Publikuota: 2023 m. 27 vasario d. 09:00
Laminatas vonioje arba virtuvėje: kaip įsitikinti atsparumu drėgmei?
laminatas vonioje

QUICK-STEP nuotr.

Šiandien laminato atsparumas drėgmei yra nustatomas atliekant vandens įgeriamumo testą. Šio testo metu grindų lentos yra panardinamos į vandenį ir taip matuojamas jų įgeriamumas. Koks šio metodo trūkumas? „Tikrinamas ne sumontuotų grindų, o tik atskirų lentų atsparumas drėgmei“, – sako Jasper De Jaeger, UNILIN Techninių paslaugų vadovas, – štai kodėl mes sukūrėme savo testus, kurie yra tikslesni, griežtesni ir, svarbiausia, atspindi realias gyvenimo situacijas“.

Grindų gamintojai neturi visuotinai priimtų standartų, skirtų ištirti „plaukiojančiu“ būdu dedamų grindų atsparumą drėgmei. Nors vandens įgeriamumo testas yra naudojamas norint išmatuoti laminuotų grindų atsparumą vandeniui, tačiau tuo klausimu galima diskutuoti. „Patikimiausi bandymai yra tie, kurie atliekami po grindų sumontavimo, – paaiškina Jasper, – tik tuomet, įrodžius jų hermetiškumą, galime drąsiai vadinti laminatą atspariu drėgmei“.

Tam, kad būtų užtikrintas visiškas laminuotų grindų atsparumas drėgmei,  UNILIN sukūrė savo testus. „Remiantis išsamiais tyrimais ir ilgamete patirtimi, mes sukūrėme trijų tipų testus, kurie leidžia testuoti jau sumontuotas grindis: šluostymo metodas, vandens cilindro testas ir bandymas realiomis gyvenimo sąlygomis, tokiu būdu mes tinkamai, nuosekliai ir standartizuotai išbandome savo produktus“, – sako Jasper.

Atsparumas vandeniui valant grindis

Vienas iš būdų išbandyti ar sumontuotos laminuotos grindys yra nepralaidžios vandeniui  – šluostymo metodas. Šis laboratorinis bandymas – tai 14 valandų trunkantis įrengtų grindų paviršiaus valymas šlapiomis šluostėmis. Bandymo metu naudojamas ne tik vanduo, bet ir muilas. Laminatas vonioje suklotas, o tada žiūrima ar vanduo sunkiasi per sujungimus, ar yra koks nors paviršiaus pažeidimas ar išbrinkimas. Matavimai ir grindų apžiūra parodo ar grindys išlaikė testą. Praėjus 24 valandoms po to, kai grindys buvo taip šlapinamos, atliekamas kėdės su ratukais bandymas, taip vėl išbandant hermetiškumą“, – paaiškina Jasper.

laminatas vonioje

QUICK-STEP nuotr.

Pro tarpelius neprasiskverbs niekas

Taip pat griežtas, jei ne dar griežtesnis UNILIN grindų atsparumo vandeniui testas – vandens cilindro testas. „Ant jau sumontuotų lentų sujungimų uždedamas cilindras, kuris pripildomas vandeniu (sumaišytu su muilu) – taip išbandoma nuožulnų ir montavimo kokybė, – aiškina Jasper, – po 4, 12 ar net gi 24 valandų yra matuojamas ir vertinamas grindų išbrinkimas. Iki šiol nėra buvę didesnių jungčių išsiplėtimų nei 0,05 mm. Be to, pralaidumas matuojamas visose sąlyčio vietose. Šis bandymas atliekamas ir su kitais skysčiais, ne tik vandeniu su muilu (pvz. su vynu ar gyvūno šlapimu), tačiau mūsų grindys vis tiek jį išlaiko puikiai“.

Susiję:

Išbandymas realiomis gyvenimo sąlygomis

UNILIN išbandymo realiomis gyvenimo sąlygomis metodas buvo sukurtas tam, kad išbandytų grindis realiose situacijose: iš skalbimo mašinos išbėgęs vanduo, išpiltas gėrimas, prišlapinęs gyvūnas ir t.t. „Tokie testai, kaip standartinis išbrinkimo testas, nėra aktualūs galutiniam vartotojui, nes jis įrengtų grindų neišbando tikrose gyvenimiškose situacijose, – atkreipia dėmesį Jasper, – o mūsų bandymas išbando. Kas nutiktų, jei Jums maudant vaikus jie nesustodami taškytųsi? O jeigu sudaužytumėte vazą? UNILIN išbando  grindis visose šiose ir daugelyje kitų situacijų. Tokiu atveju, mūsų klientai gali būti tikri, kad jie pasirenka vandeniui atsparias laminuotas grindis“.

Laminatas vonioje ar virtuvėje yra tinkamas variantas. Drėgmei atsparias laminuotų grindų kolekcijas galite apžiūrėti čia.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai („cookies“), kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Paspausdami SUTINKU arba tęsdami naršymą, jūs sutinkate su portalo slapukų politika. Atjungti slapukus galite savo naršyklės nustatymuose.