Publikuota: 2022 m. 17 gruodžio d. 09:00
10 dovanų idėjų namams: įsimylėk namus iš naujo!

nicentras.lt nuotr.

Jau įžengėme į dovanų paieškų sūkurį – ką išrinkti artimiausiems: kalėdines kojines? Dušo želė ir šampūno rinkinį? Kalėdinį pyragą? Galima pagalvoti apie originalesnes ir praktiškesnes dovanas, kurios išties ilgam palengvins mylimo žmogaus kasdienybę – prisiminkite pokalbius su artimu žmogumi ir detales, apie ką jis ar ji svajoja, kokį stilių mėgsta, kokios smulkmenos trūksta jo patogiai dienai ar poilsiui po darbų.

Namų idėjų centras „NIC“ pateikia kelias idėjas, galinčias nudžiuginti ar palengvinti mylimo žmogaus gyvenimą visiems ateinantiems 2023-iesiems metams:

2di.lt nuotr.

10. Šviestuvas

Gal namuose turite knygų ar rankdarbių mėgėją? Tamsiais žiemos vakarais taip gera įsitaisyti jaukiame namų kampelyje, apšviestame nedidelio toršero ir trumpam pamiršti visus dienos rūpesčius įsijautus į knygą, mėgstamą video laidą ar rankų darbo kūrinį. Salonuose „Ekoliumenas“ bei „Ardena“ gausu išskirtinio dizaino LED šviestuvų, kurie dar ir taupo elektros energiją, todėl ši dovana nesukurs jos gavėjui papildomų finansinių išlaidų.

9. Kilimas

Vėsiais žiemos rytais taip gera iš lovos išlipti ant minkštučio kilimo, o vakare juo basomis perbėgti ar prisėsti pažaisti su vaikais. Kilimas gali pakeisti kambario vaizdą, labai greitai jį atnaujinti, paryškinti, suteikti jaukumo. Taip pat verta pagalvoti apie kilimą, jei ant grindų vis daugėja dėvėjimo žymių, tačiau remonto dar neplanuojate. Atkreipkite dėmesį, kokios interjero spalvos vyrauja namų erdvėse ir prie jų lengvai priderinsite kilimą iš „Dubingiai“, „2DI“ ar kitų interjero centro „NIC“ salonų.

8. Paveikslas ar fotografija

Jei žinote, jog artimo žmogaus namuose stūkso tuščia siena, pasidairykite po „Accanto“, „2DI“ ar „Elite home“ salonų paveikslus. Švelnių spalvų gamtos vaizdai, gėlių motyvai padės lengviau sulaukti vasaros. Didmiesčių vaizdai – architektūrinės fotografijos žavės nerimstančius, daug keliaujančius. Taip pat žinant esamo interjero spalvas galima pritaikyti tiesiog jaukų abstrakčių potėpių ar raštų grafikos paveikslą, į kurį žvelgiant dovanos gavėjo akys pailsės nuo telefonų ir kompiuterio ekranų.

2di.lt nuotr.

7. Nauja interjero pagalvėlė

Nauja pagalvėlė ant sofos ar lovos gali atrodyti smulkmena, tačiau šia interjero detale galima greitai atnaujinti interjerą. Be to, galima turėti kelerius pagalvėlių užvalkalus ir juos priderinti prie besikeičiančios aplinkos: pavyzdžiui, minkšto sodrios spalvos aksomo užvalkalas žiemos laikotarpiui, gėlių motyvai – pavasariui, rusvos ir gelsvos spalvos – atspindėti už lango raudonuojančiam rudeniui. Žiemą mums norisi liestis prie storesnių, megztų ar aksominių medžiagų, tad jei turite žmogų, kuris bent kartą užsiminė, jog jau pabodo dabartinis svetainės interjeras – peržiūrėkite kolekcijas salonuose „Accanto“, „Kertina“, „Dubingiai“ ar „Elite home“.

6. Išskirtiniai namų ir automobilių kvapai

Jei turite artimųjų rate žmogų, kuriam tenka praleisti daug laiko vairuojant automobilį, pagalvokite, kaip galėtumėte suteikti šioms jo ar jos kelionėms daugiau komforto. Ir be abejo – kiekvienas mėgsta kai namuose tvyro malonus aromatas, ar rusena žvakė. Nepraeikite pro saloną „Home zone” – tai išskirtinių namų interjero aksesuarų salonas. Jame galite rasti prabangių elegantiškai supakuotų ir itin ilgai naudojamų kvapų automobiliams ar namams.

5. Įmontuojama spinta

Taip, ši dovana reikalautų didesnio pasiruošimo ir įrengimo darbų, tačiau galite itin nustebinti savo antrąją pusę, kai parvykus namo po švenčių jis ar ji rastų tokį baldą. Įmontuojama spinta tiks, jei esate iš artimojo girdėję, kad nuolat nepavyksta rasti rečiau naudojamų daiktų arba trūksta vietos tvarkingai viskam susidėti. Pradėkite 2023-iuosius viską susidėję taip, kad rastumėte per 2 minutes! Įmontuojamų spintų įvairiems poreikiams dairykitės salonuose „Arpolis“, „KOKO baldai“, „Adeomis“ ar „Gauliaus baldai“ – iš tokios gausios pasiūlos tikrai išsirinksite baldą, kuris sutalpins viską.

4. Dizaino ar meno knygos

Ar turite artimoje aplinkoje žmogų dirbantį dizaino srityje? Architektą? O gal konkretaus meno mėgėją? Ar žmogų, pametusį galvą dėl senovinių automobilių? Užeikite pavartyti įspūdingų dizaino, meno, interjero, fotografijų ir net įdomiausių pasaulio tatuiruočių albumų salone „2DI“ – galbūt kažkuris albumas iškart įžiebs idėją – „o, kaip jis ar ji jo norėtų!”. Kokybiški albumai, idėjos iš viso pasaulio jūsų artimajam gali suteikti įkvėpimo darbinėje ar kūrybinėje veikloje ir tapti neatskiriama interjero dalimi praturtinančia jūsų ar artimųjų namų istoriją. Čia rasite netgi nostalgiškai iliustruotų knygų vaikams su iš kartos į kartą keliaujančiomis pasakomis.

2di.lt nuotr.

 

3. Buities prietaisai

Prisiminkite, ką jūsų artimas žmogus mėgsta – galbūt negali be kvapnios kavos? O gal aktyviai domisi sveika mityba ir kavinėse užsisako tik vaisių glotnučius? Pasižvalgykite smulkios buitinės technikos prietaisų „NIC“ esančiuose salonuose „Daneka“ ir „Avitela“. Čia galite rasti kavos aparatų ir įvairių buitį palengvinančių prietaisų, kurie dovanos gavėją džiugins ne tik per šventes, tačiau ir kelerius ateinančius metus.

Susiję:

2. Kondicionierius

Išties praktiška dovana patiems artimiausiems – tai komfortiškas buvimas namuose, kai nereikia kalenti dantimis iš šalčio, nei dirbti išpiltam prakaito dėl nepakeliamo karščio. Lietuvoje vis daugėja itin karštų vasaros dienų, todėl ypač jei gyvenate būste, kurio langai žvelgia į pietų pusę, racionalu būtų įsigyti kondicionierių. Šis prietaisas gali ir šildyti (kol mieste dar neprasidėjęs šildymo sezonas) ir atvėsinti kai išsiilgta vasaros saulė netikėtai visiems užkuria pirtį. Tokia dovana Kalėdoms – gal ir netikėtas spredimas, tačiau ji padės komfortiškai jaustis namusoe bet kuriuo metų laiku daugybę metų. Kokybiškų kondicionierių dairykitės „Vilpra“ salonuose.

1. Saulės baterijos

Dar viena neįprasta dovanos idėja – tačiau jei tik galimybės leidžia, tai būtų labai praktiška dovana patiems artimiausiems. Pastarieji mėnesiai buvo gyvas įrodymas, jog energijos kaina žaibiškai gali viršyti mūsų įsivaizduojamas kasmėnesines išlaidas už elektros sąskaitą. Tai kelia stresą ir neužtikrintumą dėl ateities. Saulės baterijos išvaduoja nuo tokios priklausomybės ir leidžia būti užtikrintam, jog gauta elektros sąskaita neprivers likusio mėnesio gyventi taupymo režimu. Šiuo metu Lietuvoje įdiegtų saulės baterijų skaičius žaibiškai auga – pasidomekite tokia galimybe „Megasol“ ar „Vilpra“ salonuose.

Interjero prekių ir apdailos medžiagų specializuotas prekybos tinklas Lietuvoje, po prekiniu ženklu NAMŲ IDĖJŲ CENTRAS NIC glaudžiantis daugiau nei 40 prekybos salonų Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose ir Utenoje. Nėra vienodų namų, kiekvienas juos įsivaizduojame ir susikuriame pagal save. Nėra vienodų ir interjerų. Kiekvienoje erdvėje toks pat interjeras gali atrodyti kitaip! Prekybos centro NIC salonuose įrengtose interjerų ekspozicijose eksponuojamos bei iš katalogų parduodamos šiuolaikiškos apdailos medžiagos, interjero prekės, baldai, interjero erdvių dekoravimo aksesuarai, namų inžinerinės įrangos sistemos. Prekybos centras NIC skirtas statantiems, remontuojantiems ar planuojantiems tai daryti naujakuriams. Čia nesiblaškant ir neskubant, po vienu stogu išspręsite daugumą problemų, kurios iškyla įrenginėjant būstą. Su interjero, apdailos ir dekoravimo centru NIC įsimylėk namus iš naujo!

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai („cookies“), kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Paspausdami SUTINKU arba tęsdami naršymą, jūs sutinkate su portalo slapukų politika. Atjungti slapukus galite savo naršyklės nustatymuose.