Publikuota: 2023 m. 8 balandžio d. 09:00
Šiemet tradicinės „Auksinės paletės“ sutviskėjo Šv. Elžbietos koplyčioje

Dariaus Gumbrevičius nuotr.

Kovo 30 dieną konkurso „Metų interjeras / Auksinė paletė ’22“ organizatoriai iškilmingai įteikė „Auksines paletes“ geriausių 2022 metais realizuotų interjerų autoriams. Vilniuje, Bokšto gatvės 6-ame name atkurta įspūdinga erdvė buvo pasirinkta neatsitiktinai. Būtent šalia esantis „Bokšto SPA“ kompleksas pelnė vieną pagrindinių apdovanojimų.

Prestižiškiausias lietuviškų interjerų konkursas vyko jau 18-ąjį kartą. Šiais metais konkursui 126 autoriai ir jų kolektyvai pateikė 264 interjerus, įrengtus 2022-aisiais. Siekiant visiško nešališkumo, interjerus iš fotografijų virtualiai vertino tarptautinė architektų ir interjero dizainerių komisija. Ji išrinko po vieną geriausią privatų, visuomeninį ir biuro interjerą. Kartu su konkurso rėmėjais taip pat buvo išrinkta 10 specialiųjų kategorijų nugalėtojų. Vienas jų – „Tautos interjeras“ – renkamas balsuojant internetu. Šiemet buvo balsuota iš daugiau nei 19 000 skirtingų IP adresų. Balsuoti už tą patį interjerą buvo galima tik po vieną kartą.

„Džiaugiamės, kad konkursui šiemet buvo pateikta dar daugiau kokybiškų darbų. Galima pastebėti, kad interjeruose dominuoja tvarūs, ilgalaikiai, išmanūs sprendimai, kokybiškos, natūralios medžiagos, originalaus dizaino baldai, naudojamos inovatyvios technologijos. Šiandieninis kontekstas verčia dar labiau sutelkti dėmesį į namų aplinkos kokybę ir prasmes, nes tik namuose mes jaučiamės saugūs ir galime atsipalaiduoti. Visuomeniniai ir biuro interjerai taip įsileidžia namų jaukumą, trindami skirtumus tarp darbovietės ir viešosios erdvės“, – sako konkurso organizatorius, interjero dizaineris ir leidėjas Vytautas Gurevičius.

Visus pateiktus darbus galite peržiūrėti didžiausioje lietuviškų interjerų galerijoje. Nuo šiol vartant portalo interjerų galeriją, labiausiai patikusius projektus galima išsisaugoti savo susikurtoje paskyroje.

Nominacijos ir nugalėję autoriai bei jų interjerai:  

  •  (rėmėjas lonas.lt) – interjero dizainerė Silvija Samoškaitė-Liškauskienė. Interjeras;
  •  (rėmėjas jung.de) – Akiko Tutlys (studija „ArchDesign“), „Studio Seilern Architects Ltd.“, UAB „ARCHINOVA, Oliver Ortiz. Interjeras;
  •  (rėmėjai dizainoforumas.lt ir magresbaldai.lt) – Enrika Riaukaitė ir Vida Giedra Savinske (studija IN DOT). Interjeras;
  •  (rėmėjai 15min.lt ir axor-design.com) – Donata Skorupskaitė-Liaukevičienė. Interjeras;
  •  (rėmėjas caparol.lt) – Vita Soltonaitė-Puslienė. Interjeras;
  •  (rėmėjas laufen.lt) – Indrė Dorofėjūtė, Laura Dudinska ir Laura Rudokaitė (studija „In Arch“). Interjeras;
  •  (rėmėjas electrolux.lt) – Jurgita Liubartaitė ir Arūnas Skrolis (studija „Devyni architektai“). Interjeras;
  •  (rėmėjas dextera.lt) –  Laura Dabravalskytė ir Radvilė Tirevičiūtė (studija „Dvi Design“). Interjeras; 
  •  (rėmėjas easebaldai.lt) – Rytis Mikulionis, Viltė Zubrytė, Martynas Lukas (architektūros studija „Plazma“). Interjeras;
  • (rėmėjas žurnalas „Centras“) – Darius Petrulaitis. Interjeras;
  •  (rėmėjas lntpa.lt) – Jūstė Žibūdienė ir Dominyka Rudokė (studija „Toota“). Interjeras;
  •  (rėmėjai cosentino.com ir lvra.lt) – Akiko Tutlys (studija „ArchDesign“), „Studio Seilern Architects Ltd.“, UAB ARCHINOVA, Oliver Ortiz. Interjeras;
  •  (rėmėjai quick-step.lt2di.lt) – Povilas Žakauskas, Rūta Kazėnaitė, Gerda Vaitkevičiūtė (studija „Heima architects“). Interjeras.

Apdovanojimų ceremonijos akimirkos:

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai („cookies“), kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Paspausdami SUTINKU arba tęsdami naršymą, jūs sutinkate su portalo slapukų politika. Atjungti slapukus galite savo naršyklės nustatymuose.