Publikuota: 2023 m. 30 spalio d. 09:00
Įsigijau grindjuostes – kaip tvirtinti? | Eksperto patarimai
grindjuostes

Pedross nuotr.

Paskutinis grindų užbaigimo akcentas – grindų aksesuarai. Perkant grindjuostes reikėtų pasidomėti ar jos turi joms skirtus laikiklius. Tuomet bus paprasčiau nuspręsti ar tvirtinsite grindjuostes laikikliais ar klijuosite jas prie sienos.

Pirmasis variantas – tvirtinimas laikikliais – truks ilgiau ir reikalaus daugiau įgūdžių, tačiau grindjuostę bus galima esant reikalui nuimti. Klijavimas montažiniais klijais – paprastesnis ir greitesnis būdas, svarbu pasirinkti tam tinkamus klijus.

Įsigijus faneruotas ar MDF grindjuostes, siūloma įsigyti ir tvirtinimo detalių komplektą ClipStar, į kurį įeina grindjuostės laikiklis, varžtas ir kaištis. Naudojant ClipStar tvirtinimo elementus, grindjuosčių nereikia gręžti. Taip palengvinamas jų montavimas, gaunamas estetiškas vaizdas. Taip pat yra galimybė po grindjuoste pravesti kabelį (iki 7mm Ø). Šis būdas patogus ne tik montuojant grindjuostes, bet ir patalpų remonto metu – grindjuostės be vargo nuimamos nuo laikiklių. Vaizdo medžiagoje matysite, kaip laikikliais montuoti Pedross grindjuostes.

 

Jei grindjuosčių tvirtinti laikiklių sistema nenorite, kaip jau minėta, galima jas klijuoti klijais, specialiai sukurtais grindų remonto darbams. Daugiafunkciniai klijai puikiai tinka norint greitai ir tvirtai pritvirtinti visas grindjuostes prie sienos, taip pat naudojant kartu su „Quick-Step Incizo“ ir kitais profiliais. Vaizdo medžiagoje matysite kaip grindjuostės tvirtinamos su daugiafunkciniais klijais.

 

Grindų aksesuarus galite apžiūrėti ir įsigyti 2di.lt e. parduotuvėje, kurioje rasite platų MDF, faneruotų, polistireno grindjuosčių asortimentą. Rinkitės iš baltos spalvos grindjuosčių ar dažomų bei atsparių vandeniui grindjuosčių. 2DI salonuose Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje ir Utenoje vienoje vietoje rasite ypač stiprių, Europoje pripažintų prekių ženklų grindų: parketlenčių, laminato ir vinilinės dangos bei produktų, skirtų grindims įrengti ir prižiūrėti.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai („cookies“), kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Paspausdami SUTINKU arba tęsdami naršymą, jūs sutinkate su portalo slapukų politika. Atjungti slapukus galite savo naršyklės nustatymuose.