Publikuota: 2024 m. 10 vasario d. 09:00
Film Impressions („Metų interjeras / Auksinė paletė‘22“)

Lilijos Lozovič nuotr.

„Dizona“ kviečia susipažinti su konkurso „Metų interjeras“ dalyviais. Šį kartą jūsų dėmesiui Veronikos Viršičiūtės kurtas projektas („Metų interjeras / Auksinė paletė‘22“).

Film Impressions

Atnaujinant trijų kambarių butą, pagrindine užduotimi tapo surasti kompromisą dviem žmonėms, išmanantiems dizainą. Dėl to, buvo pasirinktas boho ir industrinio stiliaus derinys. 73 kv. m. ploto bute įrengta svetainė sujungta su virtuve, miegamasis, darbo ir vonios kambariai.

Šie stiliai nereikalauja preciziško interjero apdailos išpildymo, todėl buvo atliktas lengvas ir ne idealus remontas, kuriame buvo palikti gerai išsilaikę, seni interjero elementai: atidengta plytinė siena, paliktas senas parketas, gipsinės rozetės ant lubų, likusios nuo 1958 m.

Interjere vyrauja juoda, balta, rusva medienos ir žalia spalvos. Visos šios spalvos natūralios ir labai artimos gamtai, kuriančios jaukią atmosferą namuose.

Buto interjero funkcinės zonos, baldai ir apšvietimas pritaikytas daugeliui scenarijų – darbui namuose, jaukiam pasibuvimui su šeima ar draugais, mėgavimuisi knyga ar iš patefono sklindančiais mėgstamos muzikos garsais, ir net židinio tikra liepsna, kurią skleidžia įmontuotas biožidinys. Bute pasirinkti keli švelnesnio apšvietimo sprendimai: sienų plytų apšvietimas, toršeras, kad apšviestų ne ryškiai stalą ir fortepijoną, jeigu būtų norima vakare pagroti, sieninis šviestuvas prie patefono, stalinis šviestuvas ant komodos.

Šis projektas įgyvendintas išties sėkmingai – pasirinktas dviejų stilių miksas, interjerą papildantys tokie interjero akcentai, kaip iš užsienio atkeliavę printai, pasirinkti baldai, hobius atspindintys elementai, sukuria žaismingą, gyvą, kūrybiškumu alsuojančią erdvę.

Šalis: Lietuva
Plotas: 73 m2

Daugiau interjero nuotraukų rasite čia:

„Metų interjeras / Auksinė paletė’“ – solidžiausias profesionalių interjero kūrėjų konkursas, kuriuo siekiama kelti interjero kultūrą Lietuvoje. Iki šiol konkurse jau dalyvavo per 250 architektų ir dizainerių. Vertinti buvo pateikta daugiau nei 1 500 darbų. Įteikta daugiau nei šimtas viena „Auksinė paletė“ – interjero dizaino „Oskaras“.

Visą konkurso Metų interjeras / Auksinė paletė dalyvių kurtų interjerų galeriją galite peržiūrėti čia.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai („cookies“), kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Paspausdami SUTINKU arba tęsdami naršymą, jūs sutinkate su portalo slapukų politika. Atjungti slapukus galite savo naršyklės nustatymuose.