Publikuota: 2020 m. 28 lapkričio d. 09:00
Raktas į skandinavišką interjerą. Nuo ko pradėti?

 

Ramios ir šviesios spalvos, grafiniai elementai ir spalviniai akcentai – tokios skandinaviško interjero dizaino tendencijos vyrauja jau seniai ir nepanašu, kad greitai kas nors keistųsi. Nieko nuostabaus! Lengvi ir švelnūs tonai, būdingi šiam stiliui, padeda kurti įvairias namų erdvės variacijas. Jeigu savo būstui norite suteikti šiaurietišką stilių, kad interjeras suskambėtų, pradėkite nuo šviesių grindų.

ŠVIESIOS SPALVOS

Šviesios spalvos – idealus skandinaviško interjero pagrindas. Jos sukuria erdvės ir ramybės iliuziją, suteikia galimybę išryškinti dekoratyvias interjero detales, tinka ir sienoms, ir grindims. Šiaurinio regiono namų eksterjerams būdinga eklektiška fasado architektūra, o interjeras atspindi žmogaus asmenybę, todėl paprastai būna ramesnis, santūresnis. Įsivaizduojant skandinavišką interjerą, pirmiausia prieš akis iškyla balintos medinės grindys – tai tarsi atspirties taškas, pradedant modeliuoti šio lakoniško stiliaus erdvę. Baltos QUICK-STEP parketlentės, sukuria žaismingą, bet kartu paprastą ir lengvą pagrindą. Prie jo puikiai dera klasikinis Arne Jacobseno ar „Vitros” dizainas.

Baltos spalvos laminuotos grindysQUICK-STEP kolekcijos „Impressive” – puikus pasirinkimas, jei norite turėti estetiškas ir lengvai prižiūrimas grindis už patrauklią kainą. „Impressive” kolekcija garsėja itin tikroviška medienos tekstūra. Šis laminatas atsparus drėgmei ir gali būti klojamas vonios kambaryje, virtuvėje ar kitoje daug naudojamoje patalpoje.

Norint interjerui suteikti unikalumo, išskirtinumo ir individualumo, patartina rinktis ryškių spalvų dekoro elementus: pagalvėles, šviestuvus, kitus aksesuarus. Meniški plakatai, žvakidės ir žvakės skandinaviškame interjere ypač populiarūs.

skandinaviškas interjeras

QUICK-STEP nuotr.

GERIAUSIA – IŠ GAMTOS

Skandinavija – retai apgyvendinta, apsupta atšiaurių miškų ir daugybės ežerų, todėl nenuostabu, kad čia mėgstamos didelės namų erdvės. Skandinaviško stiliaus esmė – natūralios medžiagos ir funkcionalumas.

Jeigu ryški balta spalva jums per daug intensyvi, rinkitės šiltesnį atspalvį, pavyzdžiui, natūralaus ąžuolo. Lengvame, lakoniškame interjere tokie gamtiniai medienos bruožai kaip šakotumas, įtrūkimai dar labiau išryškins ekologišką natūralumą. Po kruopščių QUICK-STEP dizainerių tyrimų buvo sukurtos laminuotos pušų medienos tekstūros grindys, tobulai atspindinčios šiaurietiškų namų dekoro koncepciją. Pilkos betono spalvos laminuotos grindys su paryškinta medienos tekstūra patalpai suteikia daugiau šviesios, pagyvina interjerą, vizualiai padidina erdvę.

Publikuota: Mano Namai
Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai („cookies“), kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Paspausdami SUTINKU arba tęsdami naršymą, jūs sutinkate su portalo slapukų politika. Atjungti slapukus galite savo naršyklės nustatymuose.