Publikuota: 2024 m. 23 sausio d. 09:00
Šimtametės tradicijos moderniame interjere („Metų interjeras / Auksinė paletė‘22“)
tradicijos

Dainiaus Voverio nuotr.

„Dizona“ kviečia susipažinti su konkurso „Metų interjeras“ dalyviais. Šį kartą jūsų dėmesiui interjero dizainerės Medeinos Voverės kurtas projektas („Metų interjeras / Auksinė paletė‘22“).

Šimtametės tradicijos moderniame interjere

Namo interjero koncepcija – šimtamečių tradicijų ir modernaus šiuolaikinio gyvenimo sintezė. Maksimaliai išsaugotas ryšys su tradicijomis, gamta, natūralumu, bet kartu pritaikyti geriausi šių dienų patogaus gyvenimo atributai.

Šešių metrų aukščio holas, kurio viena iš sienų – senosios trobos fasadas, sujungia architektūrą, kurią skiria šimtmetis. Lieto smėlio spalvos betono grindys ir balinti rastai tampa fonu tamsiam senosios trobos fasadui. Interjere buvo naudojamos vietinės medžiagos, Lietuvos gamintojų baldai, lietuvių menininkų darbai. Hole stovi  šeimininkų paveldėta ir Rumšiškėse kruopščiai restauruota spinta. Šviesos pripildytos erdvės, natūralios, šiltos ir švelnios medžiagos, ąžuolo grindys, šilta ir žemiška spalvų paletė išsaugo stiprų namo ryšį su jį supančia aplinka. Tai – namai, kuriuose žmogus jaučia tą pačią ramybę, kurią jaučia būdamas gamtoje.

Kuriant interjerą prioritetas buvo skirtas žmogaus pojūčiams ir emocijoms, pamirštant mados tendencijas bei atsisakant konceptualumo vardan konceptualumo.

Šalis: Lietuva
Plotas: 113,29m2

Daugiau interjero nuotraukų rasite čia:

„Metų interjeras / Auksinė paletė’“ – solidžiausias profesionalių interjero kūrėjų konkursas, kuriuo siekiama kelti interjero kultūrą Lietuvoje. Iki šiol konkurse jau dalyvavo per 250 architektų ir dizainerių. Vertinti buvo pateikta daugiau nei 1 500 darbų. Įteikta daugiau nei šimtas viena „Auksinė paletė“ – interjero dizaino „Oskaras“.

Visą konkurso Metų interjeras / Auksinė paletė dalyvių kurtų interjerų galeriją galite peržiūrėti čia.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai („cookies“), kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Paspausdami SUTINKU arba tęsdami naršymą, jūs sutinkate su portalo slapukų politika. Atjungti slapukus galite savo naršyklės nustatymuose.