Publikuota: 2020 m. 3 rugpjūčio d. 09:00
Vinilinės grindys: daugiau galimybių praktiškam interjerui

Atvirai kalbant, daugelis žmonių pradeda rinktis grindis nuo parketlenčių. Medinės grindys gali vilioti savo šiluma, natūraliu vaizdu, tačiau šiandieninėms grindims reikia daug daugiau – ne vien tik išvaizdos privalumų. Kai kalba pasisuka apie komfortą ir praktiškumą, lūkesčiai didėja. Norisi atsparumo, ilgaamžiškumo, natūraliai atrodančių ir lengvai prižiūrimų grindų. Todėl „Quick-Step“ naujos kartos vinilinės grindys atitinka ne tik praktinius reikalavimus, bet ir estetiškai malonios – kaip tikros medinės lentos.

Autentiškumas

Nors vartotojai vis dar brangina natūralių medžiagų autentiškumą, tačiau turime pastebėti naujos krypties atsiradimą. Ir nors sintetinės dangos skamba iš pirmo žvilgsnio nepatraukliai, tačiau būtent jos suteikia stilingų alternatyvų.

Quick-Step vinilinės grindys

QUICK-STEP nuotr.

„Šiuolaikinės technologijos subtilias, brangias ar sunkiai apdirbamas medžiagas leidžia imituoti ir kurti su praktinėmis funkcijomis, apie kurias anksčiau galėjome tik pasvajoti. Dizaineriams taip suteikiama galimybė naujos kokybės gaminius panaudoti skirtingais būdais – su originaliomis medžiagomis tai būtų neįmanoma. Puikiausias to pavyzdys – „Quick-Step“ laminato kolekcijos „Impressive“ degintos lentos. Juodai išdeginto dizaino modelis, kuris būtų neįmanomas naudojant originalią medžiagą“, – pasakoja Giedrius Laurinavičius, „Namų idėjų centre“ (NIC) įsikūrusio specializuoto grindų salono „Quick-Step“ vadovas.

Medienos tekstūros sutapimas

Gana ilgą laiką „Quick-Step“ rinko medžiagą apie šios krypties galimybes, o dizainerių kūrybinė komanda bandė jas įgyvendint. Šią vasarą atsidaręs naujas gamybos padalinys itin autentiškų medienos tekstūrai produktų kūrimą iškėlė į aukštesnį lygį. Čia buvo pagaminta nauja vinilo kolekcija „Pulse“: plačios lentos, atitinkančios medžio struktūrą ir graublėtą paviršių. Ypač ilgos ir ypač plačios lentos leidžia sukurti daugybę raštų variacijų, kurie suteikia natūralių medienos grindų įspūdį, o tekstūra užtikrina autentišką tikro medžio išvaizdą ir pojūtį.

Naujos kolekcijos tendencijos

„Quick-Step“ kolekcijos „Pulse“ – ateities grindys. Prabangios vinilinės grindys su precedento neturinčia realia išvaizda, kuri buvo išgauta revoliuciniu gamybos metodu, šiandien grindų rinkoje turi praktiškiausią dizainą. „Pulse“ yra patvarus, atsparus vandeniui, šiltas, sugeriantis garsą – sunkiai atskiriamas nuo medinės dangos, tačiau turintis daugiau privalumų, pagamintas be ftalatų (gausiausiai naudojamas ir labiausiai paplitęs žmogaus pagamintas teršalas).

Quick-Step vinilinės grindys

QUICK-STEP nuotr.

„Pulse“ kolekcijos dekorų, kurie atitinka naujausias interjero dekoravimo tendencijas. Ąžuolas vis dar išlieka mėgstamiausias medis grindims, bet populiarėjantį skandinavišką interjerą vargu ar galima įsivaizduoti be pušies“, – aiškina vadovas Giedrius Laurinavičius.

Gamintojas vis dar siekia tobulybės. Tai atsispindi lygiose ąžuolo lentose, kurios sukuria ramų pusiausvyros jausmą ir aptakų dizainą, pvz., „Quick-Step Pure“ šviesiai rausvintas ąžuolas – idealus pagrindas skandinaviškam ar klasikiniam interjerui.

Kita vertus, netobula apdaila taip pat sukėlė „Quick-Step“ susidomėjimą, pvz., „Sundown“ grubios pušinės vinilo lentos, kurios ypač tinka industriniams loftams ar kaimiškam interjerui. Senoviškos išvaizdos mediena yra labai paklausi, ypač kai istorija ir unikalumas tampa vis svarbesni mūsų namuose.

Svarstydami ir rinkdamiesi grindų dangą nebijokite klausti patarimo – ir grindų pardavėjai, ir Namų idėjų centro NIC specialistai visada pasiruošę konsultuoti apie grindų parinkimą, montavimą ir derinimą. Daugiau įkvėpimo interjerui raskite Namų idėjų centro tinklapyje.

Publikuota: 15min.lt (Birželis)
Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai („cookies“), kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Paspausdami SUTINKU arba tęsdami naršymą, jūs sutinkate su portalo slapukų politika. Atjungti slapukus galite savo naršyklės nustatymuose.