Publikuota: 2023 m. 9 vasario d. 09:00
Butas Žvėryne – privatus interjeras („Metų interjeras / Auksinė paletė’21“)

Norbert Tukaj nuotr.

„Dizona“ kviečia susipažinti su konkurso „Metų interjeras“ projekto dalyviais. Šį kartą jūsų dėmesiui dizaino studijos „HEIMA architects“ kurtas projektas – butas Žvėryne („Metų interjeras / Auksinė paletė‘21“).

Butas Žvėryne

Žaliausiame Vilniaus rajone – Žvėryne – suprojektuoti namai didelei šeimai. Pastatas, kuriame yra šis butas turi įdomią istoriją. Jis buvos pastatytas 1860 m. ir buvo pirmasis plytinis pastatas iki tol vien mediniais namais apstatytame Žvėryne. Originali pastato naudojimo paskirtis buvo trikotažo gamykla, vėliau jame buvo įsikūręs mergaičių bendrabutis, po to – Lietuvos kino studija, kinematografininkų draugija. Pastatas stovėjo apleistas gerą dešimtmetį, kol 2018 m. jis buvo renovuotas, pridedant dalį naujų konstrukcijų ir jame įsikūrė prabangus butų kompleksas.

Vos įėjus į butą patenkama į holą, kuriame esantis iš visų pusių apeinamas tūris talpina ūkines funcijas – lauko rūbų spintą, skalbyklą, sandėliuką, WC. Aplink šį tūrį išsidėsčiusios visos pagrindinės buto erdvės – miegamieji, laiptai į stogo terasą, virtuvė, gyvenamasis kambarys.

Susiję:

Išėjimas į stogo terasą atveria šviesą į tamsiausią buto dalį. Čia greta laiptų suprojektuota virtuvė, užlieta natūralia šviesa. Virtuvė susijungia su gyvenamuoju kambariu, kur erdviai išdėstytos visos pagrindinės šeimos gyvenimo, darbo ir poilsio funkcijos.  Palėpinė erdvė suteikia butui išskirtinių bruožų, tačiau sukelia ir iššūkių. Gilūs langų angokraščiai ir nedideli langai kuria jaukias palėpines erdves, tačiau riboja šviesos patekimą į kambarius. Dėl to pasirinkta spalvų paletė – šviesi, šilta, natūrali.

Interjere naudojamos tik tikros medžiagos – natūralus medis, natūralaus akmens terrazzo plytelės, molio tinkas, nerūdijantis plienas. Interjere derinami skirtingų rūšių ir atspalvių medienos paviršiai – grindims naudojamos balinto maumedžio masyvo parketlentės, sienų apdailai naudojamas šviesus uosis, o mediniai baldai pagaminti iš natūralios spalvos ąžuolo.

Suprojektuotas jaukus apšvietimas, šviestuvai minimalistiniai – vienintelis akcentinis šviestuvas kabo buto centre – virš valgomojo stalo. Naudojama daug paslėptų šviesos šaltinių, taip sukuriant jaukią akcentinę šviesą, bendroms erdvėms apšviesti naudojami siauresnio šviesos kampo šviestuvai, leidžiandtys šviesa atskirti skirtingas zonas.

Šalis: Lietuva
Plotas: 170 m2

Visą konkurso Metų interjeras / Auksinė paletė dalyvių kurtų interjerų galeriją galite peržiūrėti čia.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai („cookies“), kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Paspausdami SUTINKU arba tęsdami naršymą, jūs sutinkate su portalo slapukų politika. Atjungti slapukus galite savo naršyklės nustatymuose.