Publikuota: 2021 m. 4 birželio d. 09:00
Sveikas sugrįžes, Memfio stiliau!

 

9- ajame dešimtmetyje Memfio judėjimas supurtė pasaulinio dizaino pamatus. Abstraktūs modeliai, geometriniai motyvai, ryškių spalvų kontrastingi deriniai – didelis iššūkis. Bet 80 – ieji vėl sugrįžta – staigiai ir su kaupu, kaip ir Memfio judėjimas!

Memfio judėjimas atsirado 1980 metais, kai postmodernistinių dizainerių grupė susitiko pasaulio mados sostinėje Milane. Nors jie tikėjo, jog šiuolaikinis dizainas yra stilingas, tačiau suprato, kad jis yra beasmenis ir jame trūksta spalvų. Ar tai jų intensyvių diskusijų rezultatas? Priešinga reakcija, pilna grafikos, spalvų ir geometrinių figūrų iš įvairiausių medžiagų. Memfio stilių įkvėpė Pop Art, Art Deco, Bauhaus ir tai yra išbandymas ir iššūkis esamai situacijai!

 

DIZAINAS SKIRTAS POKALBIO PRADŽIAI

Memfio stilius yr ekscentriškas bet kurioje pramonės šakoje: mados, projektavimo ir interjero dizaino pasauliui įtaką darė šis stilius. Metaliniai akcentai, šiuolaikiškos arba geometrinės formos ir įvairūs sudėtingi deriniai…Memfio stiliui visada pavyksta pridėti paryškintų, įžūlių išlinkimų!

Baldai, dekoracijos, audiniai ir netgi papuošalai tapo žvilgsnį pagaunančiu akcentu, kuriam leidžiama būti išskirtiniu daug ilgiau nei kada anksčiau. Tikslas? Pokalbis! Memfio judėjimo, kaip dizaino, vienintelis ir svarbiausias tikslas buvo pokalbio pradžia. Funkcionalumas nebebuvo prioritetas. Viskas tik dėl formų ir išvaizdos…

 

Grafiniai vingiai

Memfio stiliaus dėka, mados industrija žengė į kitą lygmenį ir net šiandien šis stilius dažnai matomas ant garsiausių podiumų. Šių dienų pareiškimas yra  spalvoti bet stilingi rūbai ar aksesuarai , kuriems madingos formos ir  gyvos spalvos yra būtinos.

Bet pasinėręs į šį stilių negali ignoruoti grafinio jo aspekto. Juodos ir baltos linijos, vingiai ar aikštelės, stačiakampiai, apskritimai ar kūgiai: Memfio stiliaus aidai prideda spalvotų ir linksmų potėpių jūsų aprangai. Šelmiškas humoro jausmas šiais chaotiškais laikais išlieka toks pat svarbus ir brangus, kaip ir 80-aisiais.

„Atgal į 80-uosius, bet išliekant madingu“ –  tai vienintelis dalykas, kurį reikia prisiminti renkamtis šį stilių.  Jeigu vienu ar kitu būdu norite integruoti Memfio stilių į savo gyvenimą, turite būti labai atsargūs, kad nepersistengtumėte. Labai lengva peržengti ribą ir tuomet rezultatas virstų pompastišku cirku. Kas per daug…visada yra per daug.

Susilaikantis, tačiau visuomet ekscentriškas

Jeigu norite įtraukti Memfio stilių į savo interjerą, tuomet pradėkite nuo pagrindinių struktūrų palyginimo. Teisingas grindų pasirinkimas yra gyvybiškaisvarbus, nes tai yra pirmas elementas, kuris suteikia stiprų pagrindą šiam energingam stiliui. Rinkitės baltas arba pilkas grindis, tokias, kokias mėgstate: mediena, plytelės, ar net betonas. Labai lengva suderinti šį išraiškingą pagrindą su tipiškais Memfio stiliaus bruožais, tokiais kaip ryškūs aksesaurai, spalvoti akcentai ant sienų ir įvairiausių dydžių ir formų medžiagos, tokios kaip baltas medis, keramika ir marmuras. Naudokite visus daiktus, kurie ateina į galvą, tokius kaip pledai, pagalvėlės, spalvotos ir geometrinių raštų vazos.

 

Papildomas patarimas.  Pasirinkite  vartotojui draugišką ir suprantamą brangių medžiagų versiją. Šiais laikais labai lengva atkartoti autentiškas medines, plytelių ar betono grindis.  Imituojančios grindys atrodo taip pat gerai kaip ir tikros. Be to, jos turi daugiau praktinių privalumų, tokių kaip atsparumas vandeniui ir dilimui. Gaunate dvigubą naudą.

Šios krypties atgimimas turėjo aiškios įtakos baldų projektavime ir dekoravime. Priešingai nei prieš du dešimtmečius, baldai turi išpuoselėtą, minimalistinę apdailą su prigesintomis spalvomis. Tačiau geometrinės formos ir linksmi grafiniai elementai išliko, nors dabar jie dažnai derinami su natūraliomiais pasteliniais atspalviais ir medžiagomis. Palyginus koks buvo prieš 3 dešimtmečius, gaunamas ramesnis interjeras, bet tikrai ne nuobodus. Prie tokio interjero pritaikyti ryškius aksesuarus tampa vieni juokai… Sveikas sugrįžęs, Memfi!

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai („cookies“), kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Paspausdami SUTINKU arba tęsdami naršymą, jūs sutinkate su portalo slapukų politika. Atjungti slapukus galite savo naršyklės nustatymuose.