Publikuota: 2022 m. 16 lapkričio d. 09:00
Juodomis detalėmis dekoruotas interjeras „Vakaras“

Leono Garbačausko nuotr.

Šis nedidelis 39 m²  butas buvo su daline apdaila ir vientisa bendrąja erdve. Kai projektas buvo patikėtas interjero dizainerėms Audronei Ambrazienei ir Daivai Pocevičienei, jos pirmiausia jį perplanavo – atskyrė miego erdvę. Taip iš vienos erdvės atsirado du kambariai su niša virtuvei.

„Projekto pradžioje visuomet susikuriame būsimo interjero viziją, spalvų gamą, dėliojamės spalvas, medžiagas. Paskui pradedame lipdyti konkrečius baldus. Visas interjeras turėjo būti žemės tonų – šiltų pilkų, rudų, rausvų ir natūralios medienos atspalvių. Virtuvės zonoje tarp spintelių atsiradęs raštas kartojasi svetainėje fotelio gobelene ir dušinės galinėje sienutėje“, – pasakoja kūrėjos.

Kadangi būste vyrauja neryškios žemiškos spalvos, reikėjo pabrėžti, paryškinti interjerą įkomponuojant juodų akcentų: kontrasto suteikia juoda valgomojo stalo koja, juodos kėdžių kojos, juoda slankiųjų miegamojo durų  konstrukcija. Pagrindinėje svetainės sienoje matoma anglies juodumo linija pereina horizontaliai per baldą, lentynas ir pertvaros konstrukciją.

Leono Garbačausko nuotr.

 

Virtuvė buvo ryškinama juodomis profilinėmis rankenomis, o sanitarinis mazgas – juodais maišytuvais, gyvatuku ir veidrodžio rėmu. Ramesni tonai buvo palikti miegamajame, nes ryškumo ir taip netrūko. Lango angokraštyje dizainerės suprojektavo natūralia mediena dekoruotą sėdimąją vietą – šios erdvės dizainui ji suteikia užbaigtumo.

Įgyvendindamos projektus specialistės didelį dėmesį skiria apšvietimui. Šiuose namuose būtinas ryškesnis apšvietimas buvo projektuojamas zonomis. Norint sukurti jaukesnę atmosferą, pasitelktos slepiamosios LED juostos: svetainėje palei langą ir TV baldo apačioje, virtuvėje  – po pakabinamosiomis spintelėmis, o sanitariniame mazge – galinėje dušo sienutėje. Tuo tarpu svetainės erdvę galutinai užpildo toršeras.

Susiję:

Įrengiant nedidės kvadratūros butus visada kyla klausimas, kur sutalpinti svarbiausius buityje naudojamus prietaisus, neapkraunant jais erdvės. Interjero kūrėjos nurodė, jog jiems buvo numatyta vieta jau projektuojant buto sienas. Vienas svarbiausių uždavinių – kad viskas tilptų, būtų savose vietose ir neapkrautų erdvės. Virtuvėje sumontuoti visi buitiniai prietaisai, o skalbimo ir džiovinimo mašinos paslėptos sanitariniame mazge, specialiai sukurtoje talpioje spintoje.

Priėmus tokius sprendimus, ši erdvė tapo jaukiais minimalistinio stiliaus namais, į kuriuos smagu sugrįžti ir patogu gyventi.

Interjeras dalyvauja „Metų interjeras / Auksinė paletė ’21“ konkurse.

Interjero autorės Audronė Ambrazienė ir Daiva Pocevičienė
Nuotraukos Leono Garbačausko

Tekstą parengė Gytautė Ivanauskaitė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai („cookies“), kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Paspausdami SUTINKU arba tęsdami naršymą, jūs sutinkate su portalo slapukų politika. Atjungti slapukus galite savo naršyklės nustatymuose.