis turi bendravardį žurnalą, kurio savininko, Michaelio Kaune, dėka, interjere galime pamatyti tai, kas regima ir leidinio puslapiuose: nišinis menas, dizainas, kultūra – viskas pulsuoja aukščiausio lygio modernaus dizaino elementais, bauhauso estetika ir aistra kokybei, formai, tūriui. Nuotraukų galerija viešbučio koridoriuose ir kambariuose nuneša į pusiau klasikinę, pusiau fantastinę kino juostą, į originalų laikmetį, kuriame persipina epochos. Juntami prabangos, elegancijos, bet kartu ir misticizmo bei paslapties prieskoniai. Daug kur, tarsi nespalvotoje fotografijoje, vyrauja balti ir juodi deriniai, papildyti pilkšvais atspalviais: svečius gali apimti nuojauta, tarsi apsistota laikui nepavaldžiame dizaino muziejuje.

Iš viso įrengti 34 miegamieji ir apartamentai. Juose akį glosto paties aukščiausio lygio vintažiniai baldai ir originalūs modernizmo laikotarpio dizaino elementai. Kiekvieno kambario koncepcija skiriasi, o baldų kompozicijos bei išdėstymas yra unikalūs, todėl čia apsistojus kaskart pasijuntama lyg vis kitame viešbutyje. Kambarių plotas svyruoja nuo 12 iki 120 m². Istorija alsuojančiuose apartamentuose galima žavėtis įspūdingomis 5 ar net 6 metrų aukščio skliautinėmis lubomis ar gotikos paveldu – nuostabaus grožio, plastiškos formos langais, puoštais raitytais rėmais.

Ralph Baiker, H. G. Esch nuotr.

Viešbučio interjeras

Kur ne kur atsiveriantys lipdiniai, atidengtos lubų freskos, apnuogintos sijos – šios erdvės persismelkusios legendomis ir pasakojimais, o šiandien tai tapo vieta, kurioje įmanoma patirti kelis istorinius laikotarpius. Kambariuose eksponuojamos originalios Roxanne Lowit, Marinos Gadonneix, George’o Holzo ir kitų menininkų fotografijos, padedančios sukurti atitinkamą nuotaiką.

Vieną iš erdvių kambarių Michaelis Kaune papildė šmaikščiu baldu – dizainerio Vernerio Pantono Living Tower (liet. „Gyvuojantis bokštas“). Vonios kambariai puošti prabangiomis Parisian Metro plytelėmis, atrodančiomis itin puošniai, o, norint išsaugoti pusiausvyrą, šalia komponuojami Gretos Grossman kurti žaismingų formų metaliniai toršerai ant liaunų kojelių. Čia taip pat galima rasti tokių profesionalų kaip Charleso and Ray Eameso, Arne’o Jacobseno, Corbusier ar Mieso van der Rohe dizaino perliukų. Fojė svečius pasitinka stulbinantis vintažinis, žalvario ir mėlynojo akmens apdaila dekoruotas registratūros stalas. Kiekvienas viešbučio kampelis yra ne šiaip funkcinė zona, o tarsi dizaino objektų ekspozicija. Būtent todėl niekad neapleidžia aukštos kokybės pojūtis, nesistengta pataupyti ar užmaskuoti. Pasak savininko Michaelio Kaune: „Detalės nėra tiesiog detalės. Jos ir yra dizainas.“

muziejus

Ralph Baiker, H. G. Esch nuotr.

Viešbutyje vyrauja kontrastingi deriniai – tamsios grindys, akinamai baltos sienos ir lubos, juodi, tamsios odos gobelenai, juodmedis arba šviesios grindys ir tamsūs baldai. Norint patalpas pagyvinti, buvo parinkta keletas sodrių ir efektingų elementų – geltoni foteliai, spalvingi paveikslai, rausvi ar pasteliniai kilimai. Moderniuose balduose ir interjero elementuose pasitaiko daug juodo metalo, ažūro, todėl atsiranda tam tikras tinklo raštas, užpildantis tuštesnes vietas, sukeliantis trimatiškumo įspūdį ir didelėms erdvėms suteikiantis pusiausvyros.

Susiję:

Daugybę metų stovėjęs pastatas rado sau skirtą šeimininką, įprasminusį didingą architektūrą, savo tvirtomis sienomis tarsi serginčią naujesnį, tačiau jau taip pat istoriniu tarpsniu tapusį laikmetį bei jo palikimą – modernizmo dizaino perlus. Viešbutis, vieną dieną galėsiantis tapti muziejumi, čia sukaupė visą kolekciją stilingiausių baldų ir interjero elementų – tereikia atvykti ir mėgautis mums sukurta erdve ir iš didžiulės masės atsijotais puikiausiais dizaino šedevrais, laikmečio atmosfera, menu ir kultūra.

Nuotraukų galerija:

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai („cookies“), kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Paspausdami SUTINKU arba tęsdami naršymą, jūs sutinkate su portalo slapukų politika. Atjungti slapukus galite savo naršyklės nustatymuose.