Publikuota: 2023 m. 19 rugsėjo d. 10:17
Senamiesčio apartamentai šalia Vilniaus bastėjos („Metų interjeras / Auksinė paletė‘22“)

Antano Štrimaičio nuotr.

„Dizona“ kviečia susipažinti su konkurso „Metų interjeras“ dalyviais. Šį kartą jūsų dėmesiui Kristinos Pundės kurtas projektas („Metų interjeras / Auksinė paletė‘22“).

Senamiesčio apartamentai šalia Vilniaus bastėjos

Tai šviesi 120 kv.m. erdvė istorinėje miesto dalyje šalia gynybinės Vilniaus bastėjos. Pro plačius buto langus atsiveria kvapą gniaužianti senamiesčio panorama. Erdvėje jau buvo suplanuoti 2 miegamieji, tačiau šeimai su 3 vaikais buvo šiek tiek ankštoka. Paaukoję vieną galinį langą, sukūrėme papildomą miegamąjį ir vonią. Naujai suformuotą miegamojo ir svetainės erdvę skiria pagrindinis šio buto akcentas ir ašis – apvalių formų baldas, kuris iš vienos pusės tarnauja kaip drabužinė, o iš kitos – kaip televizoriaus baldas ir dalinė pertvara. Šį baldą supa dvi stiklo pertvaros. Būtent šios stiklinės pertvaros leidžia atskirti erdvę taip, jog prireikus ją galima būtų vėl apjungti. Stiklinėje pertvaroje, atribojančioje miegamąjį, panaudotas raštuotas stiklas, jis ne tik suteikia erdvei reikalingo privatumo, tačiau kartu suteikia interjerui charakterio ir nuotaikos. Kita stiklinė pertvara padeda suformuoti nedidelę prieškambario erdvę, stiklas čia skaidrus, kad pro langus būtų galima mėgautis nuostabiais vaizdais, o pačios pertvaros tarsi nejaustume.

Interjero paletėje vyrauja daug baltos atspalvių. Svarbi medžiaga interjere – rusvo atspalvio ąžuolo lukštas balduose, kuris puikiai subalansuoja ir sušildo švarią baltą paletę. Grindys taip pat kontrastingos, tamsaus šilto šokolado atspalvio, kuris atsveria baltos spalvos sterilumą. Raštuotos plytelės prieškambaryje derinamos su marmuro akmens tekstūra gyvenamojoje erdvėje ir voniose. Interjeras modernus, jame vyrauja šiuolaikiški sprendimai, tačiau taip pat gausu eklektiškų detalių bei baldų, tokių kaip raštuotas stiklas, vintažinis stalelis ir kiti, interjeras tarsi atliepia lengvą aidą senesniems istoriniams laikams. Toks derinys šiai erdvei ne tik suteikia šarmo ir charakterio, bet ir susieja su supančia senamiesčio aplinka.

Šalis: Lietuva
Plotas: 120 m2

Daugiau interjero nuotraukų rasite čia:

„Metų interjeras / Auksinė paletė’“ – solidžiausias profesionalių interjero kūrėjų konkursas, kuriuo siekiama kelti interjero kultūrą Lietuvoje. Iki šiol konkurse jau dalyvavo per 250 architektų ir dizainerių. Vertinti buvo pateikta daugiau nei 1 500 darbų. Įteikta daugiau nei šimtas viena „Auksinė paletė“ – interjero dizaino „Oskaras“.

Visą konkurso Metų interjeras / Auksinė paletė dalyvių kurtų interjerų galeriją galite peržiūrėti čia.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai („cookies“), kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Paspausdami SUTINKU arba tęsdami naršymą, jūs sutinkate su portalo slapukų politika. Atjungti slapukus galite savo naršyklės nustatymuose.