Publikuota: 2020 m. 15 gruodžio d. 15:31
Karantinas paskatino atsigręžti į namus: išmanūs įrankiai lengvam namų erdvės planavimui

Unsplash.com nuotr.

2020–ieji daugeliui lietuvių tapo „interjero metais“. Į namų erdvę persikėlė visas mūsų gyvenimas: laisvalaikis, darbas, susitikimai ir šventės. Žmonės grįžo į savo namus ir iš naujo juos įvertino – perorganizavo ar atnaujino. Renovacija gali būti paprasta ir smagi, pasitelkus keletą išmanių įrankių.

Jūsų dėmesiui – Arnoldas Lukošius, „Tele2 Inovacijų biuro“ ekspertas, dalinasi penkiomis patogiomis interjero planavimo programėlėmis.

#1. „Room Planner: Home Interior & Floorplan Design 3D“.

Su šia programėle galėsite išmatuoti savo erdvę, sukurti 2D ir 3D planus bei įrengti interjerą. Patogiai rinksitės iš plataus apdailos medžiagų, baldų, aksesuarų ir kitų būtinų daiktų sąrašo. Be to, dauguma baldų ar aksesuarų turi aktyvias nuorodas į IKEA el. parduotuvę, kurioje rasite ne tik kainą, bet ir visą produkto informaciją.

#2. „Apple“ naudotojams – „IKEA Place“.

 Šiuo virtualios realybės įrankiu, tikro masto 3D modelius galėsite pastatyti savo erdvėje. Programa automatiškai nuskaito kambario erdvę per „iPhone“ arba „iPad“ kamerą ir proporcingai pritaiko daiktų dydį jūsų kambariui.

Vartotojai gali naršyti daugiau nei 2000 IKEA produktų internetinėje duomenų bazėje. Pasirinkę baldą ar kitą produktą tiesiog nukreipkite įrenginį į norimą kambario vietą ir tempkite gaminį į ją. „IKEA Place“ taip pat galima išsisaugoti mėgstamus produktus, pasidalinti savo pasirinkimais socialiniuose tinkluose.

#3. „Planner 5D – Design Your Room“.

 Šiuo interjero redaktoriumi namų dizainą taip pat galite kurti 2D ir 3D režimais. Sukurtus projektus netgi galėsite peržiūrėti virtualios realybės režimu naudodami „Google Cardboard“ akinius ar panašią technologiją.

Programėlė veikia ir neprisijungus prie interneto tinklo. Joje rasite katalogą su baldais, apdailos detalėmis ir kitais būtinais būsto aksesuarais. Pasisemti įkvėpimo ir idėjų galėsite galerijoje, kurioje patalpinti kitų vartotojų sukurti dizaino projektai.

#4. Virtualūs matavimo įrankiai. 

Prireikė greitai ir tiksliai išmatuoti patikusį interjero daiktą ar prieš išvykstant apžiūrėti baldų, išmatuoti namų erdvę? Tai galite padaryti tiesiog savo telefonu. Tereikia parsisiųsti programėlę „ARuler“, kuria išmatuosite net ir 3D objektus.

Telefone taip pat pravartu turėti ir įprastos liniuotės atitikmenį, pavyzdžiui, įrankį „Ruler“. Jame pasirinkę matavimo vienetus – colius arba centimetrus, ekrane matysite sugraduotą skaitmeninę liniuotę, atitinkančią realią. Taip savo mobilųjį galėsite naudoti vietoj įprastos liniuotės.

#5. „Pinterest“.

 Pritrūkote namų dizaino idėjų? Populiarioje programėlėje „Pinterest“ visados atrasite dėmesio vertų pasiūlymų. Čia galite ieškoti, išsaugoti ar atsisiųsti patikusias idėjas, rūšiuoti jas pagal temas bei dalintis su kitais. Galite ne tik ieškoti įkvėpimo, bet ir išmokti baldus ar dekoro detales pasidaryti patys, skaityti susijusius straipsnius ir dar daugiau.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai („cookies“), kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Paspausdami SUTINKU arba tęsdami naršymą, jūs sutinkate su portalo slapukų politika. Atjungti slapukus galite savo naršyklės nustatymuose.