Publikuota: 2022 m. 14 liepos d. 09:00
Kaip sukurti stilingą klasikinį interjerą: dizainerio patarimai
klasikini interjera

QUICK-STEP nuotr.

Žmonės dažnai mano, kad klasika – senamadiška ir nuobodu, bet tai nėra tiesa. Kodėl gi nepasirinkus Prancūzijos Shabby Chic, Olandijos Bric-à-brac ar Anglijos Viktorijos laikų stiliaus? Visi šie trys interjero stiliai yra nesenstantys, klasikiniai ir elegantiški, bet kaip pritaikyti vieną iš šių klasikinių stilių, kad  jis tiktų Jūsų namams? Šie patarimai padės Jums sukurti interjerą, kuris išsiskirs savo charakteriu!

Švelni pagrindinių spalvų paletė

Shabby Chic interjerui būdingos švelnios ir šiltos spalvos. Neutralios spalvos yra svarbiausia norint sukurti tobulą pagrindą šiam interjerui. Ne tik šviesios natūralios ar žemės spalvos, bet ir pasteliniai rožinės spalvos atspalviai, mėlyna ir violetinė, visos šios spalvos turi savo vietą tokio stiliaus interjere. Jei siekiate namuose sukurti Bric-à-brac interjerą, pasistenkite išvengti sunkių ir ryškių spalvų, nes šiame stiliuje vyrauja švelnios. Pilka ir balta naudojamos norint suteikti ryškų kontrastą. Viktorijos laikų interjere nedvejodami naudokite sidabro ir bronzos detales.

Charakteringos grindys

klasikini interjera

QUICK-STEP nuotr.

Neabejotinai svarbų vaidmenį interjere vaidina Jūsų pasirinktos grindys. Medinės grindys yra klasikinis pasirinkimas, kuris idealiai tinka tokio tipo interjerui. Niekas negali nugalėti natūralaus medžio grožio ir šilumos. Rinkitės grindis, kurios tarnaus ilgai, o jų charakteris bėgant laikui tik dar labiau sustiprės. Bric-à-brac ar Shabby Chic  interjeruose patartina pasirinkti šviesią grindų dangą. Rinkitės švelnių ąžuolo atspalvių grindis arba rinkitės intensyvesnes pilko arba balkšvo atspalvio grindjuostes. Tai ne vien tik įprastas klasikinis stilius, jo dėka Jūsų kambarys atrodys šviesesnis ir erdvesnis. Tačiau Viktorijos laikų interjeras reikalauja kitokio tipo grindų. Čia dažniausiai naudojamos tamsiai rudos, šiltos grindys, kurios pabrėžia natūralų produkto autentiškumą.

Elegantiški baldai

Renkantis baldus, kaip ir grindis, mediena taip pat yra būtina. Viktorijos laikų interjerui rinkitės tamsesnes medienos rūšis. Šiam interjerui tobulai tiktų tamsūs medžio masyvo baldai, masyvūs šviestuvai, knygų lentynos nuo žemės iki lubų ir klasikinė tamsiai ruda odinė „Chesterfield“ sofa. Viktorijos laikų stilius atspindi stilingą didybę. Lenktos linijos ir vingiai yra esminiai elementai norint įvesti tam tikrą dinamiškumą. Vintažiniai arba vintažinės išvaizdos daiktai taip pat puikiai tinka klasikiniame Bric-à-brac interjere. Kai kalbame apie baldų pasirinkimą, ,,natūralumas“ ir „pastelė“ yra pagrindiniai žodžiai. Žavūs senoviniai baldai tikrai įneš romantikos į Jūsų namus.

Shabby Chic yra stilius su defektais, todėl tai turėtų atsispindėti ir baldų pasirinkime. Balti mediniai baldai lyg iš rojaus ir relikvijos dera su šiuolaikiniais, moderniais daiktais. Švelniai nugairintos dalys užtikrina optimalų autentiškumą ir yra įkvėptos praeities. Renkantis baldus atkreipkite dėmesį į lenktas kėdžių ir stalų kojas. Šie elementai į Jūsų namus įneš ir kaimiško stiliaus. Nebijokite visuose minėtuose interjeruose išlaikyti paprastumą ir ramybę. Klasikinis interjeras yra jaukus ir harmoningas, todėl paprastumas yra raktas į jį.

klasikini interjera

QUICK-STEP nuotr.

Prabangos siekimas

Tinkamai pasirinkti aksesuarai puikiai papildys Jūsų namų interjerą, taip suteikiant Jūsų namams kažką ypatingo. Bet kaip ir visur, pasirūpinkite, kad nebūtų pernelyg perkrauta: čia sakoma, kad „mažiau yra daugiau“. Kaip ir su kitais klasikiniais elementais, patariame vengti ryškių, aštrių spalvų tam, kad visuma derėtų. Pagalvėlės su velvetu ir nėriniais, gėlių motyvai ir blizgučiai, nostalgiški lempų gaubtai,  sidabriniai padėkliukai ir vazos: geriausias dalykas Shabby Chic interjere yra tai, jog nereikia visko idealiai derinti tarpusavyje. Idealiai tinka natūralios medžiagos, kurioms būdingi pėdsakai iš praeities (įbrėžimai medienoje, nusilupę dažai, nutrinti kraštai ir t.t.). Taigi, blusturgyje įsigyti aksesuarai puikiai tinka klasikiniame Bric-à-brac interjere.

Naudodami minkštus audinius, tokius kaip medvilnė ar linas, lengvus gėlių motyvus ir pastelines spalvas kėdžių užvalkalams, namuose sukursitejaukų klasikinį interjerą. Švelnių spalvų gyvos gėlės, tokios kaip lelijos, rožės ar hiacintai, papildys interjerą ir atneš gaivos ir žalumos į Jūsų namus! Skirtingai nuo Bric-à-brac ir Shabby Chic interjerų, Viktorijos laikų interjere galimos masyvios medžiagos. Sunkesni audiniai, šviestuvai ir tamsūs (gėlių) tapetai puikiai dera su šilta, tamsia mediena, kuri naudojama baldams ir grindims.

Susiję:

Amžinas stilius

Klasikinis interjeras yra nesenstantis. Nesvarbu vakar, šiandien ar rytoj, jis visada atrodys stilingai. Nepaveiktas (ar mažai paveiktas) praėjusių madų, jis įgavo galios ir tapo labai artimas. Rinkitės pagrindinį stilių ir elementus, kurie laikui bėgant atlaikys naujų madų išbandymus. Nesuklyskite: klasikinis stilius yra kruopščiai kuriamas, tačiau tikrai nėra nuobodus!
Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai („cookies“), kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Paspausdami SUTINKU arba tęsdami naršymą, jūs sutinkate su portalo slapukų politika. Atjungti slapukus galite savo naršyklės nustatymuose.