Publikuota: 2024 m. 26 kovo d. 09:00
Priežiūra yra svarbu: kaip išlaikyti tobulą laminato išvaizdą

QUICK-STEP nuotr.

Įsigijus laminuotas grindis, atrodo viskuo būna pasirūpinta už jus. Nereikia papildomų apdailos sluoksnių ar apsauginių medžiagų, lentos suklojamos paprastai ir greitai! Tačiau, kas toliau?  Užbaigus klojimo darbus „Quick-Step“ rekomenduoja pasidomėti teisinga grindų priežiūra, kad galėtumėte pradėti mėgautis savo grindimis, o jos jums tarnautų ilgai ir išlaikytų savo puikią išvaizdą.

Pirmasis valymas po montavimo

Pirmasis kruopštus valymas po grindų išklojimo yra būtinas. Pirmiausia sušluokite stambius nešvarumus minkšta šluota ir surinkite juos semtuvėliu. Tuomet kruopščiai išsiurbkite grindis arba išvalykite su mikropluošto šluoste. Įsitikinkite, kad dulkių siurblys turi minkštus ratukus ir specialų šepetį. Nuvalykite prilipusį purvą ir tuomet išplaukite grindis šiek tiek sudrėkinta valymo šluoste. Dabar jau tikrai galite mėgaukitės savo nepriekaištingai švariomis ir naujomis grindimis.

Kodėl verta naudoti profesionalias priežiūros priemones? Nes jos leidžia lengviau ir efektyviau plauti grindis, apsaugo paviršiaus grožį ir savitumą. Naudodami profesionalius priežiūros gaminius išvengsite purvo kaupimosi ir akimirksniu pašalinsite nehigieniškus nešvarumus. „Quick-Step“ priežiūros priemonės specialiai sukurti šio gamintojo laminuotoms grindims ir su jomis išbandytos, todėl galite būti tikri, kad pasirinkus šias priemones užtikrinsite tinkamą savo grindų priežiūrą.

QUICK-STEP nuotr.

„Quick-Step“ laminato grožio programa

Kas toliau? Po grindų suklojimo rekomenduojamas kassavaitinis sausas paviršiaus valymas. Reguliarią grindų priežiūrą lengva atlikti kartą per savaitę naudojant dulkių siurblį arba sausą dulkių surinkimo šluostę. Specialus šios  šluostės pluoštas lengvai pasiekia ir surenka dulkes, gyvūnų plaukus, mikro daleles ir įprastus buitinius alergenus nuo jūsų grindų paviršiaus. O štai kasmėnesinis valymas – rekomenduojamas drėgnesnis. Kartą ar dukart per mėnesį, atsižvelgiant į tai, kaip dažnai grindys naudojamos ir kiek jos išsitepa patariama kruopščiai nuvalyti jas naudonant valymo šluotą su mikropluošto šluoste bei naudojant grindų tipą atitinkančias priežiūros priemones. Nenaudokite per daug vandens – jis nereikalingas ir galite pažeisti grindis.

„Quick-Step“ laminuotų grindų valymo instrukcijos:

QUICK-STEP nuotr.

1.Kruopščiai išsiurbkite ar šluoste nuvalykite grindis, kad ant jų nebeliktų dulkių. Įsitikinkite, kad dulkių siurblys turi minkštus ratukus ir specialų šepetį.

2.Pripildykite „Quick-Step“ valymo rinkinio talpą vandeniu ir įpilkite šiek tiek (+/- 3 ml) „Quick-Step Cleaning“ gaminio. Į kibirą įpilkite švaraus vandens, kuriame galėsite nuskalauti šluostę.

3.Patraukite svirtį, kad grindis sudrėkintumėte, ir pradėkite plauti. Šluostę nuskalaukite kibire su švariu vandeniu, tada ją gerai išgręžkite. Po to dar kartą nuvalykite grindis, kad jos būtų visiškai sausos.

„Quick-Step“ laminuotos grindys su „HydroSeal“ technologija ir 5 metų garantija naudojant šlapiose patalpose („Eligna“, „Classic“, „Creo“) turi drėgmė atstumiantį paviršiaus padengimą, kuris neleidžia drėgmei įsigerti į grindų griovelius. Tai reiškia, kad jas drąsiai galite plauti vandeniu! Tačiau, būtinai vandenį nušluostykite per 12 valandų.

„Quick-Step“ laminuotos grindys su „HydroSeal“ technologija ir 10 metų garantija naudojant šlapiose patalpose („Majestic“, „Capture“, „Impressive“ („Ultra“) ir „Muse“) turi 4 autentiškas nuožulas ir yra labiausiai drėgmei atsparios „Quick-Step“ grindys, nes grindlentės visose keturiose pusėse turi įspaustą griovelį. Tai užtikrina geriausią įmanomą apsaugą nuo drėgmės, tačiau būtinai pašalinkite vandenį per 24 valandas! Būtent šias laminuotas grindis galite valyti ir gariniu valytuvu, jei naudojate tinkamą šluostę, kuri uždengia garo išėjimo angas ir apsaugo nuo tiesioginio sąlyčio su grindimis. Šluostė vienodai paskirsto karštį ir garus bei neleidžia ant grindų susidaryti kondensatui. Būtinai naudokite mažos galios režimu. Valykite išilgai grindlenčių ir nelaikykite prietaiso per ilgai vienoje vietoje. Jei reikia išsamios informacijos, žiūrėkite garinio valiklio gamintojo pateiktas instrukcijas. Nerekomenduojame naudoti garinio valytuvo visoms kitoms „Quick-Step“ laminuotoms grindims valyti.

Įveikite bet kokias dėmes – nešvarumų šalinimo vadovas

Purvo pėdsakai, išlieti skysčiai ar gilus įpjovimas – gyvenime būna visko ir jūsų laminuotose grindyse atsiranda žymių. Bet nepulkite į paniką – dažniausiai įmanoma jas pašalinti! Tačiau, skirtingų tipų dėmes reikės šalinti naudojant skirtingus metodus. Tikimės, kad šis patogus vadovas padės įveikti visus nešvarumus:

QUICK-STEP nuotr.

Patarimai ir gudrybės

  1. Smėlis, akmenukai, baldai… grindis galima subraižyti įvairias būdais. Imkitės atsargumo priemonių: kelkite, o ne vilkite baldus ir pakiškite po jais veltinio padukus; naudokite biuro kėdes su minkštais ratukais ir tinkamą rašomojo stalo kilimėlį; įsitikinkite, kad dulkių siurblys turi minkštus ratukus ir specialų šepetį.
  2. Kambariuose, į kuriuos galima įeiti iš lauko, paklokite durų kilimėlius, kad apsaugotumėte grindis ir jas reiktų rečiau valyti. Įsitikinkite, kad kilimėlis yra pakankamai didelis, ir reguliariai jį valykite. „Quick-Step“ durų kilimėlis yra puikus pasirinkimas, nes turi skirtingas zonas, skirtas skirtingam purvui surinkti.
  3. Niekada nenaudokite natūralių muilo ploviklių. Priešingu atveju ant paviršiaus liks sunkiai pašalinama lipni plėvelė, ant kurios kaupsis dulkės ir nešvarumai. Tas pats nutiks naudojant valomąsias medžiagas, turinčias abrazyvinių dalelių. Šių dalelių gali likti ant grindų paviršiaus.
  4. Visada vadovaukitės ant priežiūros gaminių pateiktomis instrukcijomis. Naudojant per daug valymo gaminio ant jūsų grindų gali atsirasti riebalų likučių.
  5. Nenaudokite impregnuotų vienkartinių šluosčių. Jose dažnai būna riebių gaminių, kurie traukia dulkes ir gali ištepti jūsų grindis.

Profesionalias grindų priežiūros priemones galite įsigyti 2DI salonuose Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje ir Utenoje arba 2di.lt elektroninėje parduotuvėje. Susisiekite su 2DI konsultantais telefonu +370 521 04 141 ir jie padės rasti tinkamiausią sprendimą jūsų grindų priežiūrai neišėjus iš namų. Perkant už 50 Eur ir daugiau e. parduotuvėje, pristatymas visoje Lietuvoje  nemokamas.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai („cookies“), kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Paspausdami SUTINKU arba tęsdami naršymą, jūs sutinkate su portalo slapukų politika. Atjungti slapukus galite savo naršyklės nustatymuose.