Publikuota: 2023 m. 6 gruodžio d. 09:00
Autorinių derinių serija „Saulės pasitikti“ | FORM Studio

Masureel tapetai | A. Mažeikaitės ir L. Krivien iš FORM Studio nuotr.

Platus 2di.lt elektroninės parduotuvės asortimentas leidžia lengvai susikurti interjero derinius neišėjus iš namų. Šiuos derinius padiktavo sugrįžtantis pavasaris – aplinką pildanti šviesa, šiluma ir spalvos. Sukurtuose stiliaus koliažuose vyraujančią neutralią, pilkšvų tonų aplinką papildo ryškūs, šiltų atspalvių elementai bei gamtos motyvai. Šie pavyzdžiai iliustruoja kasmetinį gamtos atgimimą – į aplinką sugrįžtančius saulės spindulius ir gyvybę.

Interjero dizainerės Augustė Mažeikaitė ir Laura Krivienė iš FORM Studio:

„Projektuodamos interjerus ieškome būdų atskleisti projektuojamos erdvės ypatybes ir unikalų kliento estetinį suvokimą. Apipavidalindamos kiekvieną erdvę, siekiame išpildyti kliento lūkesčius ir išsaugoti objekto ypatumus. Remiantis kliento filosofija, jautriai sukurti kokybišką, saugią ir patogią aplinką, turinčią išliekamąją vertę.“

1 DERINYS, DARBO KAMBARIUI:

Erdvėje vyrauja achromatiniai ir pilkintų spalvų elementai, derinti niuanso principu. Monotonišką aplinką pagyvina užčiuopiamos gamtos motyvų užuomazgos. Lūžtančios bangos akimirka, užfiksuota Birutės Stančikaitės litografijoje „Baltijos banga“, primena apie gamtos gyvastį, suteikdama erdvei subtilios dinamikos. Parketlenčių skydai ir dizainerės Matleenos Issakainenos sukurto kilimo „Vallila Taimi“ fragmentai taip pat savaip atkartoja gamtos elementą. Sustingusi banga, vientisai susipynę lapeliai ir uogos simbolizuoja žiemos prislopintą gamtą ir kviečia laukti jos atgimimo.

1. Tapetai „Masureel EAR401“, Earth kolekcija
2. Kilimas „Vallila Taimi“, dark grey, 160 x 230 cm, KL100373-27VA
3. Parketlentės „Quick-Step“, Eclipse alyvuotas ąžuolas, INT3903, Intenso kolekcija
4. Birutė Stančikaitė, „Baltijos banga“, 2007 m., litografija,
45 x 36,5 cm
5. Knyga „Trumpa kino istorija. Nuo ištakų iki Antrojo pasaulinio karo“, 2011 m., Vaizdų kultūros studijos leidykla

2 DERINYS, PRIEŠKAMBARIUI:

Gamtos motyvai šiame derinyje įgauna abstraktesnę formą. Išnykus tiesioginiams gamtos formų elementams, erdvėje atsiranda juos simbolizuojančių šilto, aktyvaus tono Masureel Wall Designs kolekcijos skaitmeninės spaudos tapetų fragmentų bei gyvybingas Ričardo Zdanavičiaus tapybos darbas „Mėnesiena“. Kontrasto būdu achromatinėje aplinkoje šie elementai išryškėja kaip akcentai. Gyvybingumas, įgavęs ryškios spalvos pavidalą, tarsi skverbiasi lauk iš kiekvieno erdvės elemento ir palaipsniui susikoncentruoja į tris taškus – du tapetų fragmentus ir paveikslą.

1. Tapetai „Borastapeter 6306“, Sense of Silence kolekcija
2. Tapetai „Masureel DGMIT102“, Wall Designs skaitmeninės
spaudos tapetų panelių kolekcija
3. Kilimas „Osta Piazzo“ 200 x 290 cm, KL12244910
4. Vinilinės grindys „Quick-Step“, tamsiai pilkas betonas, AMGP40051, Ambient kolekcija
5. Ričardas Zdanavičius, „Mėnesiena“, 1993 m., drobė, aliejus, 117 x 90 cm

3 DERINYS, SVETAINEI:

Susikoncentravusi gyvastis pradeda skleistis ir sužydi – erdvė alsuoja grįžusiu pavasariu. Tai iliustruoja šiame derinyje naudojami šilto tono Masureel Oxygen kolekcijos tapetai su gamtos motyvais. Spalva palaipsniui skleidžiasi ir subtiliai nudažo likusius erdvės elementus šiltais jaukiais tonais. Kambaryje atsiranda šilto atspalvio grindys ir baldai. Švelnaus gyvybingumo ir proporcingumo erdvės koloritui suteikia daugiaspalvis ramių tonų Osta Origins kilimas „Vivid“.

1. Tapetai „Masureel DGOXY105“, Oxygen kolekcija
2. Tapetai „Masureel SOC109“, Sound of Colour kolekcija
3. Kilimas „Osta Vivid“, 200 x 300 cm, KL50601BG100
4. Vinilinės grindys „Quick-Step“, Velvet rudas ąžuolas, BAGP40160, Balance kolekcija

2di.lt e. parduotuvėje vienoje vietoje rasite ypač stiprių, Europoje pripažintų prekių ženklų grindis: parketlentes, laminuotas grindis ir vinilinę dangą, taip pat produktus, skirtus grindims įrengti ir prižiūrėti. Išskirtinės kokybės ir dizaino tapetai, kilimai bei dovanoms skirtos prekės: namų tekstilė, indai bei keramikos dirbiniai, meno kūriniai, knygos perkant nuo 40 Eur visoje Lietuvoje pristatomi nemokamai.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai („cookies“), kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Paspausdami SUTINKU arba tęsdami naršymą, jūs sutinkate su portalo slapukų politika. Atjungti slapukus galite savo naršyklės nustatymuose.