Publikuota: 2023 m. 13 spalio d. 09:10
Taschen leidyklos išleistoje knygoje „Walter Chandoha. Cats. Photographs 1942–2018“ – garsiausio kačių fotografo karjeros retrospektyva
kačių fotografas Walteris Chandoha

Knyga „Walter Chandoha. Cats. Photographs 1942–2018“ | Taschen leidykla

Taschen leidyklos išleista Susan Michals knyga „Walter Chandoha. Cats. Photographs 1942–2018“ – tai garsiausio kačių fotografo Walter Chandohos karjeros retrospektyva. Ši XL dydžio knyga – tai duoklė ne tik šioms žavioms būtybėms, bet ir nuostabiam fotografui.

Įsigyti leidinį galima elektroninėje parduotuvėje www.2di.lt ir 2di pardavimo vietose.

1949 m. žiemos naktį Niujorke jaunas rinkodaros studentas ir pradedantis fotografas Walteris Chandoha sniege pastebėjo paklydusį kačiuką, užsikišo jį į kailinių užantį ir parsinešė namo. Jis nežinojo, kad ką tik sutiko mūzą, kuri nulems jo gyvenimo kelią. Chandoha nukreipė objektyvą į savo naująjį draugą, kurį pavadino Loco, ir buvo taip įkvėptas rezultatų, kad pradėjo fotografuoti kačiukus iš vietinės prieglaudos. Šie vaizdai paženklino nepaprastos karjeros, kuri truks septynis dešimtmečius, pradžią.

kačių fotografas Walteris Chandoha

Knyga „Walter Chandoha. Cats. Photographs 1942–2018“ | Taschen leidykla

kačių fotografas Walteris Chandoha

Knyga „Walter Chandoha. Cats. Photographs 1942–2018“ | Taschen leidykla

Dar gerokai prieš atsirandant internetui, Chandoha sužavėjo visuomenę savo netikėtomis temomis. Nuo reklamos iki sveikinimo atvirukų, nuo dėlionių iki naminių gyvūnėlių ėdalo pakuočių – kačių atvaizdai sujungė tikrą meilę šioms švelnioms būtybėms, estetiką ir nepriekaištingą techniką. Fotografas paliko didžiulį nuotraukų su katėmis archyvą, apimantį spalvotus studijos ir aplinkos kačių portretus, nespalvotą gatvės fotografiją, vaizdus iš senovinių kačių parodų, jautrias nuotraukas, kuriose įamžinti vaikai su katėmis ir kt.

Fotografas

Walteris Chandoha (1920–2019) buvo karo fotografas Antrojo pasaulinio karo metais, kol atsitiktinis susidūrimas su kate nuvedė keliu, nulėmusiu jo profesinę karjerą. Jis laikomas garsiausiu pasaulyje naminių gyvūnų fotografu, kurio karjera tęsėsi daugiau nei septynis dešimtmečius. Fotografo archyve – virš 200 000 nuotraukų. Walterio Chandoha fotografijos pasirodė daugiau nei ant 300 žurnalų viršelių, tūkstančiuose skelbimų ir buvo reguliariai spausdinamos tokiuose žurnaluose, kaip „Life“, „Look“ ir kt. visame pasaulyje.

Autorius

Susan Michals yra dviejų didžiausių pasaulyje popkultūros renginių CatCon ir Cat Art Show įkūrėja. Ji yra buvusi televizijos prodiuserė ir žurnalistė, kurios darbai pristatyti „The Wall Street Journal“, „Artnet News“, „The Observer“ ir „Vanity Fair“.

Knyga „Walter Chandoha. Cats. Photographs 1942–2018“ | Taschen leidykla

Knyga „Walter Chandoha. Cats. Photographs 1942–2018“ | Taschen leidykla

Redaktorius

Reuelis Goldenas yra buvęs British Journal of Photography redaktorius ir TASCHEN leidyklos knygų redaktorius: „ Mick Rock: The Rise of David Bowie“, „Londono ir Niujorko miesto portretas“, „National Geographic“ leidimai ir kt.

Susiję:

Taschen“ – meno knygų leidykla, leidžianti knygas ir albumus apie architektūrą, dizainą, dailę, madą, fotografiją, šiuolaikinį meną, reklamą, keliones. Pradėjusi savo veiklą 1980 m. mažoje komiksų parduotuvėlėje Kelne, šiandien „Taschen“ jau turi savo firmines parduotuves didžiuosiuose Vakarų Europos ir JAV miestuose. Novatoriškumu ir kultūros temomis išsiskiriantys „Taschen“ leidiniai traukia akį ir vizualine estetika bei kokybe – patrauklios knygos bei albumai neretai tampa meno mylėtojų interjero detalėmis. Įsigyti „Taschen“ leidyklos knygas galima čia.

Daugiau „Taschen“ knygų aprašymų rasite čia.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai („cookies“), kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Paspausdami SUTINKU arba tęsdami naršymą, jūs sutinkate su portalo slapukų politika. Atjungti slapukus galite savo naršyklės nustatymuose.