Publikuota: 2020 m. 11 rugpjūčio d. 16:04
Botanikos apartamentai („Metų interjeras / Auksinė paletė‘16“)

Simono Linkevičiaus nuotr.

„Dizona“ kviečia prisiminti geriausius konkurso „Metų interjeras“ projektus. Šį kartą jūsų dėmesiui nominacijos „Geriausias vonios kambarys“ nugalėtojai („Metų interjeras / Auksinė paletė‘16“). Apdovanojimas atiteko interjero dizainerei Vaivai Andriušytei.

Botanikos apartamentai

Kaip ir pro langus atsiveriančiame Botanikos sode, taip ir viduje – nekuriami barjerai – čia kuriamos šviesios erdvės, mezgančios kontaktus tarp gyventojų. Visoms reikalingoms funkcijoms atskirti tarnauja transformuojami baldai, bet ne mūras.Nepelnytai dažnai vonios erdvei priskiriama tik utilitari funkcija. Nors gyvenimas čia verda tiek pat, kiek ir bet kurioje kitoje namų erdvėje: rytais vanduo budina žvaliai dienai, o sugrįžus atpalaiduoja prieš miegą. Botanikos apartamentuose vonia susilieja su gyvenamosiomis erdvėmis per 3 metrų aukščio langą, taip įsileisdama vidun rytinę saulės šviesą. Stiklas yra padengtas elektromagnetine plėvele, kuri gavusi elektros impulsą, tampa matine. Tad prireikus šiek tiek privatumo, tereikia paspausti mygtuką – langas apsitrauks rūku.Kūno mankšta ir proto lavinimas – neatsiejami dalykai. Kaip ir jų erdvės, įkurdintos erkeryje ir paremtos santvara.  Miegamojo grindys buvo lengvai kilstelėtos knygai. O transformuojamas kosmetinis staliukas, skiriantis miegamojo ir darbo erdves, besisukdamas transliuoja kiną, muziką, saugo juvelyriką bei gali būti naudojamas kaip alternatyvus darbo stalas. Interjero architektūra yra minimalistinė, sutelkianti dėmesį į mažiausias detales. Nuo sienose paslėptų metalinių grindjuosčių iki nestandartinių baldų sprendimų, viskas buvo parinkta siekiant sukurti precizišką, harmoningą ir kokybišką erdvę gyventi.  Kaip ir kiekvieno aistringo šachmatininko namuose, taip ir čia – figūros yra užėmusios garbingiausią poziciją ant kavos staliuko. Svetainės kompoziciją papildo laikui nepavaldi rusvos odos sofa ir Edvard’as Munch’as užnugarėje.Virtuvė buvo sukurta iš dviejų monochromatinių tūrių. Juodasis tūris tarnauja kaip virtuvės baldas ir durys, slepiančios san. mazgą bei skalbyklą. Baltasis tūris buvo kilstelėtas nuo žemės ir paryškintas dviem juodais potepiais – fenikso stalviršiu ir metaline lentyna. Prireikus, virtuvė užmaskuojama mygtuko paspaudimu nusileidžiančiu ekranu. Tuomet – metas kinui.

 

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai („cookies“), kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Paspausdami SUTINKU arba tęsdami naršymą, jūs sutinkate su portalo slapukų politika. Atjungti slapukus galite savo naršyklės nustatymuose.