Publikuota: 2024 m. 22 sausio d. 09:00
„Quick-Step“ „Hydroseal“ laminatas – atsparus drėgmei
atsparus drėgmei

QUICK-STEP nuotr.

Laminatas visada išsiskirdavo savo atsparumu ir paprasta priežiūra. Tai dažniausias pasirinkimas, norint turėti gražaus dizaino, tačiau atsparias įbrėžimams ir smūgiams grindis. Prieš kurį laiką laminuotų grindų rinką papildė dar viena technologija – atsparumas drėgmei. Dėl to jos tapo dar patrauklesnės, klojant plotus vientisu grindų pasirinkimu prieškambaryje, svetainėje, virtuvės zonoje ir netgi vonios kambaryje.

Kodėl būtent „QUICK-STEP“ atsparios drėgmei laminuotos grindys?

Šiandien rinkoje laminuotų grindų pasiūla yra labai didelė, net ir nespecializuotose prekybos centruose galima rasti įvairių atsparumo klasių ir atsparių drėgmei grindų. Tačiau mes rekomenduojame atkreipti dėmesį į patį grindų gamintoją ir rinktis tik patikimas, patikrintas ir visame pasaulyje pripažintas grindis. „Quick-Step“ grindys visada išsiskirdavo savo dizainu ir inovacijomis, todėl atsparus drėgmei „Hydroseal“ laminatas  jau prieš kelis metus buvo siūlytas rinkoje ir šiuo metu tai populiariausias produktas, kurį renkasi vis daugiau klientų.

atsparus drėgmei

QUICK-STEP nuuotr

Atsparus drėgmei „Quick-Step“ laminatas  yra gaminamas Belgijoje, vieno žinomiausio pasaulyje grindų gamintojo „UNILIN“ gamykloje. Jų sukurtos grindys yra tobulai išbaigtos dizaino prasme ir maksimaliai atitinka medinių grindų išvaizdą. Rievės, tekstūra tobulai atkartoja mediena, o lentos atitinka aukščiausius saugumo ir technninius reikalavimus. Reakcija į ugnį, formaldehido išsiskyrimas, atsparumas praslydimui, antistatiškumas, šiluminis laidumas – šiuos bei kitus grindų parametrus galite rasti techninių duomenų lape. Jį pateikiamas atskirai prie kiekvieno produkto informacijos e. parduotuvėje.

Atsparios drėgmei laminuotos grindys tarnaus ilgai ir atliks funkcijas, kurių iš jų tikimasi tik tuomet, jei bus laikomasi visų gamintojo pateiktų grindų įrengimo ir eksploatavimo rekomendacijų

Įvertindamas drėgmei atsparų laminatą, gamintojas taiko daugybę specifinių testų, kurių metu išbando jau suklotas grindis realiose gyvenimo situacijose– sudužus vazai, pilnai vandens, vaikams besitaškant vonioje ir pan.

„Quick-Step“ drėgmei atsparios laminuotos lentos tarpusavyje sujungiamos itin tvirtu ir sandariu grindų užraktu „UNICLIC“.  Lentų grioveliai geba atstumti vandenį, tad drėgmei prasiskverbti pro tokį sujungimą yra itin sudėtinga. Taip pat, svarbu atkreipti dėmesį, kad šių laminuotų grindų konstrukcijoje naudojama HDF plokštė yra tvirta, tanki, stabili. Ji itin mažai pasiduodanti brinkimui, o tai labai aktualu renkantis grindis montuoti drėgnose patalpose.

atsparus drėgmei

QUICK-STEP nuotr.

Tačiau atsparus drėgmei laminatas tarnaus ilgai ir atliks funkcijas, kurių iš jų tikimasi tik tuomet, jei bus laikomasi visų gamintojo pateiktų grindų įrengimo ir eksploatavimo rekomendacijų. Svarbu pabrėžti, kad, siekiant geriausio rezultato, montuojant tokias grindis visos siūlės aplink grindų perimetrą yra sandarinamos su drėgmei atspariu hermetiku. Patiems klientams svarbu atsakingai įsigilinti į šiuos ir kitus grindų įrengimo ir priežiūros niuansus. Tik taip bus išvengta klaidų, o nepriekaištingu grindų tarnavimu galėtų džiaugtis ilgai. Perkant grindis labai svarbu įsitikinti, kad pardavėjas jums suteiktų originalias gamintojo grindų sandėliavimo, įrengimo, eksploatacijos ir priežiūros instrukcijas.

Ką svarbu žinoti apie drėgmei atsparių grindų priežiūrą?

Bet kokį daiktą, kuriam yra suteikiama garantija, visada galima sugadinti. Taip yra ir su drėgmei atspariomis „Quick-Step“ grindimis – jos nėra atsparios bet kokiam poveikiui, o kad ilgai tarnautų, reikalinga tinkama priežiūra ir tam tikrų taisyklių laikymasis:

  1. Ant „Hydroseal“ apsaugą turinčių laminuotų grindų su grioveliais išsiliejęs vanduo turi būti pašalintas per 24 valandas, be griovelių –per 12 valandų.
  2. Rekomenduojame naudoti tik „Quick-Step“ grindų priežiūros priemones, kurios nepalieka jokių papildomų sluoksnių po grindų valymo, yra tinkamo pH, todėl grindys visada puikiai atrodo su medinėms grindims būdinga struktūra, matiškumu ir kitomis savybėmis.
  3. Grindis stenkitės valyti kuo sausiau, pirmiausia pašalinkite birius nešvarumus. Nepoliruokite, nešveiskite ir nevaškuokite šių grindų.
  4. Smulkūs akmenukai ir žvyras gali paveikti grindų paviršių mechaniškai ir negrįžtamai, todėl intensyviai naudojamose zonose (, prie įėjimo ir pan.) būtina patiesti apsauginį kilimėlį.
  5. Biuro kėdėms naudokite minkštus ratukus.
  6. Norėdami perkelti nestumkite baldų paviršiumi, o pakelkite juos. Saugodami grindis, naudokite veltinio padukus ant baldų kojelių.
  7. „Hydroseal“ grindis su grioveliais galima valyti su garų valytuvu. Nerekomenduojame garais valyti „Quick-Step“ grindų be griovelių – „Eligna“ ir „Classic Hydroseal“ kolekcijų.

    atsparus drėgmei

    QUICK-STEP nuotr.

„Quick-Step“ grindis galite rinktis 2DI salonuose Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje ir Utenoje bei 2di.lt elektroninėje parduotuvėje, kurioje konsultantai padės išsirinkti grindis nuotoliniu būdu, pasiūlys pavyzdžius į namus bei grindų pristatymą.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai („cookies“), kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Paspausdami SUTINKU arba tęsdami naršymą, jūs sutinkate su portalo slapukų politika. Atjungti slapukus galite savo naršyklės nustatymuose.