Publikuota: 2023 m. 7 lapkričio d. 09:00
Namas Pušyne („Metų interjeras / Auksinė paletė‘22“)

„Dizona“ kviečia susipažinti su konkurso „Metų interjeras“ dalyviais. Šį kartą jūsų dėmesiui studijos IN DOT ( diz. Vida Giedra Savinskė ir Enrika Riaukaitė) kurtas projektas („Metų interjeras / Auksinė paletė‘22“).

Namas Pušyne

Pirmą kartą pravėrę šio namo duris, supratome, kad jam reikės rekonstrukcijos. Užėję į erdves radome labai mažus langus, nuo gamtos nusigręžusią architektūrą, šį namą reikėjo „atrakinti“ ir prikelti naujai pradžiai. Rekonstrukcijos metu buvo pakeistas išplanavimas, griaunamos sienos, didinti langai, rekonstruotas namo fasadas. Šiame name pasirinkti sprendimai yra laikui nepavaldūs, tačiau atliekantys ir savo funkcijas. Rekonstruojant ir kuriant iš naujo šias erdves, buvo galvojama apie patį gyventoją jose. Buvo svarbu suteikti jaukumo, šiltumo ir „namų“ jausmą. Tai padėjo padaryti istoriniai persiški kilimai, didesni langai, per kuriuos matomi pušyno vaizdai, meno kūriniai bei aptakių formų ikoniniai baldai.

Šalis: Lietuva

Daugiau interjero nuotraukų rasite čia:

„Metų interjeras / Auksinė paletė’“ – solidžiausias profesionalių interjero kūrėjų konkursas, kuriuo siekiama kelti interjero kultūrą Lietuvoje. Iki šiol konkurse jau dalyvavo per 250 architektų ir dizainerių. Vertinti buvo pateikta daugiau nei 1 500 darbų. Įteikta daugiau nei šimtas viena „Auksinė paletė“ – interjero dizaino „Oskaras“.

Visą konkurso Metų interjeras / Auksinė paletė dalyvių kurtų interjerų galeriją galite peržiūrėti čia.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai („cookies“), kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Paspausdami SUTINKU arba tęsdami naršymą, jūs sutinkate su portalo slapukų politika. Atjungti slapukus galite savo naršyklės nustatymuose.