Publikuota: 2020 m. 29 balandžio d. 11:00
Šių metų festivalis DIZAINO SAVAITĖ 2020 perkeliamas į rugsėjo 21-27 d.

Festivalis DIZAINO SAVAITĖ 2020 dėl pandemijos susidariusios situacijos iš gegužės 25-31d. perkeliamas į rugsėjo 21-27 dienas. Renginys, kaip numatyta apims šešis Lietuvos miestus – Vilnių, Kauną, Klaipėdą, Šiaulius, Telšius ir Anykščius.

„Jau kurį laiką stebime kintančias didžiųjų renginių bei festivalių datas – didžioji dauguma vykstančių pavasario sezoną yra nukeliami ar atšaukiami dėl susiklosčiusios situacijos. Per šias savaites taip pat buvo atšaukiami laukiamų festivalio DIZAINO SAVAITĖ svečių – dizaino ekspertų – vizitai, todėl negalėtume pristatyti festivalio tokio kokį jį Jums ruošėme. Vis dėlto, nusprendėme ne atšaukti, bet keisti renginio datą.“ – teigė festivalio vadovė, Lietuvos dizaino forumo direktorė Gražina Bočkutė.

Džiugi žinia, jog rugsėjo 21-27 dienomis vyksiantį festivalį papildys ir dar vienas svarbiausių dizaino renginių Lietuvoje, Lietuvos dizaino forumo organizuojamas nacionalinis dizaino konkursas GERAS DIZAINAS 2020, kasmet sulaukiantis daugiau nei 250 dalyvių paraiškų.

Kiekvienais metais festivalyje DIZAINO SAVAITĖ dalyvauja virš 200 dizainerių bei dizaino įmonių, o programa siūlo daugiau nei 100 renginių šešiuose Lietuvos miestuose. Šiais metais jau penkioliktą kartą iš eilės vykstantis festivalis kvies svečius sudalyvauti kūrybinėse dirbtuvėse, apsilankyti parodose, semtis žinių ir jomis dalintis konferencijose, o kūrėjai – pristatyti savo naujausius darbus smalsiai ir kūrybiškai festivalio auditorijai. Dizaino kūriniai bus pristatyti jau ilgamete festivalio tradicija tapusiu Dizainerio Vitrinos formatu, toliau planuojamos parodos bei kiti renginiai apie kuriuos daugiau informacijos netrukus.

Visus norinčius dalyvauti festivalyje DIZAINO SAVAITĖ 2020 kviečiame registruotis iki rugpjūčio 1 d. adresu www.dizainosavaite.lt/paraiska.

Festivalio organizatoriai dėkoja visiems jau užsiregistravusiems dalyviams, partneriams, rėmėjams, visai dizaino bendruomenei už supratingumą ir palaikymą laukiant rudens, kupino kultūros renginių! Išlikime saugūs, sveiki ir iki dizaineriškų susitikimų rugsėjį. 

Projektą finansuoja: Lietuvos kultūros taryba, Vilniaus miesto savivaldybė, Klaipėdos miesto savivaldybė.

Festivalio partneriai: Dizaino fondas, Lietuvos kultūros institutas, DesignAustria, iF Tarptautinis dizaino forumas.

Daugiau informacijos: www.dizainoforumas.ltwww.dizainosavaite.lt bei Dizaino forumo facebook paskyroje www.facebook.com/dizainoforumas.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai („cookies“), kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Paspausdami SUTINKU arba tęsdami naršymą, jūs sutinkate su portalo slapukų politika. Atjungti slapukus galite savo naršyklės nustatymuose.