Publikuota: 2021 m. 17 rugsėjo d. 09:00
Šviesios ir tamsios spalvos žaismas interjere: spalvų efektas

 

Pakeisti kambario išvaizdą galite labai paprastais būdais. Turite mažą kambarį ir norite, kad jis atrodytų didesnis? Ar ilgą siaurą kambarį, kuris atrodo per ankštas? O galbūt tiesiog turite kambarį, kuriame norite jaustis jaukiau? Pateiksime keletą gerai žinomų tinkamų spalvų derinių.

 Švieios spalvos grindy

PERGO nuotr.

ŠVIESIOS SPALVOS GRINDYS

Šviesios sienos

Derindami šviesias grindis su šviesiomis sienomis paversite kambarį optiškai didesniu. Toks derinys turi nedidelę riziką, kad patalpa atrodys lyg būtų vienoje dimensijoje ir pernelyg tuščia, galite ją pagyvinti kitomis interjero detalėmis.

Tamsios sienos

Šviesios grindys ir tamsios sienos sukurs įspūdį, kad lubos yra aukštesnės, išryškins kambario kontūrus ir suteiks kambariui daugiau jaukumo.

Šviesios lubos ir tolimiausia siena

Šiek tiek tamsesnės spalvos sienos, vieną tolimiausią sieną dažant šviesiai, jei grindys taip pat šviesios, kambarį pavers siauresniu, ilgesniu ir aukštesniu.

Šviesios lubos ir tamsi tolimiausia siena

Jei tolimiausią kambario sieną dažysite tamsiai, o grindys ir lubos bus šviesios,  tuomet atrodys, kad tamsi siena yra arčiau, o kambarys – mažesnis.

Tamsios lubos ir sienos

Derinant tamsias sienas ir lubas su šviesiomis grindimis kambarį paversite optiškai mažesniu ir jaukesniu, sukursite lengvumo efektą.

Tamsios spalvos grindys

PERGO nuotr.

TAMSIOS SPALVOS GRINDYS

Šviesios lubos ir sienos

Tamsios grindys, šviesios sienos ir lubos sukuria kontrastą. Žmogaus akys sutelkia dėmesį į kontrastus, o tai padaro kambarį dar įdomesniu. Taip pat atrodys, kad kambarys yra platesnis.

Tamsios lubos ir šviesios sienos

Tamsių grindų, lubų bei šviesių sienų derinys  padaro kambarį platesniu bei sukuria įspūdį, kad lubos žemesnės. Žmogaus žvilgsnis natūraliai juda tolyn nuo šviesos ieškodamas tamsesnių vietų, suteikiant kambariui aukščio ir erdvės pojūtį.

Šviesios lubos, tamsios sienos

Jei kambaryje tamsios grindys ir sienos, bet lubų norite šviesių, tokiu atveju sukursite įdomų šešėlio efektą, atrodys, kad šviesa krenta žemyn. Natūraliai atrodys, kad lubos yra aukštesnės.

IŠVADA

Auksinė taisyklė yra ta, kad šviesios spalvos didina kambarį ir sukuria erdvės pojūtį. Tamsios spalvos paverčia kambarį mažesniu ir jaukesniu.

www.pergo.com
Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai („cookies“), kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Paspausdami SUTINKU arba tęsdami naršymą, jūs sutinkate su portalo slapukų politika. Atjungti slapukus galite savo naršyklės nustatymuose.