Publikuota: 2020 m. 13 rugsėjo d. 09:00
Kokteilių baras („Metų interjeras / Auksinė paletė‘16“)

„Dizona“ kviečia prisiminti geriausius konkurso „Metų interjeras“ projektus.  Privatus interjeras „Kokteilių barasnugalėjo konkurso „Metų interjeras / Auksinė paletė’16“ nominacijoje – „Geriausias apšvietimo projektas“. Apdovanojimas atiteko architektūros studijai ,,IN DOT“.

Kokteilių baras

Kuriant interjerą naujam kokteilių barui istorinėje Kauno vietoje, šalia miesto Rotušės, priėmėme iššūkį jį apgyvendinti kaip laikiną reiškinį miesto istorijoje su pagarba paveldui ir autentiškai pastato architektūrai. Autentiškas architektūrinis kiautas liko stovėti nepaliestas, o viduje įsikūrė autonomiškos metalinės pakylos, kaip papildomi “kambariai” – “lounge” zonai ar atlikėjų pasirodymams. Šokių aikštelė pastaruoju metu traukiasi į privačius vakarėlius viešoje erdvėje užleisdama vieta publikos šurmuliui, pokalbiams. Todėl centrinė ašimi tapo baro zona, dalinanti erdvė į intymias ir mažiau privačias zonas, bei suteikianti galimybę nuolat judėti, bendrauti. Tačiau svarbiausia mums yra meno integravimas. Šįkart pakvietėme menininką Algį Kriščiūną, bei skulptorius Simą Šidlauską ir Artūrą Burneiką, su kuriais bendradarbiaujant kartu gimė 15 m ilgio autorinis grafikos darbas ir milžiniskas “žaislas”- šviestuvas/interaktyvi projekcijų plokštuma. Kiekvienam lankytojui menas čia kuria skirtingas asociacijas; čia ir nykštuko kepurė, ir drugelių gaudyklė. Juk dideliem vaikam – dideli žaislai.

 

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai („cookies“), kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Paspausdami SUTINKU arba tęsdami naršymą, jūs sutinkate su portalo slapukų politika. Atjungti slapukus galite savo naršyklės nustatymuose.