Publikuota: 2023 m. 7 rugpjūčio d. 09:00
Apie vinilinės dangos priežiūra iš profesionalų lūpų
vinilinės dangos

QUICK-STEP nuotr.

Renkantis grindis visada svarbu atkreipti dėmesį ir į jų priežiūrą. Tik kokybiškai prižiūrima danga tarnaus ilgai ir išlaikys estetinį vaizdą. Vinilinę grindų dangą įsirengti paprasta ir greita, bet kaip ją teisingai prižiūrėti?

Kokybiška vinilinė danga pasižymi praktiškomis savybėmis ir lengva priežiūra. Jos paviršius gali būti padengtas papildoma plėvele, kuri apsaugos nuo cheminių medžiagų, dėmių. Vinilines grindis patariama valyti sausu būdu – siurbti. Šių grindų priežiūrai leidžiama naudoti dulkių siurblį, bet garų siurblį – draudžiama. Vinilinė danga pasižymi atsparumu vandeniui, bet tam, kad ilgiau tarnautų, rekomenduojame nedelsiant pašalinti ant grindų išsiliejusius skysčius. Valant šlapiai, tekstūros grioveliuose kaupiasi drėgmė, sudžiūsta, dėl to grindys patamsėja. Jei prireikus valote drėgnai, iš karto nusausinkite.

Apsaugokite dangą nuo baldų ir kėdžių kojelių. Naudokite kėdes su minkštais ratukais, kurie tinka vinilo grindims ir/arba naudokite tinkamą apsauginį kilimėlį. Niekada netraukite sunkių baldų per grindų paviršių. Juos pakelkite. Įsitikinkite, kad baldų kojelės yra plačiais paviršiais ir apsaugo grindis nuo paliekamų dryžių. Kuo aukštesnės ir/arba platesnės baldų kojelės, tuo didesnis svorio pasiskirstymas bus ant grindų ir mažesnė tikimybė jas pažeisti.

Kad apsaugotumėte grindis nuo purvo ir smėlio, prie visų lauko įėjimų paklokite negumuotus apsauginius kilimėlius. Tai sumažins žalą grindims ir prailgins grindų tarnavimą. Atkreipkite dėmesį, jog ilgalaikis kontaktas su guma gali palikti dėmes ant dangos paviršiaus. Neleiskite cigaretėms, degtukams ar kitiems karštiems paviršiams liestis su grindimis, nes jos bus pažeistos negrįžtamai. Venkite vinilines grindis vaškuoti ar blizginti – tai gali pakeisti dangos išvaizdą ir savybes.

Vinilinės dangos priežiūros produktai yra specialiai sukurti siekiant išlaikyti kuo geresnę vinilinių grindų būklę. Vinilinės dangos valymo priemones galite įsigyti čia.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai („cookies“), kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Paspausdami SUTINKU arba tęsdami naršymą, jūs sutinkate su portalo slapukų politika. Atjungti slapukus galite savo naršyklės nustatymuose.