Publikuota: 2023 m. 2 gruodžio d. 09:00
Bokšto SPA („Metų interjeras / Auksinė paletė‘22“)

Norbert Tukaj nuotr.

„Dizona“ kviečia prisiminti geriausius konkurso „Metų interjeras“ projektus. Apdovanojimas „Metų interjeras / Auksinė paletė‘22“ nominacijoje „“ ir apdovanojimas „“ atiteko Akiko Tutlys ir interjero studijai ArchDesign

Bokšto SPA 

 „Bokšto SPA“ yra unikalus analogų Lietuvoje neturintis objektas. Tai rekonstruoto  „Bokšto skvero“ dalis Vilniaus senamiestyje.

Dabartinė komplekso teritorija buvo suformuota 1812 m., nors atskiri mūriniai statiniai istoriniuose šaltiniuose buvo minimi jau XV-XVI amžiais.

Pagal rekonstrukcijos architektų (Studio Seilern Architects LTd. ir UAB „Archinova“) funkcinį sprendimą, SPA baseino zona buvo įkomponuota komplekso didžiajame kieme, požeminėje dalyje, tarp pastatų, o perimetru esančiuose pastatų istoriniuose rūsiuose – suplanuotos procedūros, persirengimo, dušų ir kitos pagalbinės patalpos.

Akiko_Tutlys interjeras / Norbert Tukaj nuotr.

Komplekso rekonstrukcija pradėta 2008 m., o 2019 m. aš prisijungiau SPA darbo projekto etape.  Mano užduotis buvo pritaikyti SSA interjero dizaino koncepciją esamoje situacijoje. Detalizuojant brėžinius, buvo nemažas iššūkis, kaip išlaikyti SSA dizaino kryptį netaisyklingų formų ir ribotų dydžių autentiškuose rūsiuose. Reikėjo rasti techniškai įgyvendinamus sprendimus, atitinkančius ir užsakovo ypatingai aukštus estetikos reikalavimus, ir statybos techninius reglamentus, tuo pačiu – išsaugoti vertingų istorinių statinių autentiką.

Labiausiai šiame projekte džiugina, kad didelis dėmesys detalėms ir jokių kompromisų vardan kokybės nebuvimas viso įrengimo proceso metu, leido pasiekti aukščiausio lygio estetikos visumą.

Šalis: Lietuva
Plotas: 1500 m2

Daugiau interjero nuotraukų rasite čia:

 

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai („cookies“), kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Paspausdami SUTINKU arba tęsdami naršymą, jūs sutinkate su portalo slapukų politika. Atjungti slapukus galite savo naršyklės nustatymuose.