Publikuota: 2022 m. 5 gegužės d. 09:00
Pamirškite plyteles – vietoj jų išbandykite laminuotą ar vinilinę grindų dangą!

QUICK-STEP nuotr.

Galvojate apie plyteles virtuvėje ar prieškambaryje, nes jos atrodo gražiai ir yra lengvai valomos? Ką pasakytumėte, jei sužinotumėte, kad galite įsigyti grindų dangą, kurios išvaizda tokia pat kaip plytelės, tačiau ji turi daugiau privalumų ir nė vieno trūkumo? 

Plytelės. Jei reikėtų įvardyti plytelių privalumus, tai galėtų būti itin didelis atsparumas purvui, drėgmei ir karščiui bei ilgaamžiškumas. Plytelės taip pat turi ir trūkumų – jos šaltos, sunkios ir neturint patirties sunku jas susimontuoti patiems.

Alternatyvos. Kokios galėtų būti alternatyvos plytelėms? „Pergo“ ir „QUICK-STEP“ laminuotos ir vinilinės grindys savo dizainu atrodo kaip plytelės ir turi tokius pačius privalumus, tačiau nė vieno iš anksčiau išvardintų trūkumų.

QUICK-STEP nuotr.

Laminuotos grindys

Pergo laminuotos grindys iš Big slab ir Big slab 4v kolekcijų  ar QUICK-STEP grindys iš Arte ir Exquisa kolekcijų– plytelių imitacijos laminuotos grindys be griovelių arba su V formos grioveliais iš 4 pusių.

Šis laminatas yra ypač atsparus dėvėjimuisi, smūgiams ir įbrėžimams. Jis turi drėgmei atsparų padengimą, tvirtą užrakto mechanizmą, didelį atsparumą ugniai, antistatines savybes ir lygų paviršių, kuris apsaugo nuo bakterijų kaupimosi ir dauginimosi. Šių grindų ypač paprasta priežiūra ir valymas.  Užrakto sistema užtikrina, kad šią dangą būtų paprasta sumontuoti patiems.

Vinilinės grindys

Pergo vinilinės grindys iš Tile kolekcijos bei naujiena Viskan pro (Rigid)– vinilinės plytelės su su V formos nuožulomis iš 4 plytelės pusių. QUICK-STEP grindys iš Ambient kolekcijos  bei naujiena –  Alpha Vinyl Tile– sudaro dailias vinilines plyteles su išraiškinga akmens struktūra ir įspūdingomis spalvų variacijomis.

Kaip ir laminatas, šių prekinių ženklų vinilinės grindys turi geresnį atsparumą įbrėžimams bei ilgaamžiškumą, o daugiasluoksnis paviršiaus padengimas apsaugo nuo dėmių ir nusidėvėjimo. Minkšta vinilo medžiaga leidžia tyliai ir patogiai vaikščioti, ar ilgą laiką stovėti. Vinilinių grindų paviršius turi apsaugą nuo dėmių, yra higieniškas, lengvai valomas, o tvirtas užrakto mechanizmas neleidžia purvui ir drėgmei prasiskverbti į grindis. Ši grindų danga taip pat turi didelį atsparumą ugniai, kuris yra ypač reikalingas virtuvėje, taip pat ją lengva montuoti patiems.

Pergo nuotr.

Susiję:

Išvada:

  1. Laminuotos grindys yra atsparios nusidėvėjimui, drėgmei, yra higieniškos ir jas lengva montuoti patiems.
  2. Vinilinės grindys turi tas pačias teigiamas savybes kaip ir laminatas, o taip pat yra malonios ir tylios vaikščioti.
  3. Plytelės yra ypač atsparios dėvėjimuisi, tvirtos ir patvarios, tačiau jų paviršius yra šaltas ir kietas, o sumontuoti jas patiems yra sudėtinga.
Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai („cookies“), kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Paspausdami SUTINKU arba tęsdami naršymą, jūs sutinkate su portalo slapukų politika. Atjungti slapukus galite savo naršyklės nustatymuose.